Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Eredivisie speler Maarten Gravekamp verruilt profclub voor avontuur in Amerika

Eredivisie speler Maarten Gravekamp verruilt profclub voor avontuur in Amerika

De oud-speler van FC Utrecht en SC Heerenveen gaat voor het winnen van de CACC met Olivet Nazarene University!

Maarten start zijn carrière bij SV Baarn waarna hij een transfer maakt naar VV Jonathan om op een hoger niveau te spelen. Al snel staat de eerste professionele voetbalclub aan de deur om hem te tekenen. FC Utrecht is de club waar hij vanaf de U12 tot en met de U17 speelt. Van de zes seizoenen die Maarten speelt weet hij vijf keer kampioen te worden en mede door deze puike prestaties wordt hij vervroegd overgezet om met oudere jongens mee te spelen. Ook de KNVB ziet de kwaliteiten van Maarten en selecteert hem voor Oranje U14. De technische middenvelder speelt ook meerdere (inter)nationale toernooien waar hij het opneemt tegen topteams zoals Bayern München, Salzburg en Houston. In het seizoen van 2020-2021 maakt Maarten de overstap naar het Noorden om te spelen voor SC Heerenveen. In dit seizoen speelt hij voor zowel de U18 als de U21 van de Friese club en weet hij ook nog de prijs te pakken als beste speler van de U18. De laatste club waar Maarten zijn talent heeft laten zien is SV Spakenburg.

Maarten treed in de voetsporen van twee andere KingsTalent student-athletes. Zo maakten Roel van Linschoten en Jurren van der Gun ook vanuit een profclub de overstap naar Amerika. Zij vertrokken vanuit PSV en FC Utrecht. De headcoach van ONU heeft een uitstekend gevoel voor kwaliteit, want naast Maarten speelt er nog een KingsTalent student-athlete: aanvoerder Max Jasper. Met deze kwaliteitsboost van Maarten gaat het men’s soccer team wederom meedoen om het kampioenschap. ONU is een school met waanzinnige faciliteiten en is gelegen aan de rand van Chicago. Het men’s soccer team komt uit in de CACC dat behoort tot een van de zwaarste conferences.

Wij zijn ervan overtuigd dat Maarten van waarde zal zijn en we wensen hem enorm veel succes toe met deze stap in zijn carrière!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.