Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Belevenissen Spring Season: Lars Blenckers

Belevenissen Spring Season: Lars Blenckers

KingsTalent houdt de ontwikkelingen en ervaringen van Lars Blenckers en Thom Derks in de Verenigde Staten nauwgezet in de gaten dit seizoen. Met enige regelmaat plaatsen we blogs, interviews en andere nieuwswaardigheden van hen. Begin augustus 2015 zijn zij vertrokken om te gaan studeren in Amerika. Ondertussen is het fall seizoen ten einde en zitten we volop in het Spring Season. We nemen Spring Season onder de loep en kijken alvast vooruit naar volgend seizoen…

 

In de periode tussen december en januari is het winterbreak. Wat heb je in deze periode gedaan?
Ik ben vrijdag 11 december terug gevlogen naar Nederland. Ik had in principe al een week eerder terug kunnen vliegen maar ik wist destijds nog niet dat ik al eerder vrij zou zijn. De periode in Nederland is prima bevallen. Ik kon mijn vrienden en familie weer zien en daarnaast kon ik ook weer werken om wat geld te verdienen voor het volgende semester. Maar ik heb gelukkig ook veel tijd kunnen spenderen met mijn vrienden en familie. Kerst natuurlijk met de familie en nieuwjaar met mijn vrienden. Op 9 januari ben ik bij de Showcase van KingsTalent aanwezig geweest om op 11 januari weer terug te vliegen. Uiteindelijk ben ik op dinsdag op de campus aangekomen.

 

Het officiële seizoen is ten einde. Spring season is in volle gang. Hoe beleef je Spring Season?
We hebben de eerste weken niet buiten getraind, vanwege de kou en de algehele stop. Wel hebben we verplicht 2 keer per week kracht training gehad en daarnaast nog 2 keer per week zaalvoetbal. Zaalvoetbal was meer voor de lol, omdat we nog niet echt waren begonnen te trainen. Voor de komende weken hebben we wel alweer volop trainingen en fitness testen gepland staan en ook de spring season wedstrijden komen er aan. Vorige week dinsdag (22 maart) hebben we onze eerste wedstrijd gespeeld en met 3-1 van een D1 (Northern Kentucky University) gewonnen. Het spel zag er goed uit en met 9 van de 11 basisspelers die terug komen volgend jaar kijk ik al uit naar het volgend seizoen. Helaas ben ik zelf nog niet helemaal hersteld van mijn sportshernia, maar de verwachting is dat ik de laatste 2 wedstrijden (11 en 16 april) weer mee kan spelen.

 

Ziet het trainingsschema er nu anders uit?
Het trainingschema ziet er inderdaad anders uit nu, daar we nu 2-3 keer per week trainen en 1 wedstrijd in de week spelen. Daarnaast hebben we nog wel 2 keer per week krachttraining. Voor mij heeft het trainingschema er sowieso anders uitgezien aangezien ik vorige week pas weer bij de groep ben aangesloten. Tot die tijd heb ik fysiotherapy gehad 2x per week en moest ik elke dag zelf de gym in om aan mijn herstel te werken.

 

 

Hoeveel wedstrijden speel je?
We spelen 5 wedstrijden in het Spring season in totaal. Vorige week hebben we onze eerste wedstrijd gehad en aanstaande vrijdag spelen we tegen Cedarville en Wittenburg, beide keren 45 minuten als een soort toernooitje. Alles wat we nu doen staat in het teken voor volgend seizoen. We proberen zo fit mogelijk te worden nu en daarnaast proberen we al goed op elkaar ingespeeld te raken voor komend seizoen. De resultaten van deze wedstrijden zijn niet belangrijk, maar het geeft wel een indicatie waar we nu staan. Daarom is die overwinning op de D1 school voor ons zeker mooi, omdat het aangeeft dat we op de goede weg zijn.

