Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Wesley Heijmans signs at Northeastern Junior College, Sterling, Colorado

Wesley Heijmans signs at Northeastern Junior College, Sterling, Colorado

 

Wesley Heijmans vertrekt naar Northeastern Junior College in Sterling Colorado. Op 7 augustus wordt hij verwacht om aan te sluiten bij het NJC men’s soccer team.  

 

De nu 20-jarige multifunctionele middenvelder heeft, ondanks zijn jonge leeftijd, al een rijke voetbalcarrière achter de rug. Heijmans begon met voetbal bij SVF uit zijn woonplaats Cothen. Hij debuteerde hier als jongste speler uit de geschiedenis van de club in het eerste elftal. Heijmans was toen nog maar 15 jaar(!) oud. Hierna doorliep hij diverse stages bij NEC en Vitesse maar kwam hij telkens net te kort om aan te sluiten bij een betaald voetbal jeugdacademie. Pech en blessures gooiden roet in de op handen zijnde transfers naar Nijmegen en Arnhem. Hierna besloot hij zijn woonplaats te verlaten om toch op een hoger niveau te gaan spelen. Top amateurclub DOVO trok aan het langste eind. Bij de club uit Veenendaal doorliep hij de U17 en U19 jeugdelftallen om vervolgens aan te sluiten bij Jong DOVO (reserve hoofdklasse). De fysiek sterke middenvelder miste de aansluiting bij het eerste team op een haar.

 

 

 

Volgende maand vertrekt Heijmans, In navolging van Olav Sieljes en Koen Romme, naar Sterling Colorado. Olav Sieljes werd in zijn eerste seizoen in Colorado direct tot aanvoerder gebombaardeerd als jongste speler van de complete selectie. Head coach David Groves kende een sterk eerste seizoen bij het Plainsmen men’s soccer team. Groves kijkt uit naar de samenwerking met de Nederlanders. “Met deze jongens kunnen we net dat beetje extra brengen dat wordt gevraagd om mee te doen om het kampioenschap. Vorig seizoen was degelijk maar met de new recruits hebben we de potentie om door te stomen.” Over Heijmans is hij duidelijk. “Met Wesley hebben we een fysiek sterke en explosieve speler binnengehaald die wedstrijden kan beslissen. De transfer is pas sinds kort in stroomversnelling gekomen, we kijken erg uit naar zijn komst.”

 

KingsTalent wenst Wesley heel veel plezier tijdens zijn tijd in The States! Natuurlijk blijft KingsTalent Wesley op de voet volgen en zullen we zijn avonturen delen op onze website en Facebook. Wil jij altijd up-to-date blijven van de laatste verhalen van Wesley en andere talenten? Like dan onze Facebookpagina en volg ons op Instagram en Twitter.

 

Voor 2018 zijn we druk op zoek naar nieuw talent. Speel je voetbal, hockey of volleybal op niveau en wil je graag studie combineren met (top)sport. We willen je graag leren kennen! Wil je weten of je in aanmerking komt? Meld je hier aan.

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.