Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

“Alle statistieken worden bijgehouden.” Interview met Celine de Witte

“Alle statistieken worden bijgehouden.”  Interview met Celine de Witte

Celine de Witte gaat op korte termijn naar University of Mount Olive en wij vroegen Celine wat ze vindt van haar aanstaande avontuur! Lees hieronder het interview.

Waar kijk je het meest naar uit?

Waar ik het meest naar uitkijk in Amerika is het ontmoeten van nieuwe mensen, zowel in het hockeyteam als op de university. Daarnaast lijkt het mij super leuk om op een campus te wonen en mijn studie te kunnen combineren met hockey in een team met serieuze en gemotiveerde meiden van verschillende nationaliteiten. Ik hoop veel nieuwe ervaringen op te doen en nieuwe plekken te ontdekken.

 

 Wie of wat ga je het meest missen uit Nederland?

Ik ga mijn familie en vrienden natuurlijk het meest missen, maar daarnaast ook het Nederlandse eten zoals een simpel avg’tje, hagelslag of het Nederlandse brood. Stiekem ga ik toch ook wel de fietstochtjes missen naar school of feestjes en het varen met vrienden op de Loosdrechtse plassen.

 

Hoe reageerde je familie/vrienden op jouw aanstaand avontuur in Amerika?

Toen mijn familie en vrienden hoorden dat ik naar Amerika wilde gaan, na het halen van mijn Havo-diploma, waren ze vooral enthousiast over mijn avontuur. Voor mijn ouders en broertje blijft het spannend dat hun dochter/zus in haar eentje naar het buitenland vertrekt, maar dat maakt ze ook erg trots. Iedereen support mij nu in de voorbereiding en wenst mij heel veel succes en plezier bij de University of Mount Olive.

 

Wat denk je dat het grootste verschil gaat zijn tussen je leven in Nederland en straks in Amerika?

Ik denk dat het grootste verschil tussen mijn leven in Nederland en Amerika is dat ik veel meer structuur heb door de combinatie van studie en hockey. Je hebt in Amerika een veel strakker schema dan in Nederland. Bovendien hockey je zes keer per week en ben je dus veel serieuzer met sport bezig. De trainingen en wedstrijden in hoge temperaturen zullen wel even omschakelen zijn. Aangezien ik nu op de campus ga wonen en dus niet meer thuis woon zal ik een stuk sneller zelfstandig worden. Op de campus zal ik een dorm room gaan delen met een ander meisje, waardoor ik niet meer (zoals thuis) mijn eigen slaapkamer/chillplek heb. Ook spreek ik de hele dag Engels wat in het begin best even wennen zal zijn.

 

Naar welke school ga je? Waarom besloot je naar deze school te gaan?

Het eerste aanbod dat ik kreeg was van Lebanon Valley College in Pennsylvania. Nadat ik mijn eerste gesprek met de coach had gehad, had ik hier een goed gevoel bij. Daarna kreeg ik plotseling een aanbod van de University of Mount Olive in North Carolina. Omdat de University of Mount Olive in divisie II speelt en Lebanon Valley College in divisie III, en het hockeyteam van Mount Olive een team in opbouw is, is hier meer uitdaging en succes te behalen. Ik heb uiteindelijk dan ook voor deze University gekozen. Een groot voordeel aan de University of Mount Olive is dat de coach een Nederlander is, waardoor hij een Nederlands perspectief heeft op het spel.

 

Wat wil je op sportief niveau gaan bereiken?

Op sportief niveau wil ik zo ver/hoog mogelijk komen met het hockeyteam in de competitie. Ik wil mezelf op techniek verder verbeteren en zoveel mogelijk assists/goals achter mijn naam krijgen.

 

Wat zijn je verwachtingen qua sportbeleving in Amerika?

Mijn verwachting qua sportbeleving in Amerika is dat sport veel serieuzer wordt genomen en het een stuk professioneler georganiseerd wordt. Zo worden bijvoorbeeld alle wedstrijden live uitgezonden en de statistieken bijgehouden. Daarnaast heb ik nu al zin in de gezellige busreizen naar de uitwedstrijden!

 

Ben je klaar voor jouw American Dream?

Op mijn koffers na, nog even proppen, ben ik helemaal klaar voor mijn avontuur in Amerika!

 

Succes bij Mount Olive, Celine! We blijven je volgen tijdens jouw avontuur in Amerika!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.