Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

Big East All Tournament – Moniek van Aarle

Big East All Tournament – Moniek van Aarle

Ze heeft haar laatste seizoen in de VS er op zitten, Moniek van Aarle! Van Aarle is een vaste waarde bij de Flames van Liberty en heeft een top seizoen gedraaid met het team, na in de finale te hebben verloren van UConn plaatste zij zich helaas niet voor de Nationals! Toch kunnen de Flames en Van Aarle terugkijken op een prima prestatie!

 

 

 

Moniek van Aarle maakte 5 goals in het gehele seizoen, 2 hiervan maakte ze in het championship tournament! De Flames begonnen het toernooi met een wedstrijd tegen Providence, Van Aarle was hierbij direct belangrijk door na 4 minuten de 1-0 binnen te werken en daarmee dus de Flames op voorsprong te schieten. Deze goal stond uiteindelijk aan de basis van een 4-0 zege over Providence!

 


De dames van Liberty wisten dus hun lijn door te zetten naar de finale.. daar wacht de regerend kampioen namelijk UConn. UConn is de gedoodverfde kampioen en dus kunnen de Flames hun borst nat maken voor de absolute clash in de finale van de BIG EAST Finale, dat doet Moniek dan ook want ze wil haar laatste seizoen als Flame natuurlijk glans meegeven en succesvol afsluiten.
De Huskies beginnen de finale uitermate sterk door na 47 seconden al de score te openen.. een vroege achterstand is waar de Flames dus tegen aan kijken, zaak dus om dit ongedaan te maken! Dit gebeurde 10 minuten later dan ook, de 1-1 werd gemaakt alleen kort daarna viel de 1-2 weer. De teams bleven dicht bij elkaar zitten en dat was dan ook terug te zien in de score die gelijk opging.. tot 3 maal toe kwamen de flames terug van een achterstand Van Aarle bracht zelf met een goal de stand terug tot 3-3! Toch konden de Flames de comeback niet compleet maken door op voorsprong te komen want een dubbelslag van de Huskies in het tweede bedrijf zorgde er voor dat kampioen uitliep naar een 5-3 voorsprong.. dit werd tevens ook de eindstand.

De Flames konden hun goede seizoen dus niet belonen met een plekje in de NCAA Nationals.. toch kunnen ze met opgeheven hoofd het veld verlaten want ze hebben de kampioen het vuur aan de schenen gelegd!

 

 

Moniek van Aarle is het regionaal eindtoernooi dus van grote waarde geweest met haar uitstekende spel en haar 2 treffers.. dit levert haar dan ook een award op want Van Aarle is verkozen tot All-Tournament speelster! Congratulations Moniek! Benieuwd naar meer dagelijkse avonturen en prestaties van onze talenten? Volg ons op Instagram!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.