Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Anke Wijnbergen naar Keyano College in Canada!

Anke Wijnbergen naar Keyano College in Canada!

Voetbalster Anke Wijnbergen verlaat Nederland en vertrekt naar Canada om daar voetbal en studie te combineren aan Keyano College.

Anke Wijnbergen was negen jaar oud toen ze begon met voetballen bij haar lokale club CVV Blauw-Wit’34. Na drie jaar bij de jongens te hebben gevoetbald, besloot ze om bij een meidenteam te gaan spelen. Op dertienjarige leeftijd speelde ze al voor het MO15 team van de club, waarmee ze een jaar oversloeg. In 2018 benaderde Harkemase Boys de voetbalster om mee te trainen, waar ze kort daarna besloot om de stap te maken. Een jaar later speelde ze voor het MO17 team van Harkemase Boys, uitkomend in de Vierde Divisie. In het seizoen 2020 – 2021 speelde de middenveldster in de U19 en maakte ze haar minuten in de Hoofdklasse Top, de hoogste U19 competitie van Nederland. Hier bewees ze haar waarde met 2 goals en 10 assists in 9 wedstrijden.

Anke speelt het liefst centraal op het middenveld, maar kan ook centraal achterin spelen. Met haar uitstekende passing brengt ze met enige regelmaat een ploeggenoot in een kansrijke positie, wat blijkt uit haar hoge aantal assists van het afgelopen seizoen. Daarnaast beschikt Anke over leiderschapskwaliteiten en heeft ze een enorme drive om zichzelf tot het uiterste te pushen.

Na de zomer zal ze het women’s soccer team van Keyano College in Canada gaan versterken. De Keyano Huskies spelen hun wedstrijden in de Alberta Colleges Athletic Conference. Afgelopen seizoen waren de Huskies nagenoeg onverslaanbaar. Van de 12 wedstrijden werden er 10 gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren. Een uitstekend seizoen dus voor de school uit Canada! Met Anke als nieuwe kracht binnen de selectie zal het team er alles aan willen doen om deze goede lijn door te trekken.

Wij wensen Anke heel veel plezier en succes toe in Canada!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.