Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Als sophomore naar Providence College

Als sophomore naar Providence College

De lange centrale verdediger uit Bilthoven maakt na een geweldig seizoen de overstap van de University of Science and Arts of Oklahoma naar Providence College. Vorig jaar verliet Sara haar woonplaats Bilthoven voor het kleine plaatsje genaamd Chikasha, op 40 minuten afstand van Oklahoma City. Hier maakte ze een droomstart met maar liefst 10 officiële wedstrijden achter elkaar gewonnen. Zelfs maakte de verdedigster maar liefst 9 doelpunten en 5 assists dit seizoen. Er zijn weinig verdedigers die dit na kunnen zeggen.

In dit geweldige seizoen bij USAO heeft Sara meerdere prijzen op haar naam gekregen. Ze is onder andere verkozen tot ‘Freshman of the Year’ in de Sooner Atlantic Conference en gekozen in het ‘All-Conference-team’. Als kers op de taart is de eerstejaars student-athlete gekozen in het All-American-team.

Aankomend seizoen zal Sara als sophomore uitkomen voor de ‘Friars’ van het Providence College. Het team heeft een heel duidelijk motto #WEnotME. De ‘Friars’ zijn niet alleen op atlethisch gebied ontzettend goed maar ook op academisch gebied. Het behalen van een team GPA van 3,61 is het bewijs van hun inzet als student op hun opleiding. De school beschikt over top academische en athletische faciliteiten. Het team komt uit in de Big East Conference in de NCAA Division I onder leiding van hoofdcoach Sam Lopes.

 

Wij zijn heel trots op Sara en blijven haar op de voet volgen in Amerika! Wil jij meer zoals dit lezen? Volg dan onze instagrampagina! @kingstalentnl

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.