 

Hoe heb je Spring Break beleefd?
De afgelopen periode was echt top. Tijdens spring break ben ik met 4 teamgenoten in de auto gesprongen om eerst naar Cleveland te gaan om het Oliver Heldens concert bij te wonen. Daarna zijn we door gereden naar Thom in Erie we 1 nacht zijn gebleven. Toen zijn we 3 dagen verbleven bij de Niagara Falls om daarna weer 3 dagen bij Thom te overnachten. Afgelopen week hebben Thom en zijn vrienden de omgekeerde trip gemaakt en is hij samen met nog 2 vrienden van ons uit Nederland 5 dagen bij ons langs geweest. We hebben veel lol gehad en ik ben blij dat ze allemaal langs zijn geweest.

 

 

 

Hoe ziet je schoolprogramma eruit?
Mijn programma ziet er wekelijks wel ongeveer hetzelfde uit nu. Op maandag heb ik in de ochtend vrij en werk ik s’middags een uur als huiswerkbegeleider op de campus. Dan heb ik s’avonds van half 6 tot 8 uur ongeveer les en daarna doe ik mijn oefeningen voor mijn blessure. Op dindsag ochtend werk ik weer een uurtje en op de campus en heb ik fysiotherapie en s’avonds heb ik dan weer les van half 6 tot 8. Daarna hebben we krachttraining. Op woensdag werk ik van 2 tot 6 als huiswerkbegeleider en vaak trainen we dan ’s avonds nog. Donderdag’s werk ik ook ’s middags 2 uur weer en dan ’s avonds trainen we weer met aansluitend krachttraining. Vrijdags heb ik ’s ochtends fysiotherapy en dan ’s avonds hebben we een wedstrijd. In het weekend ben ik meestal vrij en maak ik mijn huiswerk af dat ik nog niet af heb kunnen krijgen door de week en in het weekend gaan we meestal ook uit in Columbus.

 

Wordt hier nog steeds veel rekening gehouden met school?
Uiteraard is school nog steeds belangrijk en soms mis ik een training vanwege mijn avonduren in de klas. Ik heb het heel rustig gehad met school maar op dit moment krijg ik veel huiswerk en moet ik veel papers schrijven dus ben ik daar druk mee bezig. Gelukkig kan ik het meeste werk doen als het rustig is tijdens mijn werk als huiswerkbegeleider.

 

Hoe gaat het op school?
School gaat prima. Ik sta nog altijd een 4.0 gemiddeld (hoogste GPA mogelijk). Ik zit met 2 jongens van mijn team in de klas en verder ken ik iedereen van mijn klas nu ondertussen ook wel. Ik moet veel papers schrijven en gewoon opdrachten maken en ook presentaties geven. Enerzijds is het leuk omdat je veel leert, maar soms worden al die papers en opdrachten wel vervelend, uiteraard.

 

Wat is de planning voor de komende maanden?
Zoals al gezegd, de komende periode hebben we de Spring season wedstrijden en de trainingen. Daarnaast heb ik het nu drukker met school. Ook gaan we nog werken bij de Nike Cup als coach en begeleiders. Morgen hebben we ook een fundraising event en voor dat gaan we werken bij de wedstrijd VS – Venezuela in het Columbus Crew stadion. Op 5 mei vlieg ik weer naar huis om 3 maanden thuis vakantie te vieren en weer te werken.

 

 

Wat ga je doen na de zomer?
Ik keer volgend jaar weer terug hier op school en ga dan nog een jaar voor Urbana University spelen. Ik maak dan hier ook mijn MBA programma af en kan dus weer terug naar huis keren volgend jaar met een diploma op zak.

 

Krijg je veel mee over hoe de samenstelling van het team volgend jaar eruit ziet? Kan er weer een gooi gedaan worden naar het kampioenschap?
Ja ik krijg veel mee welke nieuwe spelers we krijgen en vaak vraagt onze coach ook om wat filmpjes te bekijken van mogelijke nieuwe spelers. Ook krijgen we volgend jaar nog een Nederlander erbij als het goed is. Ik kijk al uit naar volgend jaar want ik denk dat we weer een zeer sterk team hebben. Ik denk niet dat kampioen worden in onze conference het echte doel is, maar dat we ons weer willen plaatsen voor de NCAA playoffs. Uiteraard moeten we daar voor zoveel mogelijk wedstrijden winnen en waarschijnlijk bij de beste 2 eindigen, dus we gaan natuurlijk wel voor de hoogste plek.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.