Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

10 days in the life of Amber Hofenk Jerembo

10 days in the life of Amber Hofenk Jerembo

Amber Hofenk Jerembo is bezig met haar eerste jaar als student-athlete in Kentucky op Bellarmine University. Daar is Amber actief in het Field Hockey team. Zij neemt ons mee in de laatste dagen van september en verteld wat haar zoal bezighoudt in Amerika.

 

Thursday 09/19 – TRAVEL DAY!
Louisville, KY à Spartanburg, SC

Het mag dan wel een travel day zijn, maar NO DAYS OFF! (Soort van)
Een 06:00AM-training om te dag te starten tot 08:00AM en daarna een 08:00AM-class, biologie college wat een uur duurt en daarna een biologie lab voor twee uur! The Student-Athlete life. Depart at 3:00PM from Knights Hall stond op onze agenda, freshmen moeten altijd een half uurtje eerder zijn om alles in de bus te laden, onze tenues, sticktassen en de reis duffel bags, alle snacks, water en Gatorades. De busrit naar Spartanburg, SC was ongeveer met onze tussenstops 8 uur wat nog wel te doen was, tijdens onze busritten doen we van alles, van huiswerk tot karaoke tot spelletjes tot slapen (Ook al vind ik slapen op de bus niet het makkelijkst), er gebeurt van alles. Nadat we zijn aangekomen in South Carolina om 23:00 uur heb ik nog wat huiswerk gemaakt en ben ik gaan slapen.

 

Friday 09/20 – GAME DAY VS CONVERSE
Spartanburg, SC

Ontbijt om 09:00 uur in het hotel en van 10:00 uur tot 11:00 uur een walk through op een veld bij een high school. Converse heeft namelijk geen eigen veld en speelt dus op het veld van Spartanbrug High School. We hebben even warmgelopen, wat bal en stick werk om te wennen aan het veld, corners, alles om goed voorbereid te zijn op onze wedstrijd vanavond. Na de walk through hebben we geluncht en zijn we teruggegaan naar het hotel om uit te rusten. Ik zat met veel meiden uit het team buiten op het terras van het hotel huiswerk te maken. Ik heb namelijk twee toetsen volgende week en ik ben natuurlijk een ‘student before athlete’. Na het maken van huiswerk, hebben we nog een korte video analyse gedaan op Converse. Eindelijk was het tijd om ons klaar te maken voor vertrek naar het veld van Converse, even opfrissen, haren werden in iedere kamer gevlochten, er werd gedanst en gezongen en daarna gaan met die banaan! Het was een zware wedstrijd en wij begonnen erg moeizaam, een 0-1 achterstand stond na het eerste kwart op het bord… Wij kwamen al snel op gelijke hoogte na de rust door een goal van mij en de goals vlogen er daarna redelijk snel in, uiteindelijke stand 1-4 voor Bellarmine!

 

Saturday 09/21 – GAME DAY VS UNIVERSITY MOUNT OLIVE
Spartanburg, SC à Charlotte, NC à Louisville, KY

Na het ontbijt zijn we van Spartanburg naar Queens University in Charlotte, NC gereden wat gelukkig een korte busrit was, hier speelden wij tegen Mount Olive University omdat zij ook geen eigen veld hebben. Queens University heeft een prachtig waterveld neergelegd waar wij erg van profiteerden. Vandaag hadden we een goede start, onze druk was goed en wij speelden alleen maar in de 23 van UMO, de tweede kwart viel eindelijk een doelpunt, een assist van mij op Teresa, ook een freshman (Haar eerste goal!!). Gelijk daarna viel helaas een tegengoal maar wij hebben dit weer kunnen omdraaien naar een 7-1 overwinning en ik heb twee keer gescoord! Een 2-0 weekend was ons doel en is iets waar het hele team hard voor heeft gewerkt. Na de wedstrijd was het snel douchen en de bus in om terug te rijden naar Louisville.

 

Monday 09/23
Louisville, KY

Het weekend hiervoor hadden wij een druk weekend in South en North Carolina. Een lange busrit terug, maar wel met twee overwinningen richting Louisville, wat zeker niet verkeerd is. Ik had een erg productief weekend met drie goals en een assist en mocht twee keer in de basis starten wat erg positief is voor een freshman. Maandag is meestal onze ‘off day’. Deze maandag was het iets anders, wij hadden vandaag een 08:00AM lift met onze lift and strenghts coach Steve. Liften is iets wat ik erg leuk vind en mag hier dan ook gelukkig twee keer per week van genieten! Mijn eerste les op maandag begint pas om 11:00AM en heb dus genoeg tijd om na het liften te douchen, wat huiswerk te maken als dat nodig is of even te chillen, meestal eindigen mijn lessen rond 15:00 uur en kan dan nog even relaxen voor onze training dat om 17:00 uur begint en 19:00 uur eindigt. Na onze training eten wij meestal met alle freshmen en soms ook upperclassmen avondeten in de University dining hall.

