Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Dion Viola signs at Olivet Nazarene University, Bourbonnais IL.

Dion Viola signs at Olivet Nazarene University, Bourbonnais IL.

Dion Viola, talent uit de IJsselmeervogels jeugdopleiding, pakt deze zomer zijn spullen om in Amerika te gaan voetballen en studeren. Viola zal vanaf augustus te zien zijn in het shirt van Olivet Nazarene University (ONU) in de NAIA Chicagoland Collegiate Athletic Conference. De multifunctionele verdediger van IJsselmeervogels A1 kan niet wachten om de stap te maken.

De 19-jarige Viola begon al op 5-jarige leeftijd met voetballen in de F1 van VV Hoogland. Daarna stapte hij over naar ASC Nieuwland waar hij tot de C1 speelde. Hierna werd hij opgepikt door IJsselmeervogels. Tussendoor heeft hij ook een bewonderenswaardige stage afgewerkt bij Manchester City.

Viola is een spijkerharde verdediger die op meerdere posities inzetbaar is. Zo kan hij op vrijwel alle posities in de achterhoede uit de voeten maar zijn voorkeur gaat uit naar de rechtsback positie. Head coach David Blahnik roemt Viola om zijn strijdbaarheid, hardheid en commitment: “Het seizoen is kort maar erg zwaar. Vorig seizoen hebben we teveel tegen doelpunten geïncasseerd. Komend seizoen wil ik, met een 3-mans verdediging, hier meer de nadruk op leggen. Bovendien verwacht ik, met enkele Nederlandse jongens, met een verzorgde opbouw te kunnen spelen. Afgelopen seizoen hebben we ons niet kunnen kwalificeren in de playoffs maar dit is een duidelijk doel. Ik verwacht daarom veel van Dion.”

De in Amersfoort woonachtige Viola zal dus moeten verhuizen. Halverwege augustus zal hij zijn koffers pakken en gaan wonen op ONU campus in Bourbonnais, 30 minuten rijden van Chicago. Dion gaat Sports Management studeren.

KingsTalent wenst Dion veel succes in the States komend seizoen! Natuurlijk zullen we hem op de voet volgen en verslag doen van zijn avonturen. Deze avonturen worden op deze website gedeeld. Wil je Dion’s verhalen blijven volgen; like ons op Facebook, volg ons op instagram of twitter.

Lijkt jou het ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.