Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Even voorstellen … Moniek van Aarle (Liberty University)

Even voorstellen … Moniek van Aarle (Liberty University)

 

Moniek is alweer een tijdje in de States. Voor ze vertrok heeft ze zich aan een streng trainingsschema moeten houden om zo fit mogelijk aan preseason te kunnen beginnen. Met resultaat, als één van de fitste uit haar team begon ze aan het seizoen. Van bourgondisch Brabant naar het bosrijke Lynchburg, Virginia. We kijken met Moniek vooruit op haar grote hockeyavontuur.

 

 

 

Moniek, stel je even voor. Wie is Moniek?
Hi! Ik ben een 20-jarige hockey fanatiekeling die sinds augustus in Maastricht haar bachelor Geneeskunde heeft behaald. Ik heb daar drie jaar op kamers gezeten, maar heb altijd met plezier op en neer gereisd voor de trainingen in dames 1 bij Schijndel bij M.H.C.S. De Hopbel. Voor mij stond mijn droom om later arts te worden op één, maar toen ik hoorde dat het mogelijk was om in Amerika een jaar lang te hockeyen op professioneel niveau wilde ik daarvoor graag mijn studie een jaar op pauze zetten! KingsTalent heeft mij toen fantastisch op weg geholpen naar een geweldige tijd van hockeyen en studeren in de USA! Dit jaar voelt als een tussenjaar, maar in plaats van backpacken of werken, doe ik nu wat ik het liefste doe en sta ik iedere dag op het hockeyveld. Daarnaast studeer ik nu op Liberty University een master in Human Services Counseling: Health & Wellness, dit is een mooie verbreding voor mijn studie Geneeskunde die ik graag in Nederland afmaak!

 

 

Voor welk collegeteam kom je uit?
Ik speel nu in het field hockeyteam van de Liberty Flames, in Lynchburg Virginia! We zijn een groot team met 27 speelsters en toch heel close met elkaar. Wanneer je vliegtuig dan eindelijk land op Amerikaanse bodem heb ik me dan ook geen enkel moment zorgen moeten maken of je wel vrienden/vriendinnen zou maken. Er staat namelijk een groot team met allemaal verschillende meiden én een uitgebreide hockeystaf klaar om je op te vangen! We spelen nu in de Big East maar de competities zitten hier toch net wat anders in elkaar dan in Nederland dus het heeft me nogal wat tijd gekost om volledig te begrijpen hoe het hier nu zit. Wat me wel meteen duidelijk werd is de doelstelling van het team: KAMPIOEN WORDEN IN DE BIG EAST!

 

Je zit alweer ruim een maand in Amerika, hoe zijn de eerste weken bevallen?
De eerste maand is voorbijgevlogen! Ik ben net op tijd aangekomen voor preseason, en dat betekend meteen aan de slag. Preseason is volgens vele de zwaarste periode omdat je minimaal 3 keer per dag traint, een dag kan er zo uit zien:
Vroeg ontbijten met het gehele team, tactische bespreking, veldtraining, lunchen met het team, fitness/liften in de gym, videobespreking, avondeten met het team, oefenwedstrijd tegen elkaar, stretchen en ICE BATH!!! En dan vervolgens vroeg naar bed, meestal lag ik al in bed voor tien uur. Ondertussen maak je dan ook je eerste oefenwedstrijden mee, vertrekken in een grote spelersbus, neurie je het Amerikaanse volkslied voor de wedstrijd en word je naam op z’n Amerikaans uitgesproken voordat de wedstrijd begint!

 

 

Hoe zijn je teamgenoten?
Mijn teamgenoten zijn allemaal zeer verschillend maar we klikken goed omdat we hockeyen op één hebben staan. Tijdens de trainingen is iedereen positief aan het coachen en wanneer het even niet zo goed gaat voel je al snel even dat handje op je schouder. Buiten het veld om zijn het meiden die graag actief zijn, van goed eten houden en waarmee je leuke activiteiten kan ondernemen.

 

 

 

Kon je meteen goed aanhaken met het niveau van de rest van de groep?
Tijdens de zomer ontving ik een SUMMERPACKET waarin een conditioneel, kracht, behendigheid, voeding en mentaal schema zaten om goed op niveau te starten in preseason! Dit was een pittig schema maar zeker de laatste maand heb ik mezelf hier zo goed mogelijk geprobeerd aan te houden. Ik ben heel blij met het feit dat ik het gedaan heb, aangezien de meiden hier een goed niveau hadden. Omdat ik waarschijnlijk maar één seizoen mee speel wilde ik zeker qua fitheid bij de beste horen, en dat is uiteindelijk ook gelukt!

 

 

School is inmiddels ook begonnen, hoe bevalt dat?
Ik ben nu pas net begonnen met mijn master, maar de eerste lessen waren zeer interessant én mijn eerste quiz is uitstekend gegaan! Mijn klasgenoten zijn allemaal net wat ouder aangezien wij in Nederland net wat eerder kunnen beginnen aan een master dan de studenten hier in Amerika. Ik heb twee keer per week les in een groepje van 14 en 10 studenten met één professor, waardoor je ook hier snel vrienden maakt. De lessen zijn zo kleinschalig omdat het een master is, voor bachelors zijn de groepen vaak vele malen groter! Mijn rooster is fantastisch met enkel les op maandag (11-1.30) en dinsdag (11-1.30), daarbij volg ik ook een online course maar daar kan ik dus heel flexibel mijn tijden voor inplannen. Ik heb zeker meer vrije tijd dan een student die voor een Bachelor zou gaan, en dus ben ik veel te vinden op het hockeyveld waarbij de coaches altijd graag willen helpen!

 

 

 

Wat zijn je doelen voor dit jaar? Zowel sportief als academisch.
Mijn grootste doel voor dit jaar is vooral heel erg genieten van dit fantastische hockeyavontuur. Natuurlijk hoop ik dat ik de Liberty Flames op weg kan helpen naar een kampioenschap in ‘the Big East’, maar plezier binnen het team en op het veld staat voor mij op één. En winnen is logischerwijs natuurlijk veel leuker dan verliezen! ? Academisch gezien ga ik hopelijk mezelf ontwikkeling in academisch schrijven en kom ik terug met masterdiploma.

 

 

 

Hoe lang ben je van plan te blijven?
Ik ben van plan om één schooljaar te blijven aangezien ik in Nederland graag mijn studiegeneeskunde zo snel mogelijk weer op pak. Daarbij heb ik mijn lieve vriend, familie en vrienden in Nederland en daar wil en kan ik niet zo lang afscheid van nemen. Gelukkig komen zij mij eens opzoeken en ga ik tijdens de kerstvakantie op en neer om dat thuis te vieren!

 

 

 

Voor 2018 zijn we druk op zoek naar nieuw talent. Speel je voetbal, hockey of volleybal op niveau en wil je graag studie combineren met (top)sport. We willen je graag leren kennen! Wil je weten of je in aanmerking komt? Meld je hier aan.

 

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.