Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Dave Neijenhuis voor tweede Amerikaanse avontuur naar Tennessee Wesleyan Bulldogs

Dave Neijenhuis voor tweede Amerikaanse avontuur naar Tennessee Wesleyan Bulldogs

Dave vertrekt binnenkort voor de tweede keer in zijn leven naar de Verenigde Staten om voetbal te combineren met studeren. De verdediger sluit zich aan bij de Tennessee Wesleyan Bulldogs, die een goed seizoen achter de rug hebben!

 

Dave is op jonge leeftijd begonnen met voetballen bij SC Millingen. Hier speelde hij altijd al op een hoog niveau in elk team waar hij terecht kwam. Een avontuur in Amerika is niet nieuw voor Dave! Hij speelde namelijk in het seizoen 2015/2016 al een seizoen in de Verenigde Staten bij New Mexico Rush and Chapin High School.

Hier heeft hij een goede indruk achtergelaten; hij wist vijf goals en zes assists neer te zetten, terwijl hij de aanvoerdersband droeg. Behalve zijn indrukwekkende statistieken sleepte hij ook nog eens heel wat prijzen binnen. Zo won hij ‘Best Newcomer of the Year’, ‘Most Valueable Player’ en was hij geselecteerd voor het ‘All-District’ team. Verder speelde hij toernooien in onder anderen Las Vegas, Phoenix en Colorado.

 

Na zijn Amerikaanse avontuur was het tijd om terug te keren naar waar het allemaal begon in Nederland, namelijk SC Millingen. Zijn returnseizoen was er een om te onthouden; hij scoorde 17 goals en gaf 12 assists in 26 wedstrijden! Dit bleef niet onopgemerkt, aangezien Dave in het seizoen 2016/2017 vervroegd naar de senioren mocht. Het seizoen daarna, 2017/2018, speelde Dave 28 wedstrijden als basisspeler waar hij 7 keer betrokken was bij doelpunten.

In 2018/2019 was het tijd voor de volgende stap: Quick 1888. Ook hier was Dave basisspeler in het eerste en speelde hij 29 wedstrijden in de 2e klasse. Met 6 goals en 5 assists was ook dit seizoen enorm productief voor de verdediger. Na een jaar bij Quick 1888 maakte Dave de volgende switch en verkaste hij naar BVC’12 om eerste klasse te kunnen spelen.

Foto: Ruurd Jellema

Dave kan zowel links- als rechtsback spelen, maar is het beste als centrale verdediger. Iets wat je weinig ziet in de voetbalwereld en waar Dave zich mee onderscheidt van de rest is dat hij tweebenig is. Hij is enorm sterk in verdedigende 1-op-1 situaties en met zijn uithoudingsvermogen en fysieke kracht is hij moeilijk te passeren voor elke tegenstander.

Het nieuwe team van Dave komt uit Tennessee en heeft een erg sterk seizoen achter de rug. De Tennessee Wesleyan University Bulldogs wonnen maar liefst 15 keer, terwijl ze er 4 verloren en twee gelijk speelden. De meest opvallende wedstrijden waren de 7-1 overwinning op Talladega College en de 4-0 verloren wedstrijd tegen Baker University. Kortom, Dave sluit zich aan bij een erg sterk team, waar nog een kleine ruimte voor verbetering is.

Wij blijven Dave en de Bulldogs op de voet volgen en kijken enorm uit naar wat ze komend seizoen gaan presteren!
Wil jij meer van dit soort artikelen lezen? Check onze Instagram pagina voor de laatste updates @kingstalentnl 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.