Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Diego Konincks klaar voor zijn move naar Amerika!

Diego Konincks klaar voor zijn move naar Amerika!

Spelverdeler Diego Konincks staat op het punt om zijn avontuur te gaan starten. De nieuwe “10” van Midland University vliegt begin augustus zijn droom achterna om topsport met studie te combineren. Samen met Mon Scheepers zijn de twee Nederlanders de nieuwe pijlers bij het team van Raphael Martinez. Wij kunnen niet wachten op het seizoen. Maar volgens ons mag het voor Diego ook wel gaan beginnen. Hij belooft ons 15 goals in zijn eerste jaar. Dus we zijn reuze benieuwd!

 

 

 

Stel je even voor! Wie is Diego Konincks?
Mijn naam is Diego Konincks, 18 jaar oud, en ik zal volgend jaar uitkomen voor Midland University. Ik ben geboren en getogen in Montfoort en op mijn 4e begonnen met voetballen bij MSV’19. Ik heb in totaal 14 jaar in de clubkeuren van MSV mogen lopen. Daarnaast heb ik afgelopen jaar mijn vwo-diploma gehaald.

 

 

Kun je ons meenemen in het verloop van je sportieve carrière?
Ik ben dus op mijn 4e begonnen met voetballen bij MSV’19. Ik zat 14 jaar lang in de selectie-elftallen van deze club. Mijn hoogtepunt van deze 14 jaar voetballen was het behalen van het kampioenschap afgelopen seizoen. Wij zijn namelijk bovenaan geëindigd in de Hoofdklasse B met de O19-1. Daarnaast gingen wij elk jaar op internationaal toernooi naar o.a. Engeland, Denemarken, Duitsland en België. Ik heb mijn tijd bij MSV’19 heel mooi kunnen afsluiten door mee te mogen spelen tegen FC Utrecht. Ondanks mijn mooie tijd bij MSV’19 ben ik nu meer dan klaar voor een nieuw avontuur.

 

 

Met een aantal doelpunten was je een van de uitblinkers bij de KingsTalent showcase in Januari. Wat vond je van deze dag?
De showcase is mij enorm bevallen. Ik was ten eerste blij dat ik mezelf heb kunnen laten zien aan alle Amerikaanse coaches die aanwezig waren. Daarnaast was het leuk om alle andere mannen te ontmoeten die ook al maanden bezig waren met hetzelfde traject als ik. Bovendien was het erg interessant om verhalen aan te horen van zowel coaches als de studenten/atleten van Kingstalent.

 

 

Hoe is er in je omgeving gereageerd op de transfer die je deze zomer gaat maken?
Heel erg positief. Veel mensen hebben waardering voor mijn stap en steunen mij in de overstap naar Amerika. Natuurlijk vinden mijn familie, vrienden en vriendin het wel jammer dat ik hun een lange tijd niet zal zien, dat is dan ook de andere kant van de medaille.

 

 

 

 

Hoe bereid je je voor op de overstap naar Midland University?
Ik mijzelf vooral fysiek voorbereid op mijn stap naar Midland University. Uit verschillende hoeken heb ik te horen gekregen dat ze in Amerika extreem fit zijn. Ik heb door zelf zoveel mogelijk te trainen mijzelf hierop proberen voorbereiden. Zeker nadat het seizoen was afgelopen, heb ik 5/6 keer per week in de sportschool getraind om meer spiermassa te krijgen.

 

 

Midland heeft een aardig stadion met goede faciliteiten… Wat weet je nog meer van je toekomstige school?
Ik weet inderdaad ook dat de faciliteiten goed zullen zijn voor de sportieve kant. Daarnaast ben ik ook heel blij dat het eetzaal/keuken vorig jaar is ‘gerenoveerd’, waardoor ik goede voeding kan verwachten. Iets wat natuurlijk niet kan ontbreken in een topsport leven.

 

 

 

Wat ga je studeren in Amerika?
Ik zal volgend jaar General Business Administration gaan studeren, oftewel Bedrijfskunde.

 

 

Je bent deze zomer een van de drie Nederlanders die de overstap maakt naar Amerika. Hebben jullie al samen afgesproken?
Ja, zeker. We, Mon Scheepers, Mike Eijgendaal en ik, hebben veel samen getraind om al een bepaalde connectie op te bouwen op het veld om in Amerika daar profijt van te hebben. Daarnaast ben ik samen met Mon naar de Farewell Party gegaan en kende ik Mike al voor het hele traject.

 

 

Gaan jullie kamer delen?
Ik zal mijn kamer delen met Mike. Helaas was het niet mogelijk om met z’n drieën op de kamer te zitten, maar gelukkig heeft ook Mon zijn toekomstige kamergenoot al gevonden.

 

 

Waar kijk je het meeste naar uit?
Ik kijk vooral uit om te trainen en wedstrijden te spelen met jongens vanuit de hele wereld waarin we samen Midland University zullen vertegenwoordigen.

 

 

Wat vond je van onze Farewell Party? (en wat vond je het leukste aan deze dag?)
Ik vond het een hele leerzame, maar vooral leuke dag. Elke spreker had zijn eigen boodschap met een mooi verhaal. Het leukste vond ik om Ronald Waterreus te horen over zijn tijd in Amerika.

 

 

Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Ik zie mezelf over 5 jaar afgestudeerd en voetballend bij een Nederlandse of Amerikaanse prof of semi-profclub.

 

 

Waar kun je je aan ergeren? En moeten we je toekomstig teamgenoten hierover alvast informeren? LOL
Ik kan me ergeren als de trainingen niet serieus worden gedaan, maar daar ben ik niet zo bang voor in Amerika;)

 

 

Met welke speler kunnen we je het beste vergelijken?
Dit vind ik heel lastig, maar ik denk dat ik wel te vergelijken ben met Dusan Tadic, maar dan rechtsbenig. Ik probeer zelf ook vaak mijn lichaam te gebruiken in een duel en hierin is hij een meester.

 

Dit seizoen heb je voor je club enorm veel doelpunten geproduceerd… Hoeveel doelpunten mogen we verwachten aankomend seizoen voor Midland?
Jullie mogen minimaal 15 doelpunten verwachten volgend seizoen;)

 

 

Wat kunnen we afspreken als je dit niet haalt 😉 Geintje natuurlijk!

Anders kom ik een flesje wijn langs brengen in Gemert haha.

 

 

Heb je nog een advies voor jongens/meiden die ook met de gedachten spelen om in Amerika te studeren en te sporten?

Ik zal willen meegeven dat ze moeten beseffen wat voor kans het is om in Amerika studie en sport te mogen combineren. Dit is een once in a lifetime opportunity.

 

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.