Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Thomas van der Meulen signs at University of Science and Arts, Oklahoma

Thomas van der Meulen signs at University of Science and Arts, Oklahoma

 

Vorige maand werd Thomas van der Meulen 17 jaar, en in augustus verhuist hij naar Amerika! De spits uit Grou vertrekt naar Oklahoma om daar te gaan voetballen en studeren bij de University of Science and Arts (USAO).

 

 

Op dit moment speelt van der Meulen nog de pannen van het dak bij de B1 van de Grouwster Amateur Voetbal Club. Hier steekt hij letterlijk met kop en schouders boven zijn medespelers uit. Met zijn 1 meter 95 en 86 kilo maakt hij wekelijks het verschil. Ondanks zijn lengte is van der Meulen een technisch vaardige en lichtvoetige spits die zeer gemakkelijk scoort door zijn snelheid. Daarnaast is hij een sterk aanspeelpunt en maakt hij doelpunten met het hoofd.

 

 

 

De linksbenige spits speelde in het verleden enkele jaren in de jeugd van Cambuur Leeuwarden. Daarin is de techniek van de balvaste spits perfect bijgeschaafd. Eenmaal weg bij Cambuur produceert van der Meulen doelpunten aan de lopende band. Dat is ook de FC Groningen niet ontgaan. De club uit Groningen toonde in de winter interesse. Desondanks trok de University of Science and Arts Oklahoma aan het langste end.

 

Head coach Jimmy Hampton is dan ook erg tevreden met zijn versterking. “We wisten dat Thomas voor veel teams een interessante speler zou zijn. Met zijn sterke fysiek, snelheid en scorend vermogen past hij perfect in het Amerikaanse voetbal en bij onze universiteit. Hierdoor hebben we besloten om snel te handelen.” Van der Meulen staat voor een mooie opdracht. “Vorig jaar kwamen we net te kort om onze conference te winnen”, aldus Hampton. USAO verloor de Sooner Athletic Conference finale. “Dit jaar gaan we vol voor de winst en niets anders.” Ambitieus en doelgericht.

 

 

 

Van der Meulen zal in USAO’s lockerroom plaatsnemen in een zeer divers gezelschap. Naast spelers uit Amerika zijn er andere nationaliteiten te vinden; oa Engelsen, Brazilianen, Ecuadoriaan, Spanjaarden en Nigerianen vullen het ‘roster’.

 

KingsTalent wenst Thomas heel veel plezier en succes in Amerika! Natuurlijk zullen we hem op de voet volgen en zijn avonturen delen op onze website en social media. Wil jij altijd up-to-date blijven van de laatste verhalen van Thomas? Like dan onze Facebookpagina en volg ons op Instagram en Twitter.

 

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan hier gratis en vrijblijvend aan en dan nemen wij snel contact met je op!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.