Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Anouk Knuvers naar Penn State University!

Anouk Knuvers naar Penn State University!

De speelster van HC Den Bosch A1 maakt na het seizoen de overstap naar Penn State University.

De 17-jarige verdedigster zal in de fall een transfer maken naar één van de grootste en bekendste scholen in de Verenigde Staten, Penn State University.

Anouk begon in 2009 met hockeyen bij HC Den Bosch, waar ze begon in de E2. Na de D2 waar ze kampioen mee werd, de C2 waar ze als captain haar team naar het kampioenschap leidde en de B2, werd Anouk geselecteerd voor het eerste B-elftal. Daarna kwam ze in het seizoen 2019-2020 terecht in de A1, het hoogste jeugdelftal van de club. Daarmee speelt ze ook dit seizoen in de Landelijke Topklasse. Na het seizoen is voor haar het juiste moment gekomen om een avontuur aan te gaan in Amerika. Dit gaat ze niet bij zomaar een school doen, nee ze gaat sport en studie combineren bij Penn State University, één van de grotere scholen in de Verenigde Staten. Als studie heeft ze gekozen voor Smeal, de business school van Penn State University.

 

 

Penn State University

Met een enrollment van maar liefst 98.783 is Penn State een school van formaat. De Universiteit is verspreid over meerdere plaatsen in Pennsylvania. Penn State is de universiteit met de grootste alumni-organisatie ter wereld.

Als het om sport gaat is Penn State een toonaangevende school. De faciliteiten die de school aanbiedt zijn uitzonderlijk groot en professioneel. Het Beaver Stadium heeft bijvoorbeeld een capaciteit van maar liefst 106.572 en dat is nog groter dan het stadion van FC Barcelona. Dit is nog maar één onderdeel van de faciliteiten die Penn State aanbiedt. Zo beschikken ze over o.a. een eigen golfbaan, basketbalhal, zwemcomplex, honkbalstadion, voetbalstadion, atletiekbaan, ijshockeyarena, tenniscomplex en uiteraard een hockeystadion. Ze hebben zelfs een eigen vliegveld ! Anouk zal dus niks te kort komen als het om faciliteiten gaat.

Ze hoeft zich niet te vervelen, want met de 15 aangeboden sporten voor mannen en 14 voor vrouwen is er elke dag wel een sportevenement aan de gang.

 

 

Penn State Nittany Lions Field Hockey

Het Penn State Nittany Lions hockeyteam is het programma dat de Pennsylvania State University vertegenwoordigt. De school neemt deel aan de Big Ten-Conference in Division I van de NCAA. Het hoogste niveau college hockey dat er in Amerika is.

De Nittany Lions hebben maar liefst 10 conference titels en 8 conference toernooien op hun naam. Hoewel ze het NCAA-eindtoernooi maar liefst 30 keer wisten te bereiken, wonnen ze dit nog nooit. Ze kwamen wel twee keer tot een finaleplaats. In 2002 en in 2007 werd Penn State tweede nadat ze in de finale van het nationaal kampioenschap verloren.

 

Kortom, Penn State is een fantastische school met een hockeyprogramma van topniveau. Wij zijn ervan overtuigd dat Anouk het hier naar haar zin zal gaan hebben. We willen Anouk heel veel succes, maar bovenal heel veel plezier wensen in de VS!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.