Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

Dames slepen nieuwe rits aan All-Region awards binnen!

In dit artikel zoomen we in op de prestaties van zes hockeytalenten, die allen zijn beloond met een All-Region award. Ben jij ook benieuwd wie deze onderscheiding al voor de vierde keer in ontvangst mocht nemen? Lees dan vooral verder!

Willemijn Boogert is de eerste ‘Orange’ van dit artikel die in de prijzen wist te vallen.  In 19 wedstrijden was de middenveldster uit Beek goed voor zes doelpunten en zes assists waarmee ze de tweede All-Region onderscheiding in haar carrière wist bij te schrijven. Boogert ging viraal na haar geweldige openingstreffer in de krachtmeting tegen Virginia waarbij de video zo’n vierhonderdduizend keer werd bekeken! In dit ijzersterke seizoen was Boogert vrijwel altijd betrokken bij de strafcorners waarbij ze goed was voor drie doelpunten en twee assists.

Teamgenoot Pieke van de Pas ontving voor de eerste keer in haar carrière de All-Region onderscheiding. De hockeyster kon dit seizoen indrukwekkende cijfers overleggen waar ze goed was voor elf doelpunten en negen assists. Van de Pas wist eerder al een plek te bemachtigen in het All-Conference Team en als kers op de taart voeg ze daar nu deze unieke award aan toe. De speelster uit Weert kende haar beste optreden op 27 augustus tegen Vermont. In deze 9-1 overwinning wist ze de score te openen waarna ze terug kon kijken op een puike prestatie met drie doelpunten en twee assists. Wie in deze wedstrijd goed was voor hetzelfde aantal doelpunten en assists is Eefke van den Nieuwenhof. De back van Syracuse University kende een uniek seizoen waar ze naast het All-Region Team ook onderdeel was van het All-Conference- én Senior Team. Tussen deze onderscheidingen door werd ze eerder ook al verkozen tot ‘Defensive Player of the Year’, waar ze naast haar defensieve impact ook in aanvallend oogpunt van groot belang was. De All-Region award is niks nieuws voor Van den Nieuwenhof, waar ze deze al voor de vierde keer in haar carrière kan bijschrijven.

Naast de drie dames van Syracuse heeft ook Sabine de Ruijter een plek in het All-Region Team verdiend. Hiermee kan de back van Villanova voor het tweede jaar op rij deze award bijschrijven. De Ruijter heeft haar persoonlijke record verbroken, waar ze dit jaar bij 14 doelpunten betrokken was in 18 wedstrijden. In 2021 was de hockeyster uit Huizen al betrokken bij 12 doelpunten waar ze nu dus net overheen gaat. Ook voor De Ruijter is dit niet de eerste award van het seizoen waar ze eerder al een plek wist te bemachtigen in het All-Region en Senior-Team.

Anouk Knuvers wist zich in de kijker te spelen bij Penn State University waar ze in zeventien wedstrijden goed was voor drie assists. De junior uit Den Bosch was een ware steunpilaar voor de ‘Nittany Lions’ waar ze in alle wedstrijden wist te startten. Knuvers was in haar derde seizoen onmisbaar in de defensie van Penn State en daarnaast wist ze dus ook aanvallend haar inbreng te hebben.

Ten slotte zoomen we in op Frederique Zandbergen. De middenveldster uit Tilburg is meermaals benoemd in eerdere artikelen waar ze een angstaanjagend aantal assists wist te geven. Naast dat ze zeventien keer aangeefster was wist ze driemaal zelf het net te vinden. Hiermee was ze bijna bij een-derde van de doelpunten betrokken waarmee ze een onmisbare speelster was voor de ‘Monarchs’. Eerder wist Zandbergen al een plek te verdienen in het All-Conference en All-Tournament Team waardoor ze met volle trots terug kan kijken naar dit jaar.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.