Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

First weeks … Shant Bedrosian (MSUB)

First weeks … Shant Bedrosian (MSUB)

 

Gister speelde Shant zijn eerste wedstrijd na zijn blessure. Hij scoorde direct. Voor de kleine vleugelflitser is dit een mooie start van een bijzonder avontuur in Billings, Montana. Na zijn MBO-diploma te hebben gehaald, gaat hij nu voor zijn bachelor Health & Human Performance. Dat, in combinatie met topsport is een ervaring om nooit te vergeten.

 

 

He Shant! Hoe is het in Amerika?
He KingsTalent, het bevalt me heel goed in Amerika. Het temperatuur is heel anders dan in Nederland. Het is hier heel erg droog en we zitten veel hoger hier (Billings, Montana). Warme zomerdagen en in de winter zal het heel koud gaan worden! Maar ik heb het prima naar mijn zin hier!

 

 

Hoe bevalt het leven in Montana? Is het heel anders dan in Nederland?
Het leven hier is rustiger dan in Nederland. Het is een staat met een miljoen inwoners. Dus je kan al voorstellen dat alles heel groot is en ver van elkaar ligt. Je kan hier niet even snel met de fiets naar de supermarkt om iets te halen want met de auto duurt het al 15/20 minuten voordat je er bent!

 

Wat is Billings voor stad?
Zoals ik al hierboven zei, het is een grote stad met maximaal 120.000 inwoners. Doordat alles zo groot en ver van elkaar ligt merk je dit niet echt. Het is een rustige stad maar met fijne mensen om je heen. We hebben nu al een aantal maaltijden gekregen van de familie’s hier in Billings. Dit doen ze al jaren en zo steunen ze de school en de leerlingen erin! Heel fijn programma dus!

 

 

 

 

Voordat je naar Amerika vertrok had je al even geen wedstrijden meer gespeeld… We zien dat je de eerste minuten in MSUB’s men soccer team hebt gemaakt. Hoe zijn deze bevallen?
Het beviel me heel goed. Het team wilt vechten voor elkaar en er zijn geen ego’s die zich hoger voelen dan de rest. Iedereen is gelijk en zal zijn minuten krijgen! Helaas ben ik nu geblesseerd aan mijn bovenbeen (niks ernstigs), maar zodra ik terug ben wil ik zo goed mogelijk mijn best doen om het team verder te helpen! (Ondertussen heeft Shant dus zijn eerste doelpunt gemaakt in de wedstrijd van gister red.)

 

Hoe is het voetbalniveau?
Het is een beetje vergelijkbaar met in Nederland. Het gaat hier wel meer op conditie en kracht. Gelukkig probeert ons team wel te voetballen, wat heel prettig is voor mij natuurlijk. Dit komt ook omdat wij een coach hebben die modern voetbal probeert te spelen en heel erg hamert op het technisch en tactisch gedeelte van het voetbal!

 

 

 

 

Elke dag trainen. Soms meerdere keren op een dag. Al het gear wat je hebt gekregen… De begeleiding… Is het leven als een prof?
Absoluut! Alles is top geregeld en ze proberen je overal te helpen zodat je optimaal kan presteren tijdens de trainingen en wedstrijden. Dit is vergelijkbaar met het profleven die ik in Nederland ook heb gehad. Je hebt allerlei middelen en verschillende mensen die je elke dag verder kunnen helpen!

 

 

We zien ook erg grappige filmpjes op Facebook en Instagram van jou en je teamgenoten voorbij komen. Ik heb ze niet durven delen… JJ Kan je uitleggen wat jullie hebben moeten doen?
Haha! Iedereen die nieuw komt moet een introductie van zichzelf doen. Of je nou een transfer student bent of een international student, je moet iets van jezelf laten zien. Ik heb een kleine dans act gedaan. Hopelijk kunnen we dit ook gebruiken in de wedstrijden als we die winnen! Haha. Een leuk idee om het team bij elkaar te brengen, nietwaar?

 

Is ondertussen ook al de school begonnen?
De school begint 6 september. Dus ik heb nog een weekje om voor te bereiden.

 

Welke opleiding doe je precies?
Ik ga HHP doen. Health & Human Performance. Het gaat meer om het bepalen, plannen, begeleiden en evalueren van een menselijke prestatie. Dus meer kijken hoe zij bewegen als ze een prestatie moeten leveren en hoe je hun hierbij het best kan helpen om te bewegen. Dit kan je doen door onderzoeken te bekijken en dit toe te passen in je trainingsvormen. Een leuke opleiding met veel verantwoordelijkheid.

 

 

 

Heb je ook al verre uitwedstrijden gehad? Zo ja, hoe is dit te combineren met school?
Ik heb dit nog niet ervaren maar je moet zoveel mogelijk werk leveren door de week zodat je niet gaat achterlopen op je schoolwerk. En soms betekent dat huiswerk doen in de hotel door powerpoints te bekijken en online in te leveren. We zijn verplicht huiswerk te doen tijdens onze uitwedstrijden, dan kom je gezamenlijk met je team bij elkaar en doet ieder persoon zijn huiswerk, zodat je niet achterloopt!

 

 

Ruim een jaar geleden begon je avontuur met KingsTalent. Je meldde je aan op onze website. Nu een jaar verder. Heb je er spijt van deze keuze te hebben gemaakt?
Ik heb nergens spijt van. Dit is een ervaring die ik nooit zal gaan vergeten! Leven in Amerika, leven als student/atleet en allerlei plekken bezoeken waar je nooit over had gedacht. Dus absoluut niet, ik ben heel blij hiermee. En de heren van KingsTalent hebben me met elke stap geholpen en zo hun best gedaan dat ik dit mag meemaken. Ze zijn letterlijk een jaar met me bezig geweest, want het was een lang proces. Uiteindelijk is het gelukt. Ik kan alleen maar positief zijn over de dienstverlening van KingsTalent!

 

 

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.