Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Dyon Dromers verlaat FC Eindhoven voor West Virginia University

Dyon Dromers verlaat FC Eindhoven voor West Virginia University

Dyon Dromers verruilt FC Eindhoven voor West Virginia University. Dromers maakte in december zijn officiële debuut in het eerste elftal van FC Eindhoven in de Keuken Kampioen Divisie. De 18-jarige verdediger die onder meer uitkwam voor DBS, VV UNA, PSV en FC Eindhoven, zal zich aankomende zomer gaan bewijzen in Amerika bij de WVU Mountaineers in Morgantown, West Virginia. Een topteam in de hoogste divisie!

 

Dyon begon met voetballen toen hij 3 was bij zijn lokale voetbalclub DBS. Nadat hij 2 seizoenen in de jeugdopleiding van PSV heeft gespeeld, transfereerde de Veldhovenaar naar FC Eindhoven, waar hij 4 seizoenen voor in actie kwam. Na een korte overstap naar VV UNA kwam hij terug naar FC Eindhoven. Afgelopen december maakte hij zijn profdebuut bij het eerste elftal van FC Eindhoven 1. ‘’Dat was een hele vette ervaring. Ik ben blij dat ik mijn kans heb gekregen. Ik voel me goed bij FC Eindhoven, waar ik bijna mijn hele leven voetbal’’, aldus Dyon in het Eindhovens Dagblad.

 

Aankomend seizoen zal de negentienjarige Veldhovenaar gaan voetballen en studeren aan de andere kant van de oceaan. Na een traject van ongeveer een jaar, kreeg Dyon recent groen licht vanuit de VS. ‘’Ik moest het lang geheimhouden. Eerst maak je een eigen profielpagina en zet je voetbalbeelden van jezelf online. Daarna voerde ik veel telefoongesprekken met coaches en vanuit West Virginia University kwam zelfs iemand naar Nederland om een wedstrijd bij te wonen. We speelden met Jong FC Eindhoven tegen Jong FC Dordrecht en ik scoorde twee keer, met vlak voor tijd de winnende. Dat was een mooie binnenkomer’’, voegt Dromers toe aan zijn verhaal in de krant.

Dyon is een verdediger en komt het best tot zijn recht als centrale verdediger, maar kan zeker ook centraal op het middenveld uit de voeten. Met zijn kopkracht, uitstekende passing- en traptechniek en niet te vergeten zijn 10-jarige ervaring bij professionele jeugdopleidingen, zal hij zich zeker van zijn beste kant willen laten zien bij de Mountaineers.

West Virginia University

De West Virginia Mountaineers spelen hun wedstrijden in de Mid-East Conference tegen scholen als Bowling Green en Akron. Daarnaast is West Virginia een prachtige school met geweldige faciliteiten. Om dit wat te verduidelijken, check zeker even onderstaand filmpje 🙂

 

 Voor het hele interview met Dyon Dromers in het Eindhovens Dagblad check deze link. Wij wensen Dyon enorm veel plezier en succes met dit geweldige avontuur!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.