Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Even voorstellen … Wouter Peters (University of the Incarnate Word)

Even voorstellen … Wouter Peters (University of the Incarnate Word)

KingsTalent houdt de ontwikkelingen en ervaringen van Talenten in de Verenigde Staten van dichtbij in de gaten. Met enige regelmaat plaatsen we blogs, interviews en andere nieuwswaardigheden. Recent zette Wouter Peters een handtekening onder zijn contract bij University of the Incarnate Word in San Antonio, Texas. Begin augustus pakt hij het vliegtuig naar Amerika. Maar wie is Wouter Peters, waar komt hij vandaan en wat wil hij bereiken in Amerika? We kijken met hem vooruit op zijn American Dream.

 

Wouter, stel je even voor! Wie ben je, waar kom je vandaan?
Mijn naam is Wouter Peters. Ik ben 21 jaar oud en kom uit Heerlen. Ik woon echter al bijna 4 jaar met 3 vrienden in Eindhoven, waar ik in januari mijn bachelor Technische Bedrijfskunde aan de TU heb afgerond. Verder heb ik twee jongere broertjes van 17 en 19.

 

Waar speel je op dit moment?
Nadat ik mijn zwemdiploma’s A, B en C gehaald had (ook belangrijk..), mocht ik als 7-jarig jongetje eindelijk op voetbal. Ik ben destijds begonnen bij RKSV Bekkerveld en momenteel voetbal ik hier nog steeds. Ik heb alle standaard jeugdelftallen doorlopen en maakte uiteindelijk op 17-jarige leeftijd mijn debuut voor het eerste elftal, uitkomend in de eerste klasse. Mijn doelpunt tijdens mijn debuutwedstrijd was een mooie ervaring en dat jaar werkte ik als A-junior vooral mijn wedstrijden af met het tweede (reserve hoofdklasse) en als invaller bij het eerste. In dat seizoen werden we kampioen met het eerste en promoveerden we naar de hoofdklasse. Helaas bleef dit avontuur in de hoofdklasse beperkt tot 1 jaar, maar heb ik vanaf dat seizoen wel mijn vaste plek op het middenveld bij Bekkerveld 1 weten te bemachtigen. Momenteel ben ik dus bezig aan mijn 3e seizoen als basisspeler bij het eerste en komen we weer voor het tweede jaar op rij uit in de eerste klasse D.

 

 

 

Hoe ben je erbij gekomen om in Amerika te gaan voetballen? En wat is er de afgelopen maanden allemaal in gang gezet?
Via een artikel op indewandelgangen.com over de ervaringen van Paul leerde ik KingsTalent kennen. Ik heb eerst zelf wat informatie opgezocht over het voetballen en studeren aan een universiteit in Amerika en ben hierna tot de conclusie gekomen dat ik deze mogelijkheid echt niet kon laten liggen. Ik heb mij uiteindelijk vlak voor de Showcase ingeschreven bij KingsTalent. Na de showcase heb ik contact gehad met meerdere universiteiten, maar eigenlijk gaf de coach van The University of the Incarnate Word mij vanaf het eerste moment het beste gevoel om bij hen te komen voetballen. Hij had mij op de Showcase zien voetballen en wilde mij erg graag hebben. Op het laatste moment heb ik nog flink getwijfeld, maar uiteindelijk toch met volle overtuiging gekozen voor The University of the Incarnate Word. Hierin woog de ligging in San Antonio en de deelname aan de Western Athletic Conference met teams uit San Francisco, Las Vegas, Houston en Seattle zeker mee, maar gaf vooral het vertrouwen van de coach en het contact met een aantal jongens van daar de doorslag. Vanaf dat moment ben ik aan de slag gegaan met de inschrijving op de universiteit en bij de NCAA. Hier komen een hoop administratieve dingen bij kijken en moeten er veel documenten worden opgestuurd, maar gelukkig was ik op tijd met alles en hoef ik nu alleen nog maar mijn visum aan te vragen.

 

Hoe reageerde je omgeving toen duidelijk werd dat je volgend jaar in Amerika woont?
Ik heb enorm veel positieve reacties gehad. Natuurlijk ben ik er zelf super enthousiast over, maar alle reacties zorgen eigenlijk alleen maar voor meer enthousiasme. Natuurlijk vinden mijn ouders, mijn vriendin, mijn vrienden en de voetbalclub het ergens ook wel jammer dat ik wegga, maar uiteindelijk gunt iedereen het mij van harte en dat zorgt voor alleen maar meer energie om er alles uit te halen.

