Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Excelsior-verdediger Joost Mangert vertrekt naar Canada!

Excelsior-verdediger Joost Mangert vertrekt naar Canada!

Joost Mangert, verdediger bij Excelsior Rotterdam, speelt volgend seizoen zijn wedstrijden voor Simon Fraser University in Burnaby, Canada onder de rook van Vancouver. De laatste man kiest bewust voor een combinatie van studie en topsport; een avontuur zo’n 7000 kilometer hier vandaan. Joost zal aan Simon Fraser University niet alleen zijn sportieve loopbaan een vervolg geven, ook staat de vwo-scholier aan de aftrap van een studie Business Administration. 

 

 

Nadat Joost op jonge leeftijd de talententeams van de KNVB doorloopt, wordt hij op twaalfjarige leeftijd opgepikt door SBV Excelsior. Hier doorloopt Joost alle jeugdelftallen voordat hij wordt betrokken in het belofteteam van de Eredivisieclub. Een officieel debuut in de hoofdmacht van Excelsior laat nog op zich wachten, echter heeft Joost wel al meermaals voor het elftal van Mitchell van der Gaag uit mogen komen in verschillende vriendschappelijke wedstrijden. In de voorbereiding op het huidige seizoen liet de oud-proefvoetballer Joost zeven weken meetrainen en in totaal 190 minuten spelen in diverse oefenwedstrijden, waarvan een maal in de basis elf!

 

Na dit seizoen komt er dus een eind aan het tijdperk van de verdediger in Rotterdam. De inmiddels 18-jarige verdediger speelde de afgelopen zeven seizoenen in Rotterdam en groeide daarin uit tot een vaste waarde in ieder jeugdelftal. Met zijn fysieke kracht, snelheid en timing is hij een zeer gewenste versterking voor het elftal van Clint Schneider, wiens ploeg vorig seizoen tot kampioen werd gekroond in de Great Northwest Atheltic Conference. De hoofdcoach van Simon Fraser scoutte Joost live bij de KingsTalent showcase in januari van dit jaar. Hij was direct onder de indruk van de sterke verdediger en liet er geen gras over groeien om hem binnen te halen.

 

Volgend seizoen zal Joost met enige regelmaat in het vliegtuig stappen om de uitwedstrijden af te werken in diverse delen van Amerika. De verwachtingen zijn hooggespannen. Vorig jaar werden slechts twee van de twaalf gespeelde wedstrijden verloren en hield “de Clan”  ploegen als Seattle Pacific, Northwest Nazarene en Western Washington op gepaste afstand. Ook komend seizoen aast het men’s soccer team van Simon Fraser University weer op een prijs en met Joost in de ploeg wordt de kans op succes alleen maar groter. Bekijk hieronder zijn kwaliteiten!

 

KingsTalent wenst Joost veel succes en plezier bij zijn nieuwe ploeg in Canada! Ben jij ook geïnteresseerd in sporten en studeren in Amerika, meld je dan hier aan!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.