Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

“Ik kijk uit naar 2 tot 3 wedstrijden per week te spelen!”

“Ik kijk uit naar 2 tot 3 wedstrijden per week te spelen!”

Daan Stormink tekende begin van het jaar een mooi contract bij de Point Park Pioneers uit Pittsburgh! Een mooie stap voor de jonge blonde middenvelder uit Gorssel. We kijken met hem vooruit op zijn overgang.

 

 

 

Hallo Daan, Kun je jezelf even voorstellen? Wie ben je, waar kom je vandaan wat doe je voor sport en waar heb je gespeeld?
Tuurlijk. Zoals aangegeven is mijn naam Daan Stormink, 21 jaar en momenteel woonachtig in Gorssel. Een klein dorpje naast Deventer. Ik speel bij Voorwaarts in Twello, hier zit ik nu een jaartje of 5. Daarvoor heb ik bij VV Gorssel en één jaar bij Go Ahead Eagles gespeeld. Naast veldvoetbal speel ik op vrijdagavond in de zaal en probeer ik drie keer in de week te fitnessen.

 

Wat kan je ons vertellen over de universiteit waar je gaat studeren en het team waarbij je gaat spelen en heb je al contact met toekomstig teamgenoten en je coach?
De universiteit waar ik voor ga spelen is Point Park University in Pittsburgh, een mooie universiteit in een grote stad en met een fantastisch stadion. Het team heeft een Nederlandse coach en daarbij ook al aardig wat Nederlandse teamgenoten. Met één teamgenoot heb ik erg veel contact, dat is Geert Bijl. Naast KingsTalent heeft hij mij ook erg veel geholpen, ik kan bij hem in huis en hij heeft mij geholpen in de studiekeuze etc.

 

 

 

Voetballen in Amerika is wat anders dan in Nederland, zo zijn we hier meer gericht op techniek en tactiek en daar op fysiek. Ben je jezelf hierop al aan het voorbereiden en zo ja hoe?
Ja zeker. Zoals ik in de eerste vraag al zei, probeer ik drie keer in de week naar de sportschool te gaan om fysiek wat sterker te worden.  Daarbij heb ik vanuit mezelf al wel een goede conditie, dus daar zou het niet aanliggen.

 

Het is heel normaal om bij jongens in het team te zitten met allerlei verschillende nationaliteiten, weet je waar jongens uit je team vandaan komen?
Nee durf ik eigenlijk niet te zeggen.. Wel heb ik wat insta berichten van Geert gezien met een Duitser die een beetje voor de gek werd gehouden, dus ik denk dat ik voor het eerst in m’n leven met een Duitser ga samen spelen in plaats van tegen een Duitser haha..

 

In Nederland is een uitwedstrijd maximaal 3 uur rijden in de VS is dat wel anders. Weet je al waar je naartoe moet voor uitwedstrijden en hoe en hoelang je dan reist?
Precieze speelsteden weet ik nog niet, had het er toevallig laatst wel over met Geert dat er wedstrijden aan zitten te komen waarbij we meer dan 800 km in de bus moeten afleggen. Dat is wel anders dan een streekderby op amateurniveau.. In plaats van fietsafstanden, acht uur lang in de bus naar een uitwedstrijd. Ben wel benieuwd hoe dat gaat straks.

 

 

 

Voor elke wedstrijd wordt er het Amerikaans volkslied gespeeld, wat vind je hiervan en ben je de tekst al aan het oefenen?
Haha nee die tekst heb ik nog niet geoefend en eerlijk gezegd wist ik dit ook nog niet, maar dan kan ik me er vanaf nu op voorbereiden. Ik heb gelukkig nog ff.

 

 

Voetbal is in Amerika nog altijd flink aan het groeien maar er zijn ook andere sporten als Basketball en American Football. Heb je ook interesse in Amerikaanse sporten en zo ja heb je ook voorkeur voor bepaalde teams?
Interesse is een groot woord, het is niet zo dat ik mijn wekker zet om basketball te gaan kijken bijvoorbeeld.. Wel vind ik het af en toe mooi om te kijken, terwijl ik er geen reet verstand van heb. De spelers zijn zulke goede atleten dat het fantastisch blijft om naar te kijken, ook als je er dus niks van snapt.

 

Er gaan veel leuke dingen gebeuren en je gaat nieuwe dingen ontdekken, waar kijk je het meest naar uit in de VS?
Toch wel de combinatie van veel  trainen, wedstrijden en reizen. Het speelschema voor aankomend seizoen hebben we al ontvangen via de mail, dit zijn ongeveer 2/3 wedstrijden per week als de competitie begint. Dat lijkt me fantastisch om mee te maken, ook met alle randzaken er om heen. Daarnaast het spelen in Highmark Stadium kijk ik enorm naar uit.

 

 

 

Weet je al wanneer je exact naar Amerika vertrekt en heb je al plannen om iets toeristisch te gaan doen wanneer je daar bent?
Nee de exacte datum heb ik nog niet, maar het zal rond eind juli/ begin augustus zijn. Wanneer ik ben aangekomen in Pittsburgh, probeer ik zo fit mogelijk aan preseason te beginnen. Toeristische plannen zijn er nog niet echt, maar wel hebben we het al vaag gehad over eventuele plannen in de springbreak.

 

 

 

Daan ik wil je hartelijk bedanken voor je tijd en tot slot wil ik je vragen wat je wilt zeggen tegen toekomstig student-athlete’s die nog twijfelen over de stap naar Amerika.
Niet twijfelen!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.