 

Tuesday 09/24
Louisville, KY

Vandaag heb ik maar twee lessen die op het rooster staan, biologie en een communicatie les (ik studeer Sportkunde trouwens), een rustig dagje dus. Omdat wij dit weekend weer op een waterveld spelen mochten wij vandaag trainen op het hockeyveld van de University of Louisville! Supergaaf natuurlijk en ik genoot optimaal, een super hockeycomplex is daar opgezet met een prachtig veld. Na onze training was het tijd om te eten en vroeg te gaan slapen, woensdagen zijn altijd 06:00-08:00AM-trainingen.

 

Wednesday 09/25
Louisville, KY

De wekker gaat af om 05:00 uur, snel even wat eten en richting het veld. Een goede training in de ochtend en dat het kouder was erg fijn voor mij, de ‘Kentucky heat’ is voor een Nederlander nogal veel om aan te wennen. Mijn lessen beginnen vandaag om 09:00 uur en eindigen 14:45, de rest van de dag ben ik vrij om huiswerk te maken, te relaxen of boodschappen te doen want dat moet natuurlijk ook gebeuren. Vandaag heb ik na school voor biologie een project moeten maken en ben hier dan ook lang mee bezig geweest. In de avond ben ik met twee andere hockey freshman en een niet hockey freshman naar Graeter’s Ice Cream gegaan op Bardstown Road, een beetje genieten tussendoor moet ook gebeuren.

 

Friday 09/27
Louisville, KY à Charlotte, NC

Yep, weer een weekend in Carolina! Dit keer twee wedstrijden in North Carolina, de eerste tegen Belmont Abbey en de tweede tegen Queens University.  We vertrekken vandaag om 13:00 uur richting Charlotte, weer een lange busrit met veel huiswerk want ik heb volgende week mid terms…

 

Saturday 09/28
Charlotte, NC

Dit is de wedstrijd waar wij freshmen voor zijn gewaarschuwd, onze upperclassmen hebben ons gewaarschuwd voor een verdediger met rugnummer 13 van Belmont Abbey, reden: nummer 13 heeft twee meiden van ons team een hersenschudding gegeven… Onze ochtend begon met ontbijt om 09:00 uur met advies van onze coaches om genoeg te eten en te drinken omdat het een warme dag zou worden. De busrit van ons hotel naar het veld van Belmont Abbey was ongeveer een half uurtje dus wij vertrokken op tijd om nog even met de coaches een voorbespreking te houden en een kleine ‘hype-up party’ in de lockerroom. Het veld van Belmont Abbey is anders namelijk, een echt grasveld dus het was zeker even wennen toen wij begonnen met het inspelen want het spel is gelijk heel anders, het veld is langzamer en je moet echt werken aan je 3D skills. Wij kwamen al snel op een 0-1 voorsprong door een corner en niet lang daarna viel het tweede doelpunt in het eerste kwart. Het tweede en derde kwart waren erg vermoeiend ook al hebben wij wel onze voorsprong vergroot tot een 0-3 voorspong, het vierde kwart kwamen wij er veel beter uit en hebben wij nog twee keer gescoord met een goal van mij met nog 5:53 te gaan. Helaas wisten de Crusaders nog twee keer te scoren maar dat maakte uiteindelijk niet meer uit want het eindsignaal klonk. Het was feest in de bus, deze overwinning was voor Alex en Storm die na deze wedstrijd van vorig jaar een hersenschudding hebben overgehouden. Eindelijk in het hotel aangekomen was het douchen, slapen en/of leren voor mid terms en in de avond uit eten in de stad van North Carolina en Mandi, een junior, haar verjaardag vieren want die is morgen jarig.

 

Sunday 09/29
Charlotte, NC à Louisville, KY

Queens is volgens onze upperclassmen ook altijd een pittige wedstrijd geweest. Het eindigt altijd in overtime en daar hadden wij geen zin in, vooral niet na de wedstrijd van gister. Dit keer weer een wedstrijd op waterveld, yes!! Ons spel begon ook dit keer sterk, goede passes, en al snel een goal. Je kon echt zien dat beide teams gewaagd waren aan elkaar, het werd ook al snel een fysieke wedstrijd. Knokken tot het eind was het, maar met een goal meer dan Queens en nog zeven minuten te gaan was het voor ons meer verdedigen dan aanvallen, playing it safe. Toen het eindsignaal klonk waren wij zo blij, misschien iets te blij, tijdens het vieren van onze overwinning ben ik op een gekke manier geblesseerd geraakt en heb waarschijnlijk een scheurtje in mijn meniscus… Kan ook alleen mij overkomen. Het was een super weekend op het blessureleed na, vier overwinningen in Carolina for the Bellarmine Knights!

 

Amber heeft ook nog een leuke video gemaakt! Neem gerust een kijkje.

Amber is afgelopen maandag met succes geopereerd aan haar meniscus. Zij is de komende 6-8 weken herstellende van deze vervelende blessure.
Bedankt voor je leuke blog en video, Amber! Beterschap en succes met je herstel. Dat je weer snel op het veld mag staan!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.