Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Elise Zijlstra vertrekt naar Umpqua Community College!

Elise Zijlstra vertrekt naar Umpqua Community College!

Volleybalster Elise Zijlstra laat Nederland achter zich en vertrekt naar Amerika. Hier laat ze VC Sneek achter zich en gaat ze volleyballen en studeren aan Umpqua Community College.

Op zesjarige leeftijd begon Elise met volleyballen. Dit deed ze bij VC Sneek, een van de meest succesvolle volleybalvereniging van Nederland. Al snel werd haar talent ontdekt en werd ze geselecteerd voor de Volleybal Academie. Tijdens haar Onder 14 periode werd Elise getraind en gecoacht door Janice Johnson, oud-volleybalster van de University of Southern California. Met VC Sneek werd ze in 2019 en 2020 achtereenvolgens kampioen met de Onder 16. Na het kampioenschap in 2020 – 2021 promoveerde Zijlstra naar de Topklasse met de Onder 18 en werd ze geselecteerd voor de try-outs van het Nederlands team Onder 16. Daarnaast nam ze meerdere keren deel aan het NOJK, waar ze afgelopen april doorging naar de finale en dus behoort tot de beste acht teams van het land. Naast het feit dat Elise dus in de zaal te bewonderen is, doet ze ook aan beachvolleybal, waar Janice Johnson ook haar coach is.

Elise is een harde werker en altijd bereid om extra tijd te investeren om beter te presteren. De volleybalster is iemand die erg goed in de groep ligt, waardoor ze een gemotiveerde teamspeelster is. Daarnaast beschikt ze over een goede dosis humor en zelfreflectie. Ze is een echte middleblocker en staat bekend om haar snel voetenwerk en service. Daarnaast is ze sterk in de omschakeling en is ze belangrijk in de aanval.

Na de zomer zal Elise gaan volleyballen bij Umpqua Community College. De Umpqua Riverhawks wisten het afgelopen seizoen een overall record van 19-15 te behalen. Het team speelt haar wedstrijden in de Northwest Athletic Conference (NWAC). Elise zal na de zomer vertrekken naar Roseburg in Oregon. Met de komst van Elise zal de school er een nieuwe aanwinst bijhebben met veel ervaring en successen achter haar naam.

Wij wensen Elise heel veel succes en plezier toe in de VS!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.