Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Even voorstellen … Thomas van der Meulen (USAO)

Even voorstellen … Thomas van der Meulen (USAO)

 

Thomas van der Meulen werd zojuist 17 jaar oud. Deze zomer vertrekt hij naar de VS om hier te gaan voetballen en studeren. Het had niet veel gescheeld of van der Meulen was opgenomen in een jeugdopleiding van een BVO. Er was concrete interesse. Desalniettemin pakt hij zijn koffer in om in Oklahoma te gaan voetballen en studeren.

 

Thomas! Stel je even voor…
Thomas v/d Meulen, ben in April 17 jaar geworden en woon nu nog in Friesland. Ben half Nederlands/half Braziliaans. Zit in Heerenveen op school waar ik nu net Havo heb afgerond. Voetbal nu nog bij de lokale Club genaamd GAVC

 

 

Na de zomer vertrek je naar Amerika. Naar University of Science and Arts Oklahoma (USAO). Wat weet je over de school en het voetbalprogramma?
Het is niet een hele grote school, paar duizend studenten. Vorig jaar werd de finale verloren, dus de coach heeft duidelijk gemaakt wat zijn doel is. Ze hebben nu maar 1 doel en dat is het winnen van de finale.

 

 

Hoe reageerde je omgeving toen bekend werd dat je in de zomer naar Amerika gaat  verhuizen?
Iedereen was heel positief en vond het een geweldige kans. Teamgenoten vonden het jammer maar snapten het wel.

 

 

Het had niet veel gescheeld of je was alsnog naar een BVO vertrokken… Klopt dat?Klopt, Heb de afgelopen seizoenen wel paar gesprekken gehad ja. Had ook de keuze om weg te gaan bij mijn club waar ik al sinds dat ik 5 jaar was voetbal, maar heb het afgewezen. Is wat bij betreft goed uitgepakt.

 

 

Met Braliaans bloed moet het sambavoetbal in de benen zitten. Maar hoe zit dat als je bijna twee meter bent?
Sinds ik klein was heb ik veel op mijn techniek geoefend. Toen was ik nog niet zo lang. Heb altijd mijn techniek onderhouden, dus ben niet zo’n lange houterige spits. Heb wel de techniek omdat ik daar veel op train

 

 

Dit jaar scoorde je aan de lopende band voor je team. Wat verwacht je in Amerika van het voetbalniveau? En heb je doelstellingen voor je zelf gesteld?
Was dit seizoen meestal wel de grootste van het veld en kreeg vaak een gele kaart omdat ik fysiek sterker was. Alleen in Amerika zou dat zeker niet het geval meer zijn. Verwacht daar meer fysiek en alles veel zwaarder. Speel nu met leeftijdsgenoten van dus rond de 17 jaar en deed ook bijna elk weekend nog met de A1 mee, maar nu zijn de spelers waarschijnlijk nog ouder. Heb nog niet echt doelen, kijk het eerst aan en dan weet ik wat ik wil bereiken in de komende jaren. Maar mijn doelen zijn straks niet alleen maar voor voetbal.

 

 

Wat zijn je plannen nog voor je vertrek begin augustus?
Ga eerst nog als ‘afsluiter’ met 9 andere vrienden een week op vakantie. 5 dagen nadat ik terug ben van die vakantie ga ik die kant op.

 

 

Met welke (prof)speler mogen we jou vergelijken?
Ibrahimovic, alleen vanwege lengte/fysiek gecombineerd met de techniek

 

 

Waar mogen we je midden in de nacht voor wakker maken?
Eten of een reis

 

 

Om je beter te leren kennen geven willen we je vragen te kiezen tussen deze twee begrippen. Dikgedrukt zijn de keuzes van Thomas.

 

 

Brazilie | Nederland
Nike | Adidas  – qua voetbalkleding Nike, normale kleding Adidas
Friet | Pasta
Intikker | mooie assist
AJAX | Feyenoord
Zomervakantie | Wintersport
Braziliaans carnaval!!!!!!!!!!!!!!!! | Brabants carnaval

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.