Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Bart Kooistra wordt een Life Running Eagle!

Bart Kooistra wordt een Life Running Eagle!

De negentienjarige aanvaller van onder andere Sint Annaparochie en SC Cambuur maakt deze zomer de overstap naar Marietta, Georgia om uit te komen voor het men’s soccer team van Life University.

Foto by Pieter-Jord Fotografie

Bart begon op vijfjarige leeftijd met voetbal bij zijn lokale voetbalclub Sint Annaparochie. Door zijn uitstekende kwaliteiten kwam hij op jonge leeftijd al uit voor de hogere leeftijdscategorieën. Toen Bart uitkwam in het U13 team werd Bart geselecteerd voor het talententeam van de KNVB uit zijn regio! Niet veel later stond SC Cambuur op de stoep om hem op te nemen in de jeugdopleiding van deze profclub uit Leeuwarden. Bart speelde 4 seizoenen lang voor Cambuur, waarna hij vertrok naar LAC Frisia 1883, een grote amateurclub waar Bart uitkwam in de hoogste nationale jeugdteams.

Bart heeft een neus voor de goal en is dan ook nagenoeg elk seizoen topscoorder geweest van zijn team, behalve in het seizoen 2016-2017, wow! In het seizoen 2017-2018 wist Bart zich snel op te werken van het U17 team naar het U19 team. Sinds 2018 traint Bart op regelmatige basis mee met de selectie van LAC Frisia 1883.

Foto by Pieter-Jord Fotografie

Bart is van origine een linkerspits, maar kan ook prima uit de voeten in de punt van de aanval. De negentienjarige aanvaller is behoorlijk snel en is technisch erg sterk. Daarnaast is hij sterk aan de bal, een kwaliteit die hij goed gebruikt om zijn directe tegenstander te verslaan. Bart is een slimme jongen met veel voetbalinzicht en voetbalkennis. Hij is een echte goalgetter en is een groot gevaar voor iedere verdediger én keeper!

 

Life University
Life University is een Universiteit uit Georgia, opgericht in 1974. Op dit moment zitten er ongeveer 2700 studenten op de universiteit. De internationale studenten komen maar liefst uit 45 verschillende landen! Naast de academische kant is er meer dan genoeg vrijetijdsbesteding te vinden op de campus van Life University, met meer dan 70 studenten ‘clubs’ en organisaties.

Oftewel: meer dan genoeg om te doen op deze enorm leuke universiteit!

Wij wensen Bart heeft veel plezier op zijn nieuwe avontuur in ‘The States’ en zullen hem op de voet blijven volgen!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.