Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

Dames worden beloond met All-Region en All-American awards!

In dit artikel komen zes dames naar voren die een All-Region award wisten te winnen, waarnaast één voetbalster de All-American award ontving. Benieuwd wie er in de prijzen vielen? Lees dan vooral verder

We trappen het artikel af met Marlou Wendriks. De hockeyster uit Utrecht is wellicht geen nieuwe naam voor de lezer, waar ze eerder al in het All-Conference Team belandde en verkozen werd tot ‘Offensive Player of the Year’. Na een uniek seizoen kan Wendriks dus als kers op de taart de All-Region onderscheiding aan haar erelijst toevoegen. Afgelopen seizoen was ze direct betrokken bij 30 doelpunten in 24 wedstrijden waardoor deze prachtige awards haar haast niet konden ontschieten.

Met Alissia de Vries komen we aan bij het tweede talent van dit artikel die meerdere awards aan een wist te rijgen. De back uit Den Haag is voor het vierde jaar op rij vaste basiskracht voor University of Massachusetts Lowell, waar ze de laatste twee jaar ook in aanvallend oogpunt van groot belang was. In 18 wedstrijden was ze betrokken bij zeven doelpunten waardoor ze een behoorlijk inbreng had in de succesvolle reeks in de conference. Schrik niet, want naast haar plek in het All-Region Team was ze ook onderdeel van het All-Conference-, All-Championship- en Senior-Team. Naast deze onderscheidingen is ze ook nog verkozen tot ‘Defensive Player of the Year’, waardoor ze met een warm gevoel terug kan kijken naar haar vierde jaar bij de ‘River Hawks’.

Voor Julie Kouijzer is de All-Region award ook geen onbekende onderscheiding. De back uit Amsterdam mocht afgelopen week voor alweer de vierde keer de All-Region award in ontvangst nemen. De co-captain van van de ‘Cardinals’ wist vooral in verdedigend opzicht belangrijk te zijn waar zesmaal de nul werd gehouden en er gemiddeld slechts 1.08 tegendoelpunt per wedstrijd werd geïncasseerd. Echter wist Kouijzer in aanvallend opzicht hier en daar ook nog haar inbreng te hebben met bijvoorbeeld een assist in de 2-1 overwinning op Princeton en het enige doelpunt in de 1-0 winst tegen Indiana.

Sanne Hak was een onmisbare schakel in de kampioensploeg van North Carolina. De hockeyster uit Bussum was bij zes doelpunten betrokken en kende haar beste wedstrijd tegen UAlbany. Met een doelpunt en een assist in de 4-3 overwinning was ze de ware spil in het elftal van de ‘Tar Heels’. Door haar indrukwekkende prestaties heeft ze een plek verdiend in het All-Region Team.

Charlie van Oirschot wist voor het tweede jaar op rij indruk te maken voor de ‘Blue Devils’. Waar ze vorig jaar bij acht doelpunten betrokken was deed ze daar dit jaar een klein schepje bovenop. Met vijf doelpunten en vier assists was ze een belangrijke schakel in de 21 wedstrijden die ze dit seizoen speelde voor Duke University. Door deze uitmuntende prestaties kan de middenveldster uit Haarlem weer een mooie award bijschrijven.

Waar Noa Boterman eerder al een plek in het All-Conference Team verdiende voegt ze daar nu haar allereerste All-Region onderscheiding aan toe. Met acht doelpunten en drie assists was ze een onmisbare schakel voor de ‘Cavaliers’, waar ze op het eerste oog haar beste wedstrijd speelde tegen de dames van Syracuse. Met twee doelpunten trok ze de 3-2 overwinning over de streep en werd destijds de winstreeks uitgebreid tot vijf wedstrijden.

Met Sam Roddenhof sluiten we het artikel af maar bespreken we wel de eerste voetbalster. De middenveldster van Tyler Junior College kan werkelijk geweldige cijfers overleggen waar ze met twaalf doelpunten en twaalf assists bij meer goals direct betrokken is geweest dan wedstrijden die ze gespeeld heeft (20). De dames uit Texas kenden een enorm sterke conference waarbij meerdere monsterzeges werden geboekt. Haar hoogtepunt behaalde Roddenhof in de wedstrijd tegen Northeast Texas Community College, waar ze met twee doelpunten en vier assists een groot aandeel had in de 14-0 (!) overwinning. Door deze unieke prestatie is Roddenhof onderdeel van het All-American Team.

Klasse prestaties dames!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.