Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Even Voorstellen … Merik Sliedrecht (Lindsey Wilson College)

Even Voorstellen … Merik Sliedrecht (Lindsey Wilson College)

 

Merik Sliedrecht sluit over een anderhalve maand aan bij de Lindsey Wilson College Blue Raiders. Een aantal weken geleden sloot hij het hoofdstuk FC Emmen op een waardige manier af. We kijken met hem vooruit op zijn grote avontuur.

 

 

Merik! Afgelopen seizoen ben je met FC Emmen U19 kampioen geworden van de 2e divisie! Proficiat! Hoe heb je het afgelopen seizoen beleefd?
Allereerst hartikke bedankt!
Dit laatste seizoen begon erg stroef met 2 punten uit de eerste 4 wedstrijden. Dit werd ervaren als een zware klap omdat de verwachtingen van zowel de technische staf, de supporters als de spelersgroep erg hoog lagen. Vlak voor de winterstop hebben we de juiste draad opgepakt en zijn ongeslagen gebleven tot aan de laatste wedstrijd. Het feit dat de directe concurrenten veel puntverlies hebben geleden maakt ons naar mijn mening de terechte kampioen.

 

 

 

Je beëindigt met je transfer naar Linsey Wilson College afscheid van het betaalde voetbal. Hoe kijk je terug op je tijd bij FC Emmen?
Dit kampioenschap zie ik als een hele mooie afsluiting van het jeugdvoetbal. Tijdens het jeugdvoetbal heb ik erg mooie momenten beleefd bij drie verschillende clubs. Bij S.V. Den Hoorn is het allemaal begonnen, daarna ben ik via V.V. Emmen overgestapt naar de BVO F.C. Emmen. Hier heb ik op elk niveau gevoetbald en twee kampioenschappen behaald, al met al ben ik zeer dankbaar voor deze tijd.

In de zomer van 2016 kwam ik in contact met KingsTalent. Op dat moment brak voor mij het laatste jaar jeugdvoetbal aan, wat betekende dat mijn toekomst bij F.C. Emmen onzeker was. Daarbij zou ik bij een eventuele stap naar de eerste selectie moeten kiezen tussen voetbal en studie. Het collegevoetbal zie ik daarom als de perfecte kans om op hoog niveau te blijven voetballen en tegelijkertijd mijn studie af te kunnen ronden. Dit heeft mij dan ook doen besluiten om voor mijn eindgesprek bij F.C. Emmen mijn vertrek aan te kondigen.

 

 

 

Linsey Wilson is een grootmacht in het Amerikaanse college voetbal. Hoe ben je hier terecht gekomen?
Tussen november 2016 en maart 2017 had ik contact met verschillende universiteiten verspreid over heel Amerika, dit contact bestond uit skypegesprekken, mailcontact en een daadwerkelijke oversteek van twee Amerikaanse coaches die me live aan het werk hebben gezien. Toch is het niet eerder tot een overeenkomst gekomen omdat we het niet eens werden over de voorwaarden in het contract. Bij Lindsey Wilson College ging dit heel anders, hier werd mij vrijwel meteen een full scholarship aangeboden. Waardoor al mijn kosten worden gedekt! Mede door het vertrouwen dat hieruit blijkt heb ik de keus gemaakt om te kiezen voor deze universiteit.

 

 

Over anderhalve maand is het al zover. Waar kijk je het meest naar uit in Amerika?
Dit vind ik een moeilijke vraag omdat ik niet helemaal weet wat ik kan verwachten. Wel kijk ik erg uit naar het voetbalseizoen en naar de ontmoetingen met mijn medestudenten. Ook hoop ik dat ik een tussenstop kan maken in New York om deze wereldstad een weekje te bezichtigen.

 

 

 

Je bent een dynamische speler die de gehele rechterflank kan bestrijken. Wat vind je je beste kwaliteiten in het veld? En waar moet je nog verder aan werken in Amerika?
Mijn echte kwaliteiten liggen in het verdedigende aspect van het voetbal. Toch ga ik ervan uit dat ik het in Amerika moet hebben van mijn technische vaardigheden, dit was ook de voornaamste reden voor Lindsey Wilson College om mij  aan te trekken. Wel zal ik flink moeten werken aan mijn fysiek, op dit gebied lopen ze in Amerika flink voor op de Nederlandse voetbalteams. Om toch mee te kunnen komen in de voorbereiding ben ik mij nu volledig aan het focussen op mijn conditie en mijn kracht.

 

 

Met welke (prof) speler mogen we je vergelijken? En waarom?
Kenny Tete van Ajax. Natuurlijk mag je dit nog lang niet vergelijken, maar ik denk dat deze rechtsback vergelijkbaar is als je kijkt naar zijn voetbalstijl.  De felheid van verdedigen kenmerkt hem en zijn sterke punt ligt net als bij mij in de 1 tegen 1 duels.

 

 

Wat is je favoriete sportmoment?
Ik heb erg veel mooie momenten meegemaakt bij elke club waar ik gevoetbald heb. Ik kan mij nog erg goed herinneren dat ik met de E1 van S.V. Den Hoorn kampioen ben geworden in de hoogste divisie met teams als Feyenoord, Excelsior en ADO Den Haag als naaste concurrenten. Mijn 2 jaar bij V.V. Emmen zal ik ook nooit meer vergeten door de prachtige teams waar ik mee gespeeld heb en de trainer die mij echt verder geholpen heeft.

Ten slotte behoren de twee kampioenschappen bij F.C. Emmen ook zeker tot mijn favoriete sportmomenten.

 

Om Merik beter te leren kennen leggen we hem enkele keuzes voor. Dikgedrukt is de keuze van Merik.

 

Uitslapen | vroeg opstaan
Kunstgras
| natuur gras
Scoren | assist
McDonalds
 | Burger King
Basketball | American Football
Eigen doelpunt | rode kaart

 

 

 

Voor 2018 zijn we druk op zoek naar nieuw talent. Speel je voetbal, hockey of volleybal op niveau en wil je graag studie combineren met (top)sport. We willen je graag leren kennen! 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.