Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Charlotte Bosma wordt een Mountaineer

Charlotte Bosma wordt een Mountaineer

Dit najaar gaat Charlotte Bosma haar club, HGC, verlaten. Ze gaat de overstap maken naar de Appalachian State Mountaineers.

 

Al sinds haar 5e is Charlotte bezig met hockey. Ze speelt haar hele leven al voor HGC, maar daar komt dit jaar verandering in als ze gaat uitkomen voor de Mountaineers. Charlotte is multi-inzetbaar als linkermiddenvelder, linkeraanvaller, centrale aanvaller én rechteraanvaller. De laatste positie is haar favoriet. Tijdens haar periode in de onder-14 werd ze gekroond tot topscorer, ze heeft dus afmakend vermogen in huis. Verder is ze snel en zeer behendig, zowel met als zonder bal. Met haar loopacties maakt ze veel tegenstanders het leven zuur. Buiten het feit dat ze aanvallend gevaarlijk is, draagt ze ook verdedigend haar steentje bij. Met haar onderscheppingen en loopvermogen is ze verdedigend belangrijk.

Charlotte gaat dit jaar haar VWO afronden. Nadat ze dit gedaan heeft vliegt ze naar Amerika en sluit ze aan bij haar nieuwe team, waar ze niet de enige Nederlander gaat zijn. Aan diversiteit is er geen gebrek bij de App State Mountaineers. Op dit moment bevat het team 5 verschillende nationaliteiten, verdeeld over 24 speelsters. Het team bestaat uit Nederlanders, Duitsers, Amerikanen, een Schot en een Australische.

Ze zal hockey gaan combineren met haar studie aan de Appalachian State University. De campus is gelegen in de Blue Ridge Mountains in North Carolina. The Mountaineers beschikken over een mooi sportcomplex, waar Charlotte alle kansen krijgt om zichzelf te ontwikkelen. Met haar nieuwe team zal ze gaan spelen in de Mid American Conference (MAC). De reistijden die Charlotte met haar team zal moeten afleggen, variëren van 1 uur tot zo’n 7 uur reizen.

Wij wensen Charlotte veel succes en vooral ook veel plezier tijdens haar Amerikaanse avontuur!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.