Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Even voorstellen … Shant Bedrosian (MSUB)

Even voorstellen … Shant Bedrosian (MSUB)

 

KingsTalent houdt de ontwikkelingen en ervaringen van Talenten in de Verenigde Staten van dichtbij in de gaten. Met enige regelmaat plaatsen we blogs, interviews en andere nieuwswaardigheden. Recent zette Shant Bedrosian een handtekening onder zijn contract bij Montana State University uit Billings Montana. Gisteren ontving hij zijn visum en hij is ready to go! We kijken met hem vooruit op zijn American Dream.

 

Shant, stel je even voor! Wie ben je, waar kom je vandaan?
Ik ben Shant Bedrosian. Ik ben geboren in Syrië, Qamishli. Sinds ik 3 ben woon ik al in Nederland en ik ken ook niet anders. Ik ben nu 22 jaar oud en samen met mijn zusje en ouders woon ik in Doetinchem. Doordat ik in Cuijk heb gevoetbald woon ik nu tijdelijk in Wijchen op kamers. Afgelopen zomer heb ik mijn opleiding afgerond voor sport en bewegen niveau 3/4 op Het Graafschap College.

 

Waar speel je op dit moment?
Ik ben het seizoen begonnen bij JVC Cuijk, spelend in de 3e divisie. Daar ben ik nu gestopt omdat ik heb gekozen om me volledig te richten op dit traject waar ik nu mee bezig ben. Het was moeilijk te combineren, omdat ik ook nog fulltime werk. Ik doe wel aan zaalvoetbal, 1e divisie bij LZV/Kuypers in Lichtenvoorde. Voorheen speelde ik bij de Graafschap. Ik ben daar begonnen in de B-junioren en ik heb daar 6 jaar gespeeld. Ik heb twee jaar bij het 2e elftal van De Graafschap gespeeld. Het waren mooie tijden! Ook ben ik vorig jaar nog uitgenodigd door het Armeens elftal u-21. Daar heb ik geen officiële wedstrijden voor gespeeld, maar de ervaring was onvergetelijk.

 

 

Hoe ben je erbij gekomen om in Amerika te gaan voetballen? En wat is er de afgelopen maanden allemaal in gang gezet?
Ik had al een keer over KingsTalent gelezen maar nooit echt contact gezocht. Nadat ik weg was bij De Graafschap heb ik dit alles goed bekeken en ben toen naar de informatie avond gegaan in het PSV-stadion. Hier hebben de heren alles heel goed uitgelegd en hun eigen ervaringen gedeeld. Dit trok mij erg aan en het was altijd al wel een droom om in het buitenland te gaan voetballen. De afgelopen maanden was het vooral contact leggen met de coaches en proberen de beste university uit te kiezen. Ik denk dat ik hier goed in ben geslaagd! Uiteindelijk heb ik voor de MSUB gekozen omdat zij erg concreet waren en het gaf een vertrouwd gevoel. Ondertussen heb ik gister mijn visum ontvangen op het consulaat en ben ik klaar voor vertrek.

 

 

 

Hoe reageerde je omgeving toen duidelijk werd dat je volgend jaar in Amerika woont?
Mijn ouders hebben me gestimuleerd om dit te gaan doen. Zij waren heel erg enthousiast hierover en wilden heel graag dat ik hier mee doorging. Ze zijn dus heel erg blij dat dit is gelukt. Al mijn vrienden zijn ook blij voor me. Ze waren wel verbaasd want ze hadden niet verwacht dat ik hier zo serieus mee bezig was. Het kwam een beetje als een verassing voor ze.

 

 

 

Wat lijkt je zo leuk om te studeren en voetballen in Amerika?
Het feit dat ik al in het buitenland mag gaan voetballen lijkt me al leuk. Dat is iets wat ik altijd al heb willen doen en nu is het ook nog in Amerika! Wie zou dat niet willen. Ook heb ik de kans om een studie te volgen en mijn diploma te halen. Dit is een extra zekerheid voor in de toekomst. Het leven op een campus met alle teamgenoten, wedstrijden spelen, reizen naar verschillende plekken om wedstrijden te gaan spelen, iedereen is fanatiek en zijn heel erg sportgericht. Het alles is een totaal plaatje en dat maakt het zo leuk!

 

 

 

Kan je iets vertellen over de school, opleiding, campus en stad waar je terecht gaat komen?
Ik ga naar het Montana State University Billings, kort gezegd MSUB. Het is een school met gemiddeld 5000 leerlingen en het is een hoge school. De stad waarin ik terecht ga komen heet Billings. Dit is de grootste stad van Montana met meer dan 100.000 inwoners. De opleiding die ik ga volgen weet ik nog niet zeker, ik ben nog aan het zoeken wat ik graag wil gaan doen. Ik wil graag iets met sport combineren. Ik ben er zeker van dat ik het wel vind. Het gaat zeker goed komen!

 

 

 

Wat hoop je te bereiken? Heb je jezelf enkele doelen opgelegd?
Wat ik uiteindelijk hoop is, mijn opleiding af te ronden, op een hoog niveau voetballen en veel wedstrijden winnen. Natuurlijk proberen we om kampioenen te worden, want dat is toch wel waarvoor je het doet. En wie weet misschien lukt het om mezelf in de kijker te spelen en dan zullen we wel zien wat er in de toekomst gebeurd! Maar vooral genieten daar en een hele mooie ervaring tegemoet gaan!

 

 

 

Weet je al wanneer je exact naar Amerika vertrekt?
Ik verwacht ergens in juli. Exact weet ik het niet maar zeker in de zomer.

 

 

Het is nog ongeveer 2,5 maanden tot je overgang. Hoe bereid je je nu voor op deze overgang?
Ik heb een schema voor mezelf gemaakt om krachttraining te doen. Het is veel meer fysiek voetbal in Amerika en ik wil graag conditioneel sterken worden en ook gewoon wat sterker worden in het algemeen. Ook train ik gewoon nog in de zaal dus dat helpt ook een boel gelukkig!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.