Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Even voorstellen … Ouren Nikkels (Marymount California University)

Even voorstellen … Ouren Nikkels (Marymount California University)

KingsTalent houdt de ontwikkelingen en ervaringen van Talenten in de Verenigde Staten van dichtbij in de gaten. Met enige regelmaat plaatsen we blogs, interviews en andere nieuwswaardigheden. Recent zette Ouren Nikkels een handtekening onder zijn contract bij Marymount University in Los Angeles, California. Woensdag 20 juli pakt hij het vliegtuig naar Amerika. Maar wie is Ouren Nikkels waar komt hij vandaan en wat wil hij bereiken in Amerika? We kijken met hem vooruit op zijn American Dream.

 

Ouren stel je even voor! Wie ben je, waar kom je vandaan?
Hallo allemaal, mijn naam is Ouren Jan Nikkels, 21 jaar, opgegroeid in Drenthe, momenteel woonachtig in Wageningen in een schitterend studentenhuis met 8 vrienden. Momenteel studeer ik in Wageningen en doe mijn minor Sustainable Agriculture and Consumption.

 

Waar speel je op dit moment?
Ik speel momenteel bij VVBennekom 2 waar ik de aanvoerder ben. Ik ben een grote verdediger die vooral goed kan koppen en verdedigen.

Met nog 3 wedstrijden te gaan staan we 2e met 1 punt achter de koploper en die komen nog op bezoek. Bij winst zijn we kampioen van de reserve eerste klasse. Als voetballer speelde ik altijd in de eerste jeugdteams en debuteerde op mijn 17e in het 1e elftal. Vroeger speelde ik bij de KNVB een ook PEC Zwolle heeft een poosje van mijn kunsten kunnen genieten, al weten ze dat zelf vast niet meer.

 

Hoe ben je erbij gekomen om in Amerika te gaan voetballen? En wat is er de afgelopen maanden allemaal in gang gezet?
Voetbal is hetgeen wat ik oprecht leuk vind om te doen en hier wilde ik meer tijd aan besteden. De combinatie van studeren en voetballen in Amerika maakte dit mogelijk. Ik kreeg voor het plaatsen van mijn filmpje al een mailtje dat Marymount California interesse had op basis van mijn profiel.

 

Hoe reageerde je omgeving toen duidelijk werd dat je volgend jaar in Amerika woont?
Mijn omgeving vindt alles wel prima wat ik doe volgens mij en nam in eerste instantie mijn plan niet heel serieus. Naarmate het concreter werd en mijn plan leek te gaan merken is alle feedback wat ik teruggekregen heb positief geweest. Gezien mijn locatie volgend jaar, aan de kust in California, hebben al veel vriendjes van mij een bed geclaimd bij me. Haha.

 

Wat lijkt je zo leuk om te studeren en voetballen in Amerika?
Het lijkt me ontzettend leuk om de combinatie van: lekker weer, voetbal en leuke mensen te mogen meemaken. Ik merk nu het weer lekkerder weer wordt, dat ik voetballen ook direct nog leuker vind. Nu besteed ik nog veel tijd aan het op de bank zitten met mijn vrienden, ik verwacht dat dit volgend jaar wel minder zal worden.

 

Kan je iets vertellen over de school, opleiding, campus en stad waar je terecht gaat komen?
De school ligt in Los Angeles, een gigantische stad. Het fijne alleen is dat de school aan het strand ligt en de campus de naam ‘Ocean view Campus’ draagt. Om die reden denk ik dat de school schitterend gelegen is met een stad aan de ene kant en de oceaan aan de andere.

 

Wat hoop je te bereiken? Heb je jezelf enkele doelen opgelegd?
Marymount heeft de afgelopen 3 jaar de conference gewonnen en volgends de coach zijn de toekomstige spelers nog beter dan de vorige. Om die reden wil ik naast conference kampioen algeheel kampioen worden van de NAIA competitie. Deze finals zijn in Florida hetgeen met fantastisch lijkt om mee te mogen maken.

 

Weet je al wanneer je exact naar Amerika vertrekt?
Rond 20 juli.

 

Het is nog ongeveer 3 maanden tot je overgang. Hoe bereid je je nu voor op deze overgang?
Mijn vooroordeel over Amerikaans voetbal is dat iedereen erg fit is. Ik ben vrij log en sterk, dus moet ik hier wat aan doen.Momenteel ben ik bezig met krachttraining. Na het seizoen ga ik meer cardio doen om fitter te worden want ik denk dat een zo laag mogelijk vetpercentage helpt.

Ik zal alleen alles in het werk stellen om afgetraind en fit te zijn op 1 augustus, want dan gaat het feest beginnen.

 

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.