Terug naar het overzicht
Updates

Het doelpuntrijke weekend van Kevin de Lange!

HET mannetje bij Shawnee State University is Kevin de Lange! De kleine buitenspeler voelt zich als een vis in het water in Amerika. De landgenoot heeft zich afgelopen week van zijn beste kant laten zien met meerder goals en assists. Wij waren benieuwd hoe Kevin zijn succes bij Shawnee State momenteel beleefd…

Kevin, je hebt een wereldweekend achter de rug! Over 2 wedstrijden heb je 4 goals gemaakt en 2 assist gegeven WOW! In je wedstrijd tegen Ohio Christian weet je binnen 35 minuten al een hattrick te maken. Beschrijf je wedstrijd eens..
We hadden tijdens deze wedstrijd grotendeels de overhand en begonnen sterk. Voor de wedstrijd heeft het 45 minuten heel hard geregend waardoor het veld heel erg glad was. Onze aanvoerder kreeg vroeg in de wedstrijd een mogelijkheid om op goal te schieten en doordat de bal door gleed kon de keeper hem niet klem pakken waardoor ik hem uit de rebound in goal kon schieten. Hierna hadden wij de overhand en kregen we nog wat kleine kansjes tot aan minuut 29. In deze minuut probeerde Ohio Christian de bal achterin rond te spelen, maar deze onderschepte ik en kon ik met links naast de keeper schieten. Vervolgens kreeg ik in de 35 minuut een steekbal van onze verdedigende middenvelder en kwam ik 1 op 1 met de keeper te staan. Ik kreeg de bal rond 18 meter bij de goal vandaan en lobte de bal over de uitkomende keeper. In de 50ste minuut kregen wij een vrije trap in de hoek van het veld en deze mocht ik nemen. Ik gaf hem voor en onze Nederlandse verdediger Cian Broens kopte deze bal feilloos langs de keeper. Hierna kreeg Ohio Christian een paar minuten de overhand en werden er direct 2 goals gescoord waardoor de stand op 5-2 kwam. Rond de 70ste minuut probeerde Ohio Christian weer op te bouwen, maar kon ik de bal van 1 van de verdedigers afpakken waardoor ik op rechts doorkwam en de bal voor kon geven op onze aanvoerder, die hem vervolgens in de goal schoot. Ik werd een paar minuten voor het einde gewisseld omdat er dinsdag weer een wedstrijd op het programma staat.

Het net weet je dus makkelijk te vinden! Welk doelpunt vind je persoonlijk het mooist en waarom?
Mijn solo tegen Grace Christian University. Ik vind dit doelpunt het mooist omdat ik 3 verdedigers voorbij dribbel en vervolgens de bal met links onderkant lat binnen schiet. Dit doelpunt voelde voor mij persoonlijk ook heel goed omdat dit mijn eerste doelpunt voor Shawnee State was.

Als buitenspeler wordt je afgerekend op je scorend vermogen en je assists, dat is voor jou geen probleem merken we! Wat is je persoonlijke doel voor dit seizoen?
Mijn doel is om er voor te zorgen dat wij als team positief eindigen (meer winst dan verliezen). Ik hoop dat ik hierin een belangrijke rol kan spelen door betrokken te zijn bij veel goals. Het doel wat ik vooraf aan het seizoen aan mezelf heb gesteld is om 12 goals te scoren en 6 assists te geven. Maar uiteindelijk is mijn belangrijkste doel het positief eindigen en het zou mooi zijn als ik hierdoor ook mijn persoonlijke doelen te behalen.

Je hebt je draai bij Shawnee State al helemaal gevonden. Hoe is het leven op de campus in Portsmouth?
Het leven op de campus in Portsmouth is heel goed te doen! Ik zit samen met een Nederlandse verdediger op de kamer en wij hebben het samen heel goed naar onze zin. Iedereen op de campus is super vriendelijk en vraagt hoe je dag is en of ze nog ergens mee kunnen helpen. Het eten op de campus is hier ook heel goed en de lessen worden heel goed georganiseerd.

Momenteel maak je je klaar voor de wedstrijd tegen Kentucky Christian University. Hopelijk weet je jezelf weer op het scorebord te zetten! Ben je het drukke programma al een beetje gewend? Hoe ziet je komende week eruit?
Toen ik hier aankwam en we aan pre-season begonnen was alles nog wel heel erg wennen. Tijdens pre-season moesten we 2x per dag trainen in een hitte van 32 graden. Omdat het klimaat hier heel anders is als in Nederland was het heel erg wennen aan de hitte en de luchtvochtigheid, maar hier ben ik op dit moment wel redelijk aan gewend. Doordat we tijdens pre-season 2x per dag hebben getraind ben ik nu al wel gewend aan het drukke programma! Deze week heb ik een relatief rustig programma, we beginnen dinsdag met een wedstrijd tegen Kentucky Christian University en zaterdag hebben wij een wedstrijd tegen Asbury University. De rest van de dagen hebben wij gewoon 1x per dag trainen en hebben wij op 22 September pas weer een wedstrijd.

Je bent goed op dreef Kevin.. leuk om te horen dat je het naar je zin hebt bij Shawnee State! Wij blijven je op de voet volgen. Benieuwd naar meer dagelijkse activiteiten van onze talenten? Volg ons op Instagram.