Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Freek Schoones signs at King University, Bristol TN.

Freek Schoones signs at King University, Bristol TN.

KingsTalent is trots te melden dat Freek Schoones een akkoord heeft bereikt met King University uit Bristol, Tennessee. Komende zomer stapt hij in het vliegtuig naar Amerika om te gaan voetballen en studeren bij de King Tornado’s. Een droom die uitkomt voor de 20-jarige aanvaller van Sparta’25.

Beek en Donkenaar Schoones staat deze zomer voor een overstap van de tweede klasse zondag, waarin Sparta’25 momenteel actief is, naar de NCAA Division II; het een na hoogste niveau binnen de Amerikaanse college sports. Dagelijks zal hij trainen en per week worden er twee wedstrijden gespeeld voor King University. King is actief in de Conference Carolina’s, wat zich afspeelt in de staten North Carolina, South Carolina en Tennessee. Vorig jaar werd King uitgeschakeld in de kwartfinale van haar conference.

Nieuwbakken head coach Talon Stroud: “Dit jaar willen we wederom een gooi doen naar de Conference Carolina’s titel. Vorig jaar kwamen we net te kort. Met Freek halen we de nodige stootkracht binnen waarmee we direct impact en resultaat kunnen boeken. We kijken uit naar zijn komst!”

Samen met zijn teamgenoten uit onder andere Schotland, IJsland, Zwitserland, Guatemala, Engeland en natuurlijk Amerika zal Schoones er alles aan doen om deze doelstellingen te bereiken.

 

Foto: King University Men’s Soccer team 2015/2016.

Vanaf de zomer zal Schoones instromen in het King Graduate Program waar hij de opleiding Master of Business Administration (MBA) zal gaan volgen. Samen met zware trainingen, wedstrijden en het daarbij behorende reisschema een pittige uitdaging. Hierin zal hij goed worden ondersteund door studiebegeleiders vanuit King University. Om te kunnen worden toegelaten tot het Graduate Program zal Schoones deze zomer eerst zijn bachelor Bedrijfseconomie moeten afronden aan de Universiteit van Tilburg. Hier worden geen problemen verwacht waardoor hij in de zomer op het vliegtuig kan stappen om zijn ‘American Dream’ na te jagen.

KingsTalent wenst Freek veel succes in the States komend seizoen! Natuurlijk zullen we hem op de voet volgen en verslag doen van zijn avonturen. Deze avonturen worden op deze website gedeeld. Wil je Freek’s verhalen blijven volgen; like ons op Facebook, volg ons op instagram of twitter.

Lijkt jou het ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.