 

Wat lijkt je zo leuk om te studeren en voetballen in Amerika?
Ik reis al 4 jaar voor de trainingen en wedstrijden op en neer van Eindhoven naar Heerlen om te kunnen voetballen bij Bekkerveld. Hier gaat zeker veel tijd in zitten, maar als je het mij vraagt is dit het allemaal waard. Echter is dit natuurlijk niet in verhouding met de tijd die je in je studie stopt en als puntje bij paaltje komt, gaat de studie zeker voor. Mij lijkt het geweldig om deze verhouding iets meer gelijk te kunnen trekken en minstens zoveel tijd in het voetbal als in de studie te kunnen steken. Elke dag trainen en meerdere wedstrijden in een week is uiteindelijk toch waarom we allemaal zijn begonnen met voetballen, niet?

 

 

 

Kan je iets vertellen over de school, opleiding, campus en stad waar je terecht gaat komen?
Ik ga een master of Arts in Administration volgen met een specialisatie in Organizational Development. Hiermee hoop ik mijzelf na mijn brede technisch bedrijfskundige bachelor iets verder te kunnen specialiseren op het gebied van management en finance. The University of the Incarnate Word ligt midden in San Antonio. San Antonio is met 1,5 miljoen inwoners de 7e stad van Amerika en ligt midden in Texas. Het lijkt mij echt super gaaf om in zo’n grote Amerikaanse stad te wonen en dit is zeker een van de dingen die ik zocht bij mijn eigen American Experience. Wel ben ik benieuwd hoe ik in de zomer met het weer omga, want een goede zon is lekker, maar sporten met temperaturen van 40 graden is nog al een uitdaging. Als keerzijde heeft dit natuurlijk wel dat het ook in de herfst en zelfs in de winter nog zeer aangenaam is.

 

Wat hoop je te bereiken? Heb je jezelf enkele doelen opgelegd?
Ik zie het als een uitdaging om mijn studieresultaten niet te laten lijden onder de tijdsinvestering in het voetbal en dus goed door mijn studie heen te komen. Verder is mijn eerste doel om een basisplek te bemachtigen om vervolgens met het team het hoogst haalbare te bereiken. Persoonlijk hoop ik een completere voetballer te worden en hoop ik als een van de oudere jongens van het team een leidende rol aan te kunnen nemen en de jongere jongens te begeleiden, maar ga ik ook vooral proberen te genieten van de mogelijkheid die KingsTalent mij geboden heeft.

 

Weet je al wanneer je exact naar Amerika vertrekt?
Ja! Op 2 augustus vlieg ik via Londen en Charlotte naar San Antonio. Daar wordt ik opgepikt door mijn coach en vervolgens bij mijn appartement afgezet. Het is nog niet helemaal duidelijk waar en met wie ik precies kom samen te wonen, maar als het goed is, is dit binnenkort ook allemaal geregeld.

 

Het is nog iets meer dan 2 maanden tot je overgang. Hoe bereid je je nu voor op deze overgang?
Qua documenten hoeft eigenlijk alleen mijn visum nog geregeld te worden. Hier ben ik druk mee bezig om ook dit zo snel mogelijk af te ronden. Verder ben ik nu fulltime aan het werk om ook op financieel gebied goed voorbereid te zijn. Op sportief vlak blijf ik voorlopig fit door de trainingen en wedstrijden met Bekkerveld tijdens de nacompetitie voor promotie (afgelopen week uitgeschakeld in de nacompetitie). Als het seizoen volledig ten einde is, zal ik starten met een trainingsschema dat de trainers uit Amerika hebben samengesteld. Ik heb nu al gemerkt dat er erg veel nadruk zal liggen op je fysieke gesteldheid bij aankomst. Ze raden het dan ook zeer aan om je zo veel mogelijk aan dit schema vast te houden en zo topfit aan te komen. Hier ga ik dus ook zeker werk van maken. Ik kan niet wachten tot het zo ver is en ik (hopelijk topfit) in het vliegtuig mag stappen!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.