Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Even Voorstellen … Kay in ’t Ven (USC)

Even Voorstellen … Kay in ’t Ven (USC)

 

Over iets meer dan twee maanden zet Kay In ’t Ven voet op Amerikaanse bodem. Na zijn avonturen bij Roda JC en Fortuna Sittard is hij klaar voor zijn volgend avontuur. En wat voor één. Wekelijks gaat met de South Carolina Gamecocks spelen voor meer dan 2.500 toeschouwers! Eén van de beste College voetbalprogramma’s van het land. Een enorme uitdaging voor de jonge Limburger. We kijken met hem vooruit op zijn American Dream.

 

 

 

Kay! Proficiat met je transfer naar University of South Carolina! Wat een school zeg! Kan je iets meer vertellen over de school en het voetbalprogramma aldaar?
USC telt maarliefst 35.000 studenten en 19 verschillende sport teams. Daarmee behoort USC tot een van de grotere scholen van Amerika. Ook heeft de school een van de beste sport faciliteiten van het land en biedt het de perfecte mogelijkheid om je zowel als student als atleet te ontwikkelen. En zelf zeggen zij dan ook vaak: ‘No excuses’.  In Augustus zal ik aansluiten bij het men’s soccer team, en met dit team zal ik in de Conference USA het gaan opnemen tegen top teams zoals Virginia Tech, Clemson, Kentucky en UNC Charlotte.

 

Je hebt erg lang in de jeugdopleiding gelopen van zowel Roda JC als Fortuna Sittard gespeeld. Waarom heb je besloten om hier te stoppen?
Na 7 jaar in de jeugdopleiding van Roda JC gezeten te hebben, heb ik na seizoen 2015-2016 de overstap naar de A1 van Fortuna Sittard gemaakt waar ik een kort seizoen tegemoet ging. Ik wilde met 100% zekerheid slagen. Mijn American Dream bestond op dat moment al, dus daarom leek mij dit de meest verstandige keuze. Vandaar dat ik heb gekozen om meer aandacht aan mijn studie te besteden en te stoppen bij Fortuna Sittard. Mijn beslissing was dan ook vooral hierop gebaseerd. Ik wilde alles op alles zetten om naar Amerika te gaan.

 

 

Dit is gelukt! Deze zomer word je een South Carolina Gamecock! Met een gemiddelde toeschouwersaantal van 2.500 mensen meer toeschouwers dan een gemiddelde Jupiler League club. Tegen Clemson was het toeschouwersaantal zelfs boven de 7.000! Hoe bereid je je hier op voor?
Het feit dat er veel mensen komen kijken, laat mij al meteen zien dat er veel van me wordt verwacht als Gamecock. Ik probeer zoveel mogelijk te trainen en zo fit mogelijk te worden zodat ik aan deze hoge verwachtingen kan voldoen. Ik vind het geweldig om binnenkort voor zoveel mensen te mogen spelen en ik hoop dat ik de supporters deze waardering op het veld terug kan laten zien.

 

Wat zijn je sterke punten in het veld?
Als middenvelder ben ik een echte loper, dit maakt mij zeer sterk in de omschakeling van zowel het aanvallen naar verdedigen als het verdedigen naar aanvallen. Buiten dat, kan ik ook wel stellen dat ik een goede techniek heb en kan ik het spel goed verleggen.

 

 

 

Wat zijn de zaken waar je nog aan moet werken?
Ik vind dat er altijd ruimte is voor verbetering. Ben ik ergens goed in? Dan wil ik dat perfectioneren. Ben ik ergens wat minder in? Dan zal ik daar hard aan moeten werken. Voor mezelf wil ik me nu vooral focussen op het perfectioneren van mijn techniek en vind ik dat ik nog hard moet werken aan mijn schot.

 

We zien op Instagram dat je kanonhard aan het werk bent om fit in Amerika te arriveren! Heel erg goed! Wat doe je zoal om fit(ter) te worden/zijn?
Ik probeer zo gezond mogelijk te leven. Dat betekent veel trainen, goed rusten en gezond eten.

 

 

 

Wat is je favoriete sportmoment?
Een van mijn favoriete momenten was de eerste wedstrijd die ik samen met de B1 van Roda JC in het Parkstad Limburg Stadion mocht spelen. We verloren hier helaas nipt van Ajax B1, maar het was voor mij een eer om in het stadion te mogen spelen waar ik van kinds af aan al kwam.

 

Om Kay beter te leren kennen geven hem twee opties om te kiezen. Hoewel deze opties voorgeschreven zijn kleurt Kay niet altijd binnen de lijntjes;)

 

Lang haar | kort haar – Hoewel ik mijn haren heb afgeknipt, wil ik ze graag weer laten groeien. Ik heb er enorm veel spijt van dat ze nu zo kort zijn haha.
Binnen | buiten
Harde tackle | tactisch goed staan (en niet hoeven te tackelen) Beiden. Ligt aan de wedstrijd en tegenstander.
Uit eten | koken
Huisfeest | discotheek
Nike | Adidas Under Armour

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.