Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Björn van Gorkom naar Hofstra University!

Björn van Gorkom naar Hofstra University!

Voetballer Björn van Gorkom gaat zijn Amerikaanse avontuur beginnen bij de Hofstra University. De 21-jarige verdediger gaat hier samen spelen met Wessel Speel, die ook via KingsTalent naar Amerika is gegaan.

Op 6-jarige leeftijd begon Björn met voetballen in zijn woonplaats Maarssen. Hierna ging hij naar USV Hercules waar hij in de Onder-17 kwam te spelen en ook uitgeroepen werd tot speler van het seizoen in 2017. Het seizoen hierna werd hij met zijn team kampioen en kreeg hij de prijs: talent van het jaar. Ook maakte hij in dat jaar al zijn debuut in het eerste team van USV Hercules.

Björn werd in het jaar 2018 ook opgenomen in de selectie van het KNVB district team én werd aanvoerder van dit team. Deze prestaties bleven niet onopgemerkt bij professionele voetbalclubs. Almere City bood Björn een kans, maar hij gaf zelf aan dat hij zich wilde focussen op zijn school. In 2019 werkte hij nog een proefperiode af bij FC Utrecht.

De laatste jaren speelde Björn veel voor USV Hercules, met een kort uitstapje naar IJsselmeervogels. Hij is een sterke centrale verdediger die ook als rechtsback kan spelen. Hij is sterk in één-op-één verdedigen en met zijn kracht is hij een plaag voor aanvallers. Daarnaast is hij in een veld ook een echte leider en een tactisch sterke speler.

Zijn nieuwe team won afgelopen seizoen het Colonial Athletic Association Championship, voor de tweede keer op rij. Voor Björn zal het dus een mooie uitdaging zijn om met zijn nieuwe team weer prijzen te gaan pakken.

Veel succes en plezier daar, Björn!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.