Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Anke Wijnbergen: “Het gesprek bij KingsTalent veranderde alles.”

Anke Wijnbergen: “Het gesprek bij KingsTalent veranderde alles.”

Voetbalster Anke Wijnbergen mag gaan sporten en studeren in het buitenland. Echter vertrekt ze niet naar Amerika, maar heeft ze bewust gekozen voor Canada. Vanaf de zomer is ze te bewonderen op de voetbalvelden van Keyano College. Een mooi avontuur waar Anke zelf eigenlijk nooit rekening mee had gehouden.

Voor Anke was een avontuur in Amerika of Canada eigenlijk helemaal geen droom. Anke: “Toen ik voor het eerst hoorde van sporten en studeren in Amerika, had ik hier eigenlijk helemaal geen oren naar. Ik had er nooit over nagedacht en Amerika trok mij ook niet echt. Toch ging ik maar eens op gesprek bij KingsTalent, want ik wilde toch wel meer weten. Toen ik dit gesprek had, was mijn mening totaal veranderd. Ik wilde het gaan doen en het avontuur aangaan. Zeker toen ik hoorde dat er ook mogelijkheden zijn in Canada.”

Na deze twijfels, kwam dus de overtuiging om dit avontuur aan te gaan. In de zomer is het dan zover. “Ik vertrek in juni naar Canada, dan beginnen we direct met trainen. In september gaan we de eerste wedstrijden spelen.”

Natuurlijk is sporten en studeren anders in Canada dan in Nederland. “Het combineren van sport en studie in Nederland ging voor mij prima, ook in mijn examenjaar nu. Verder train in twee keer in de week, dus het is niet zo dat ik elke dag moet voetballen. Het verschil met Canada gaat zijn dat ik daar veel meer ga trainen. Verder spelen we daar twee wedstrijden per week in plaats van één. Je bent echt heel veel met voetballen bezig en dat gaat het grootste verschil worden, dat is alleen maar leuk.”

Anke heeft zich al goed ingelezen in de plek waar ze straks terechtkomt. Die plek is een groot verschil met wat ze in Nederland gewend is. “Ik ga wel missen dat alles lekker dichtbij elkaar is. Ik ga in Canada naar een plaats in de ‘middle of nowhere’. De eerstvolgende grote plaats daar in de buurt is op 4,5 uur rijden. Dat is een groot verschil met Nederland, hier kan je niet eens 4,5 uur rijden, dan ben je buiten Nederland. Daar is het gewoon 4,5 uur rijden naar de volgende stad, dat is wel apart. Verder ga ik mijn familie natuurlijk ook erg missen.”

Vooraf moet er veel geregeld worden, maar nu is Anke eigenlijk wel écht klaar voor het avontuur. “Ik heb heel veel contact met de coach, hij stuurt me soms filmpjes van de trainingen dus het is wel echt leuk dat ik ook al een beetje een beeld heb. Verder heb ik al veel foto’s gezien van hoe het er uit ziet daar. Ik heb inmiddels mijn visum geregeld en ik heb al vliegtickets dus het is nu wel heel echt.”

Haar coach heeft ook al een duidelijk plan voor Anke, waar Anke zelf ook wel blij mee is. “Ik denk dat ik als verdediger veel overzicht heb en goed ben aan de bal. Ik kan ook aanvallend wel mijn steentje bijdragen. Mijn coach wil mij in ieder geval op een centrale positie, op het middenveld of achterin laten spelen. Hij verwacht dat ik de rust in het team wel goed kan bewaren. Zo zie ik mezelf ook wel, dus ik denk wel dat dat op die manier gaat zijn, dus dat past perfect.”

Anke heeft ook doelen die ze wil behalen in Canada. “Ik wil graag een hoge handelingssnelheid ontwikkelen en misschien wat tactischer worden. Ik ga vooral voor het voetballen en het avontuur naar Canada. Keyano College heeft een goed voetbalteam dat meespeelt om de Nationals. Ik heb al beelden bekeken en ze zijn echt wel goed. Dus het lijkt me heel leuk om dan ook zelf beter te worden en mooie prestaties te halen met het team.”

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.