Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Gijs van Schouten verruilt AZ Alkmaar voor de Milwaukee Panthers

Gijs van Schouten verruilt AZ Alkmaar voor de Milwaukee Panthers

Keeper Gijs van Schouten laat aankomende lente de jeugdopleiding van AZ Alkmaar achter zich om zich volledig te storten op sporten en studeren in Amerika. Dit gaat hij doen aan de University of Wisconsin at Milwaukee. De Panthers komen uit in Division 1, en spelen hier ook jaarlijks mee voor het kampioenschap en de nationals.

 

Van Schouten begin zijn carrière op 5-jarige leeftijd bij lokale amateurclub Legmeervogels. Binnen enkele jaren maakte hij transfers naar Roda’23 en AFC Amsterdam, dit omdat Gijs behoefte had aan extra uitdaging en een hoger niveau voetbal. Bij AFC speelde hij met de O13 in de Eredivisie, het hoogste landelijke niveau.
Deze prestaties gingen niet onopgemerkt. Al snel werd Gijs gescout door enkele professionele voetbal organisaties, en dit leidde tot een transfer naar AZ Alkmaar in 2016. Hij zou deel uit gaan maken van AZ O14. Gedurende zijn tijd bij AZ speelde van Schouten standaard in de Eredivisie. In 2018 wist AZ met de O15, het team van Gijs, de Eredivisie te winnen en zich te bekronen tot nationale kampioen. In dit seizoen wist AZ ook de beker binnen te slepen, dubbele prijzen dus als een beloning voor een uitstekend seizoen van zowel Gijs als zijn team.
Sindsdien mocht Van Schouten regelmatig trainingen bijwonen van hogere teams, als keeper van de O17 mocht hij samen met de mannen van de O19 het trainingsveld op. Momenteel speelt Van Schouten in AZ Alkmaar O18, wat uitkomt in de Eredivisie O18.

Gijs van Schouten is met zijn recentelijk 17 jaar één van de jongste talenten die de stap naar Amerika maakt. Maar laat je niet voor de gek houden door de leeftijd, deze jongeman is ruim 1.92 meter lang en keept al dusdanig lang professioneel dat hij niet onderschat moet worden. Hij weet hoe de professionele scène er uit ziet en heeft bij AZ de perfecte omgeving gehad om in Amerika goed uit de voeten te kunnen.
Gijs staat op het bekend als een betrouwbare keeper met een fantastische techniek en trap. Hij is een uitstekende meevoetballende keeper, maar ook sterk op de doellijn en in 1-tegen-1 situaties. Kortom, een zeer complete keeper waar je als team zijnde blij mee mag zijn.

 

De University of Wisconsin at Milwaukee is een uitstekende school die zowel op academisch als sportief niveau erg prestigieus is. Met ruim 25.000 studenten uit 83 verschillende landen is deze universiteit qua grootte vergelijkbaar met de grootste universiteiten van Nederland!
De prachtige campus is slechts een steenworp verwijderd van het beroemde Lake Michigan, één van de grootste meren in Amerika. Verder vind je overal waar je kijkt andere prachtige stukken natuur.

Wij wensen Gijs heel veel succes met zijn laatste voorbereidingen en veel succes, maar vooral plezier aankomende lente in Amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.