Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Even voorstellen … Julia van Dorsten (Old Dominion University)

Even voorstellen … Julia van Dorsten (Old Dominion University)

 

KingsTalent houdt de ontwikkelingen en ervaringen van Talenten in de Verenigde Staten van dichtbij in de gaten. Met enige regelmaat plaatsen we blogs, interviews en andere nieuwswaardigheden. Recent zette Julia van Dorsten een handtekening onder haar contract bij Old Dominion University uit Norfolk, Virginia. Een aantal weken geleden vertrok ze met het vliegtuig naar Amerika. Maar wie is Julia, waar komt ze vandaan en wat wil ze bereiken in Amerika? We kijken met Julia vooruit op haar American Dream.

 

 

 

Julia, stel je even voor! Wie ben je, waar kom je vandaan?
Hallo!! Mijn naam is Julia van Dorsten, ik ben 21 jaar oud en kom uit het Brabantse Schijndel, althans mijn ouders wonen daar. Ikzelf woonde op kamers in een studentenhuis in Eindhoven. Hier ben ik mijn bachelor Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven begonnen, en deze heb ik in december, voor mijn vertrek naar Amerika, afgerond.

Op het moment verblijf ik in Norfolk, Virginia en ben ik begonnen aan mijn master Engineering Management aan Old Dominion University. Ook hier woon ik in een studentenhuis, wat voornamelijk bedoeld was voor Field Hockey players, maar op het moment niet helemaal het geval is. Dit wordt echter in de zomer weer veranderd.

 

 

 

Waar speel je op dit moment?
Op dit moment speel ik in het Old Dominion University Field Hockeyteam, dit is een team dat uit komt in de eerste divisie (het hoogste hockey niveau in Amerika, onder universiteiten). Onze eerste wedstrijd is over drie weken ongeveer. Voorheen speelde ik bij de club waar ik met hockey begonnen ben, S.M.H.C. de Hopbel, daar speelde ik in Dames 1.

 

 

Hoe ben je erbij gekomen om in Amerika te gaan hockeyen? En wat is er de afgelopen maanden allemaal in gang gezet?
Na de middelbare school heeft mijn moeder ‘hockeyen en studeren in Amerika’ al eens bij mij voorgelegd. Toen had ik echter het gevoel dat ik daar nog te jong voor was, ik wilde liever iets vast, lekker in Nederland. Na mijn bachelor kwam er natuurlijk een nieuwe stap, mijn master, wat voor master zal ik gaan doen? Er is zo ontzettend veel keuze!! Een vriend van mij was serieus op zoek gegaan naar sporten en studeren in het buitenland, en zei toen tegen mij, “Juul is dit niet ook wat voor jou?” Gezien ik niet precies wist welke master ik wilde gaan doen, ben ik me hierop gaan oriënteren. Uiteindelijk nam, per toeval, KingsTalent contact met mij op en vanaf dat moment is het balletje gaan rollen. Een eigen pagina met filmpje en persoonlijke informatie, Skypegesprekken met coaches en een selectieproces gingen van start. Uiteindelijk is mijn keuze op Old Dominion University gevallen, deze universiteit had mij, voor mijn gevoel, het meest te bieden. Op studiegebied, hockey gebied, en de Skypegesprekken met deze coaches voelde het best. Na wat tegenslagen in de zomer werd mijn transfer naar Amerika verplaatst naar januari, en vanaf toen kon het avontuur waar ik naar toe had gewerkt en geleefd beginnen.

 

 

 

Hoe reageerde je omgeving toen duidelijk werd dat je naar Amerika zou gaan vertrekken?
De meesten in mijn omgeving waren direct enthousiast, ‘Wat gaaf dat je dit gaat doen’, ‘Echt een leuke uitdaging, en echt iets voor jou’, ‘vind je het niet spannend?’ De meesten wilde alles weten, waar ik naar toe ging, wat ik ging studeren, hoe het er daar op dit moment voor mij uit zag etc. etc. Iedereen was erg nieuwsgierig, geïnteresseerd en stimulerend! Daarnaast vonden/vinden velen het ook moeilijk om mij zo lang niet te zien.

 

 

Wat is zo leuk om te studeren en hockeyen in Amerika?
Het leukste vind ik dat sport hier heel erg centraal staat, vrijwel alles draait om hockey. Thuis was ik gewend om een aantal dagen ’s avonds te trainen, hier trainen we door de weeks dagelijks van 12 tot 4 en daarnaast studeer je. Omdat ik een master student ben heb ik colleges in de avond uren, maar mijn teamgenoten hebben dat meestal in de ochtenden en direct na trainingen. De begeleiding rondom hockey en studie is echt mega goed, iedereen is bereidwillig om het beste uit jou te halen op alle vlakken. Wat ik ook heel erg leuk vind is het enthousiasme van iedereen hier, en daarnaast alle andere sporten die hier op de campus te bekijken zijn. Vrijwel alle sporten komen hier uit op het hoogste niveau.

 

 

 

Kan je iets vertellen over de school, opleiding, campus en regio waar je terecht bent gekomen?
Ik studeer aan de Old Dominion University in Norfolk Virginia, een universiteit met zo’n 25,000 studenten. De campus ligt een beetje in het noorden van Norfolk en grenst aan het water, de campus is heel erg open en alles is op loopafstand te bereiken. Ik ben hier begonnen aan de master Engineering Management, een twee jarige master die ik in een jaar probeer te halen, waarna ik nog een master in Eindhoven wil starten. De omgeving rondom Norfolk is echt super mooi!! Binnen 10 a 15 minuten rijden ben je op het strand, en een beetje verder richting het oosten heb je ook mooie natuur parkjes. Het weer is erg variabel, en kan van de een op de andere dag meer dan 20 graden verschillen.

 

 

 

Wat hoop je te bereiken? Heb je jezelf enkele doelen opgelegd?
Ik hoop in ieder geval mijn master hier te halen, en een leuk en hecht team achter te laten. Verder zou het natuurlijk geweldig zijn om kampioen te worden met dit team. NCAA National Champions worden is natuurlijk de droom van het hele team.

 

 

 

Hoe heb je je voorbereid op deze grote stap?
Fysiek heb ik me niet heel goed voorbereid op Amerika, ik heb wat hardgelopen en wat core stability oefeningen gedaan maar dat was het. Mijn coach had me een work-out schema opgestuurd voor de Kerstvakantie, maar daar heb ik uiteindelijk niets mee gedaan. Dat waren voornamelijk oefeningen in de sportschool, en op de TU ging ik eigenlijk nooit naar de sportschool toe om te fitnessen haha, maar meestal voor groepslessen. Op mijn kracht na liep ik hier niet achter op schema, de rentesten haalde ik met gemak en alle kracht in ‘the gym’ is nog steeds een work in progress, maar ik zit op hetzelfde level als sommige meiden dus dat is prima!

 

 

Wat zijn je eerste bevindingen in Amerika?
Ik heb het hier echt onwijs naar mijn zin!! Mijn team is echt super leuk, iedereen in mijn omgeving is heel enthousiast en elke dag is weer anders. Elke dag sporten, en studeren is voor mij echt een ideale combinatie. En omdat het nu spring season is, en we dus geen competitie hebben, is er in het weekend heel veel tijd voor veel leuke dingen en activiteiten!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.