Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Year one in the books for Puk Thewessen

Year one in the books for Puk Thewessen

Nog even is Puk Thewessen in Nederland te bewonderen maar binnenkort vertrekt ze alweer voor haar tweede jaar naar Philly. Het eerste jaar was voor Puk een jaar om niet te vergeten. Women in een wereldstad, nieuwe vriendinnen, presteren… Maar ook een trip naar Uruguay en Argentinie! We kijken met Puk even terug maar ook zeker vooruit op haar avontuur; het tweede jaar in de VS!

 

 

 

Puk! Hoe is het om weer terug te zijn in Nederland? Het moet erg fijn zijn om iedereen weer hier te zien..
Het is super fijn om weer terug te zijn in Nederland! Het is best een tijdje geleden dat ik al mijn vrienden en familie heb gezien dus het is heel leuk om weer gezellig met hun tijd door te kunnen brengen. Maar het is wel druk, want ik moet me natuurlijk ook nog voor te bereiden op het seizoen.

 

Vorig jaar vertrok je begin augustus naar Philly. Hoe kijk je terug op je eerste Amerikaanse jaar?
Mijn eerste jaar in Philly was een heel goed jaar. Ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt, een goed hockeyseizoen gehad en de studie vind ik ook geweldig. Ik heb super veel zin in de komende jaren bij Drexel!

 

 

 

 

Hoe ben je opgevangen door je (destijds nieuwe) teamgenoten?
Ik werd heel goed opgevangen door mijn teamgenoten. Alle eerstejaars zitten ook wel een beetje in hetzelfde schuitje, iedereen is voor de eerste keer van huis, wonend op jezelf, iedereen is in een nieuwe omgeving en zeker de andere internationals snappen heel goed hoe jij je voelt. Je bent dus zeker niet de enige die het allemaal spannend vindt. Voor onze pre-season woonde we met heel het team samen voor twee weken lang, dus dan krijg je wel snel een band met je teamgenoten.

 

 

 

Kun je ons uitleggen en meenemen hoe het is om een jaar van huis te zijn om te studeren in Amerika? Hoe gaat het op school met je?
Het is wel even wennen aan de drukke dagen en je sport te combineren met het studeren en daar een goede balans in vinden, maar gelukkig krijg je daar veel hulp bij. Het is een groot avontuur om een jaar te studeren in Amerika, je leert zo veel nieuwe mensen kennen en je merkt dat je je snel kunt aanpassen.

 

 

Drexel University ligt midden in Philadelphia. Hoe is het om in de stad te wonen?
De stad is super mooi, ik vind het heerlijk om hier te wonen. Alles is lekker dichtbij en makkelijk bereikbaar.

 

 

 

Op het veld gaat het ook wel lekker volgens mij. De coaches zijn erg tevreden over je! Hoe kijk je terug op je eerste seizoen?
Ik kijk heel positief terug op mijn eerste seizoen! Ik heb veel minuten mogen maken en ben ook meer gaan ontwikkelen als speler. Ik kijk er erg naar uit om te zien hoe ons team het volgend seizoen gaat doen, ik heb er een goed gevoel over!

 

 

Jullie zijn in december met het team ook nog naar Zuid-Amerika gevlogen voor een trip. Wow! Wat hebben jullie hier precies gedaan?
Ja klopt! Wij zijn voor 10 dagen naar Uruguay en Argentinië geweest, het was super gaaf! Ik was zelf nog nooit in Zuid-Amerika geweest, dus dit was wel echt een hele leuke verassing. We hebben tegen drie teams gespeeld tijdens onze trip en hebben vooral veel stedentripjes gedaan en de toeristjes uitgehangen.

 

 

 

 

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt het afgelopen jaar?
Ik vind het moeilijk om een moment uit te kiezen dat er echt voor mij uitspringt, er zijn zo veel leuke dingen gebeurd in dit jaar. Het allerleukste is dat ik heel veel nieuwe vriendschappen heb gekregen. En het leuke is dan ook dat je vrienden allemaal op loopafstand van je wonen, dus je ziet ze ook heel vaak.

 

Wat zijn de minder leuke dingen? Het is vast niet allemaal even leuk?
In het begin tijdens onze pre-season was het best zwaar. Je moet veel trainen, je bent in een ander land met nieuwe mensen en een andere cultuur, dus het was in het begin niet altijd even makkelijk. Gelukkig wen je ook weer snel aan de nieuwe leefstijl.

 

 

 

Kijk je ernaar uit om weer terug te keren naar Philly?
Ja ik kijk er heel erg naar uit om al mijn vrienden weer te zien en om te beginnen met het hockey seizoen! Het is ook fijn dat je nu weet wat je te wachten staat vergeleken met je eerste jaar, dus het is fijn dat je nu met een relaxter gevoel het vliegtuig instapt.

 

 

 

Wat zijn de doelen voor het aankomende seizoen?
Als team hebben we het hier al vaak over gehad en ons doel is erg duidelijk… wij gaan CAA’s halen! We hebben dit jaar een super gemotiveerd en enthousiast team dus ik schat onze kansen hoog in!

 

 

Heb je nog advies voor de dames en heren die deze zomer op het vliegtuig stappen?
Laat het allemaal over je heen komen, je kan je nooit 100% voorbereiden op een avontuur als dit. En vooral heel erg gaan genieten natuurlijk!!

 

 

 

 

 

Als je het afgelopen jaar in een woord kan samenvatten?
Pfff een woord… An Adventure! Telt dat als een woord? 😉

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.