Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

First weeks … Christoph Willemsen (LMU)

First weeks … Christoph Willemsen (LMU)

 

De eerste wedstrijden zijn alweer achter de rug. Tweemaal winst voor het team van Willemsen. De school is begonnen. Een prima moment om even terug te kijken op de eerste belevenissen van de Nederlandse centrale verdediger. 

 

He Christoph! Hoe gaat het in de VS? Al een beetje gewend?
Hoi, de eerste paar weken zijn voorbij gevlogen, het lijkt soms net een film. Je kan wel zeggen dat ik het dus echt naar mijn zin heb hier. Ik begin me thuis te voelen en ben inmiddels gewend aan het vroeg opstaan haha.

 

Hoe bevalt het Amerikaanse leven?
Het leven hier bevalt me wel. Ik moet mijn dagen goed plannen maar geniet ervan om elke dag te mogen voetballen! Mijn dag begint meestal met colleges van 8 tot ongeveer 12uur. Daarna is het twee keer in de week kracht training en om 3 uur het veld op. Wat me opvalt is dat de mensen hier echt heel erg behulpzaam en geinteresseerd zijn.

Mijn universiteit bevindt zich in een hele rustige omgeving, de gebouwen op de campus liggen heel ver uit elkaar en de natuur is echt heel erg mooi. Het geeft me wel een soort van rust!

 

 

 

Je bent gehaald als versterking van de verdediging. Hoe staat het team ervoor?
Wat is het niveau van het team?
We hebben veel returners in ons team, je merkt dat de basis hoe we gaan spelen al wel gelegd is. Ik ben samen met de keeper eigenlijk de enige newcomer voor de basis.

We hebben de eerste weken vooral aan het positiespel gewerkt, hierin merk je dat het niveau aan de bal erg hoog is. De meeste spelers komen uit Brazilie, het tiki-taka voetbal zie je dan ook echt terug in ons spel. Aan onze verdedigende organisatie gaan we de komende dagen werken, we hebben dit weekend onze eerste echte test dus zullen zien hoe het staat. Ik heb er vertrouwen in!

 

Het is een erg internationaal georiënteerd team. Hoe ben je opgevangen?
De jongens uit mijn team komen van over heel de wereld, Brazilie, Argentinie, Columbia, Hong Kong, Italie, Cyprus, England. Ze zijn allemaal heel erg aardig en behulpzaam zoals ik hiervoor al zei. Er zijn veel jongens die onderling Portugees praten dus wellicht kan ik naast mijn engels ook mijn portugees een beetje bijspijkeren.

 

 

 

Preseason is zwaar. Wat is het verschil met een Nederlandse voorbereiding?
Het verschil zit vooral in het aantal keer trainen en de intensiteit. De eerste week trainden we vaak drie keer per dag, dat is in Nederland gewoon niet mogelijk omdat veel jongens ook al aan een maatschappelijke carrière bouwen. Verder zijn de faciliteiten die we hier hebben top! We zijn medisch gecontroleerd en hebben een fysio die ons goed in de gaten houdt, we hebben bijvoorbeeld na onze training de mogeliijkheid om een ijsbad te nemen voor optimaal herstel. Het is allemaal gewoon net iets professioneler geregeld dan dat ik gewend ben.

 

 

Wat staat er de komende weken op het programma?
Dit weekend hebben we dan onze eerste echt goede oefentegenstander (3-2 winst red), een uitwedstrijd naar South Carolina met een trip van 4,5 uur. Ook wel iets waar ik aan moet gaan wennen. Donderdag spelen we onze eerste uitwedstrijd voor de competitie en zondag een thuiswedstrijd. De rest van het seizoen zullen we onze wedstrijden op woensdag en zaterdag spelen. De competitie bestaat uit veel wedstrijden in een korte tijd, ik kijk er naar uit! Naast alle wedstrijden is er ook tijd voor ontspanning, zo staat er als ontgroening nog de jaarlijkse talentshow op het programma voor freshmans en newcomers.

 

 

 

Je eerste schooldag zit er alweer op. Hoe is deze bevallen?
Mijn eerste schooldagen zijn prima begonnen, het is met goed plannen allemaal goed te combineren. De leraren houden rekening met het feit dat je een athlete bent en vinden het leuk dat ze een Nederlander in hun klas hebben. Verder heb ik een paar online vakken dus kan ik vanaf mijn laptop ook in de bus werken. Meestal zijn de schooldagen rond het middaguur wel afgelopen, iedereen gaat dan lunchen in de cafetaria van de school. Het is grappig om te zien dat je dan verschillende groepjes ziet onstaan gebaseerd op de sport die je doet.

 

 

Als je nu terugkijkt is er veel gebeurd de afgelopen maanden… Zijn de verwachtingen vooraf in lijn met wat je er allemaal op je afkomt?
Ik heb me de afgelopen maanden zo goed mogelijk proberen voor te bereiden, meer kan je denk ik ook niet echt doen wanneer je een stap zet naar een compleet nieuwe omgeving.  Qua voetbal, hoe we willen spelen, de spelers en de trainingsintensiteit ligt het allemaal wel in lijn met wat ik verwacht had. De faciliteiten  en mijn appartement daarentegen hebben mij echt (positief) verrast.

Tot nu toe vliegen de dagen voorbij en heb ik soms niet echt het besef hoe snel het allemaal gaat. Ik ga er vooral van genieten en keihard mijn best doen!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.