Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

Eline van den Bosch, AEC Rookie of the Week

Eline van den Bosch, AEC Rookie of the Week

Eline van den Bosch heeft haar eerste persoonlijke Award in de pocket! De Friese middenvelder blonk deze week uit in haar wedstrijden en wist twee belangrijke doelpunten te noteren. Hiermee werd Eline uitgeroepen tot ‘Rookie of the week’ van de America East Conference. Een erg knappe prestatie voor de nieuwkomer bij UC Davies.

 

Eline heeft er mede voor gezorgd dat het UC Davis field hockey team na 2 wedstrijden op een 2-0 record staat wat sinds 2012 (!) niet meer is voorgekomen. Eline speelde twee duels waarbij haar team twee maal van een achterstand wist terug te komen. Eline was een van de belangrijke schakels binnen deze twee wedstrijden want tot twee maal toe wist ze voor de belangrijke gelijkmaker te tekenen die dus de basis vormde voor een 3-2 comeback. We kijken met haar terug op de afgelopen week.

Eline! Je bent als een raket van start gegaan bij UC Davies. Ben je altijd al zo’n doelpuntenmaker?
Opzich valt dat nog wel mee, al ben ik wel vaak betrokken bij de opzet van een doelpunt. Maar het is natuurlijk fantastisch om op deze manier je eerste twee wedstrijden te spelen!

 

Afgelopen weekend heb je de eerste doelpunten mogen noteren voor UC Davies! Welke vond je de mooiste?
Ik denk dat ik dan toch voor mijn tweede doelpunt ga, in de tweede wedstrijd tegen Providence. Ik kreeg een goeie bal aangespeeld rond de 23meter lijn van de tegenstander.

De bal was in de loop gepasst dus ik kon mooi in een keer opendraaien richting kopcirkel. En omdat de verdediging van Providence te laat was, kon ik zo de cirkel inlopen en uithalen. De bal werd nog aangeraakt door de keeper maar gelukkig was m’n schot hard genoeg dat de bal alsnog het net in vloog.

 

 

 

Je hebt de lat hoog gelegd! Hoeveel doelpunten mogen we nog van je verwachtenJ?
Oeh dat is een goeie vraag. Ik hoop natuurlijk nog heel veel, maar dat weet je nooit zeker. Laten we in ieder geval voor nog een stuk of 4/5 extra gaan.

 

 

Het gaat je goed af! Erg leuk om te zien. Heb je het een beetje naar je zin in California? Een beetje kunnen wennen aan het drukke schema?
Ik heb het zeker naar m’n zin! Het is super gaaf om mee te maken hoe ze hier om gaan met sporters, het is namelijk zo anders dan in Nederland. Ik moet zeggen preseason was wel pittig met 6 uur trainen per dag, maar ook daar raakte ik aan gewend. En omdat het seizoen nu echt is begonnen trainen we nu ongeveer 3 uur per dag, dus dat is goed te doen. Het is hier nog wel erg warm en zonnig wat de trainingen soms wel zwaar maakt. Maar je zal mij niet horen klagen, zeker niet wanneer ik hoor wat voor weer het nu in Nederland is 🙂

 

Hoe zien de komende weken eruit voor je? School staat op het punt om te beginnen toch?
Aankomende weken is vooral nog trainen en wedstrijden spelen. En voor ons ook veel vliegen. Zo vliegen we in de komende maand drie keer, naar Virginia, Vermont en Ohio. Heel erg gaaf om zoveel te vliegen en om op deze manier nog meer van Amerika te zien!

School begint voor mij op 26 september dus ik heb nog even om ‘vakantie’ te vieren. Ik ben wel erg benieuwd naar hoe de school is en hoe alles dan gaat.

 

Wij zijn enorm enthousiast over je prestaties in de eerste weken! Super leuk om je te volgen. Keep up the good work.

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.