Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Door de ogen van… Dinette Ros, moeder van future student-athlete Reva Ros.

Door de ogen van… Dinette Ros, moeder van future student-athlete Reva Ros.

Moeder van KingsTalent atleet Reva Ros, Dinette Ros, neemt ons mee in de voorbereiding van het avontuur en vertelt wat ze ervan vindt dat haar dochter deze avontuurlijke stap gaat zetten richting Wisconsin.

Wat vindt u ervan dat uw dochter naar Amerika vertrekt om daar haar studie en sportcarrière te vervolgen?

Ik vind het enerzijds super leuk voor Reva, maar ook erg spannend.
Het is voor haar echt een kans om actief met voetbal bezig te zijn op een goed niveau, tegelijkertijd te studeren en wat ook niet onbelangrijk is: iets nieuws van de wereld te zien. Ik vind het enorm leuk dat het haar gelukt is om een mooie plek te vinden, tegelijkertijd vind ik het ook moeilijk dat ze ons gaat verlaten en straks zo ver weg is. We gaan haar best missen, denk ik.

 

Wat heeft u ervan overtuigd om voor Reva de uitdaging aan te gaan om naar Amerika te gaan?

Vooral haar enthousiasme, haar wil en haar doorzettingsvermogen. Ze heeft het traject voor een groot deel helemaal zelf aangepakt. Natuurlijk moesten we af en toe wel helpen, maar dat was alleen als ze iemand nodig had om te sparren of er zelf echt niet uitkwam. Ze heeft er echt heel veel zin in, ze heeft er goed over nagedacht en realiseert zich ook dat het niet altijd even makkelijk zal zijn. Toch wil ze erg graag aan dit avontuur beginnen en daar steunen wij haar dan natuurlijk in.

 

Wat vindt u van de begeleiding vanuit KingsTalent gedurende het traject?

Prima, KingsTalent reageert snel op vragen en staat altijd klaar om te helpen. Wel moet je natuurlijk ook zelf aan de bak.
Met name bij de praktische dingen, zoals het regelen van een visum, het vertalen van de cijferlijst en nog veel meer andere dingen hebben ze ons enorm geholpen. Verder vind ik dat ze erg vriendelijk zijn en vind ik dat ze echt met je meedenken.

 

Is er aan de verwachtingen voldaan die jullie hadden op het moment dat jullie je hebben aangemeld bij KingsTalent?

Zeker, ik vond het erg fijn hoe ze zaken hebben aangepakt. Ze hebben een mooie film gemaakt waarvan ik helemaal blij word als ik die zie. Ze hebben veel ervaring en dat helpt enorm om alles geregeld te krijgen. Verder hebben ze goede contacten met Amerikaanse coaches, wat helpt bij het zoeken van een plekje.

 

Zou jij andere ouders (en spelers) aanraden om ook dit traject te starten om te kijken naar hun mogelijkheden voor studie & sport in Amerika?

Jazeker, als hun kind dit ook graag wil natuurlijk en er daarnaast financiële en sportieve mogelijkheden zijn.

 

Wat wil je meegeven aan ouders die het traject starten bij KingsTalent? Waar moeten ze rekening mee houden?

Begin op tijd, alles duurt langer dan je denkt. Het verzamelen van filmmateriaal bijvoorbeeld, maar dat niet alleen. Wij hadden op een gegeven moment best veel tijdsdruk vanwege een inschrijvingsdeadline voor een bepaalde universiteit. Voor die inschrijving moesten allerlei zaken geregeld worden, zoals een letter of recommendation van 2 leraren en een vertaalde cijferlijst door een erkend bureau. Dit alles kost best wel wat doorlooptijd en als het dan net in de kerstvakantie is waarin veel instanties gesloten zijn, dan kan het krap worden.

Ook het visum regelen voor de VS neemt veel tijd in beslag.

 

Heeft u nog tips voor KingsTalent om de begeleiding beter te maken?

KingsTalent focust zich erg op de sport in de VS en wat minder op de universiteiten en de mogelijke studies. In de USA zijn de universiteiten best wel verschillend en het was voor ons soms best wel even zoeken om iets te vinden dat naast de uitdagingen op sportief vlak ook aansloot bij Reva’s interesses en ambities op studievlak. Misschien dat er meer voorlichting en begeleiding kan komen over wat de mogelijkheden zijn op dit vlak.

 

Tot slot: gaat u zelf nog bij Reva op bezoek om alles van dichtbij mee te maken?

Zeker! We gaan haar wegbrengen om te zien waar ze terecht komt en om haar de eerste week te helpen met de praktische zaken. Verder hebben we al tickets voor de herfstvakantie geboekt! De wedstrijden zijn voornamelijk in het najaar en we willen haar natuurlijk wel op Amerikaanse bodem zien spelen!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.