Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Even voorstellen … Connor van Loveren (Colorado School of Mines)

Even voorstellen … Connor van Loveren (Colorado School of Mines)

 

KingsTalent houdt de ontwikkelingen en ervaringen van Talenten in de Verenigde Staten van dichtbij in de gaten. Met enige regelmaat plaatsen we blogs, interviews en andere nieuwswaardigheden. Recent zette Connor van Loveren een handtekening onder zijn contract bij Colorado School of Mines, gelegen in Golden, Colorado. Eind juli pakt hij het vliegtuig naar Amerika. Maar wie is Connor van Loveren, waar komt hij vandaan en wat wil hij bereiken in Amerika? We kijken met hem vooruit op zijn American Dream.

 

Connor, stel je even voor! Wie ben je, waar kom je vandaan?
Mijn naam is Connor van Loveren, ik ben 19 jaar oud en kom uit Utrecht. Ik woon al mijn hele leven in Utrecht, samen met mijn ouders. Afgelopen jaar heb ik mijn VWO diploma gehaald en op het moment heb ik een tussenjaar.

 

Waar speel je op dit moment?
Ik ben op mijn zesde begonnen met voetballen bij USV Hercules uit Utrecht en heb deze club nooit verlaten. Ik ben een verdedigend ingestelde middenvelder die ook af en toe zijn goaltjes meepikt. Op het moment speel ik hier met de JO19-1 in de Derde Divisie. In de competitie draaien we dit jaar niet een heel sterk seizoen en we bevinden ons op het moment ergens in de middenmoot. In het bekertoernooi doen we het echter tot nu toe uitstekend. Door onder andere twee Tweede Divisionisten uit te schakelen staan we in de halve finale die we in april zullen spelen. Het bekertoernooi is voor ons dus een goede mogelijkheid om ons seizoen alsnog een mooie glans te geven.

 

Hoe ben je erbij gekomen om in Amerika te gaan voetballen? En wat is er de afgelopen maanden allemaal in gang gezet?
Twee jaar geleden ben ik eens benaderd op Facebook door KingsTalent. Ik had in die tijd nog nooit van deze organisatie gehoord en heb hier toen niet op gereageerd. Een jaar later hoorde ik toen opeens van een jongen met wie ik in het team heb gezeten (Indy van Sas) dat hij via KingsTalent een contract had getekend en het volgende seizoen naar de VS zou vertrekken. Toen pas heb ik mij een beetje verdiept in KingsTalent en toen vond ik het er toch wel erg aantrekkelijk uitzien. Ik heb toen een lang telefoongesprek gehad met Han de Koning, die mij het een en ander heeft uitgelegd. Een aantal weken daarna heb ik nog een informatieavond bijgewoond in het Philips Stadion. Na deze informatieavond was ik heel erg enthousiast en ik heb mij toen aangemeld.

Vanaf dat moment ben ik mijn wedstrijden gaan filmen en Paul de Koning heeft toen van mijn beelden een mooi hoogtepuntenfilmpje gemaakt. Daarnaast moest ik ook een SAT test maken en in januari heb ik nog deelgenomen aan de Showcase, waar tal van Amerikaanse coaches aanwezig waren. In de maanden na de Showcase ben ik door een aantal universiteiten benaderd en heb toen uiteindelijk besloten om bij Colorado School of Mines te tekenen.

Er moeten nog allerlei dingen geregeld worden voordat ik daadwerkelijk kan vertrekken richting Colorado, maar hierbij word ik gelukkig heel goed geholpen door Han en Paul.

 

 

Hoe reageerde je omgeving toen duidelijk werd dat je volgend jaar in Amerika woont?
Een aantal jaren geleden hadden mijn ouders het er al eens met mij over of het mij leuk leek om in het buitenland te gaan studeren, maar in die tijd zag ik dat eigenlijk niet zo zitten. De afgelopen twee jaar is dat beeld echter totaal omgedraaid, vooral toen ik de verhalen las van het combineren van je studie met voetbal in de VS. Toen ik eenmaal besloot om er voor te gaan, stonden mijn ouders dan ook totaal achter mij. Toen ik eenmaal getekend had en het aan iedereen ging vertellen, kreeg ik eigenlijk alleen maar positieve reacties. Ik zal mijn vrienden en familie zeker gaan missen en zij mij (denk ik) ook wel, maar dit is echt een kans die ik niet aan mij voorbij laat gaan en daar is iedereen het in mij omgeving ook mee eens.

 

 

 

Wat lijkt je zo leuk om te studeren en voetballen in Amerika?
De sportcultuur in de VS vind ik geweldig. Ze zijn daar zó fanatiek wat betreft sport, dat is niet met Nederland te vergelijken en dat staat mij heel erg aan. Daarnaast lijkt Amerika mij ook een ontzettend gaaf land. Ik heb het land altijd al eens willen bezoeken. Dat ik er dan nu een aantal jaren ga wonen, is dan ook een droom die uitkomt.

 

 

Kan je iets vertellen over de school, opleiding, campus en stad waar je terecht gaat komen?
Ik ga dus studeren bij Colorado School of Mines. Deze universiteit is gelegen in een klein dorpje, genaamd Golden, en heeft ongeveer 6000 studenten. De bijnaam van de sportteams van de school is ‘the Orediggers’ en zij spelen in de NCAA Division II. Golden ligt 20 kilometer buiten Denver, de hoofdstad van Colorado. Ik ga hier Civiele Techniek studeren. Het eerste jaar zal ik samen met een teamgenoot op de campus gaan wonen.

 

 

 

Wat hoop je te bereiken? Heb je jezelf enkele doelen opgelegd?
Ik wil vooral gaan genieten van mijn tijd in de VS. Wat school betreft is mijn doel natuurlijk om in 4 jaar tijd mijn diploma te halen. Op voetbal gebied wil ik een vaste basisspeler worden en zo veel mogelijk prijzen pakken voor de school.

 

 

Weet je al wanneer je exact naar Amerika vertrekt?
Ik word op 27 juli op de campus verwacht, want dan begint de voorbereiding van het seizoen. Ze beginnen relatief vroeg met de voorbereiding. Dit heeft te maken met het feit dat Golden op zo’n 6000 ft (ongeveer 2000 m) hoogte ligt en vooral de nieuwe spelers er dus aan moeten wennen dat de lucht een stuk ijler is.

 

 

 

Het is nog ongeveer 3 maanden tot je overgang. Hoe bereid je je nu voor op deze overgang?
Ik heb via Skype een gesprek gehad met een Duitser, die van de jeugd van Bayern München naar Colorado School of Mines is gegaan, en volgend jaar mijn teamgenoot wordt. Hij zei dat hij dacht dat hij aardig fit was toen hij daar heen ging, maar dat hij het conditioneel toch best zwaar had toen hij daar aankwam. Nou hebben Duitsers over het algemeen niet echt een slechte conditie, al helemaal niet als ze in de opleiding van zo’n grote club hebben gespeeld… Mijn plan is dan ook om deze zomer flink door te trainen, zodat ik daar zo fit mogelijk aan kom. In mei zal ik een trainingsschema toegestuurd krijgen, die ik dan in de zomer moet volgen. Verder moeten er nog wat zaken worden geregeld zoals een visum en dat soort dingen, maar hierbij word ik ondersteund door KingsTalent, dus dat zal wel goed komen!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.