Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Wederom veel goals, assists en overwinningen afgelopen weekend

De laatste wedstrijden in de Conference komen steeds dichterbij en steeds meer teams plaatsen zich voor de Play-offs! Afgelopen weekend is er weer veel gesport, en natuurlijk zijn er weer veel successen behaald. Hieronder een samenvatting van het weekend:

Vrijdag 25 oktober zijn de meeste hockeywedstrijden gespeeld. Meestal zijn er wedstrijden op vrijdag en zondag voor de hockeydames.
Een Nederlands ‘onderonsje’, oftewel Drexel tegen Towson, oftewel Amber Brouwer, Isabel Jacobs en Puk Thewessen tegen Tess Okkerse, bleek een zeer spannende wedstrijd. Met een nogal merkwaardige verloop van de score, wist Drexel de overwinning binnen te slepen. Towson schoot uit de startblokken en scoorde al na anderhalve minuut de 0-1. Ruim een halfuur later stond het scorebord op 0-3, dus er was werk aan de winkel voor de dames van Drexel. Met name Amber en Puk hadden door dat ze een stap extra moesten zetten om het tij nog te kunnen keren. En dat lukte wonderbaarlijk! Amber scoorde de 3-1 op aangeven van Puk, waardoor Drexel weer terugkwam in de wedstrijd. Een kleine tien minuten later was het diezelfde Amber die de aanslutingstreffer voorbereidde. Vier minuten voor tijd besliste Drexel de wedstrijd door de 4-3 te maken, waarna Towson geen vuist meer kon maken. Eindstand: 4-3 in het voordeel voor Drexel. Wat een spannende wedstrijd maakten beide teams ervan!

We gaan door naar het volgende ‘onderonsje’, want Tess van Ommeren en Isa Oldekamp stonden tegenover elkaar. Tess wist deze wedstrijd met 2-0 te winnen en ze had ook nog persoonlijk succes, ze gaf namelijk de assist op de tweede goal.

Meike Lanckohr van Wake Forest speelde tegen Syracuse, waar Pleun Lammers speelt. Helaas speelde Pleun niet mee. Desalniettemin wist Syracuse de wedstrijd te winnen met 4-2. Meike was aan de kant van Wake Forest de beste speelster. Zij was direct betrokken bij beide goals van Wake Forest (1 goal & assist).
Op zondag kon Wake Forest zich revancheren tegen Appalachian State en dat gebeurde glansrijk! Het team spoelde de bittere smaak na de verloren wedstrijd weg door met 5-0 te winnen. Meike gaf deze wedstrijd weer een assist. Goed bezig, Meike!

Op zaterdag worden de meeste voetbalwedstrijden gespeeld.
Shawnee State speelde een moeilijke wedstrijd tegen University of Pikeville. Met Thomas de Grauw en Kevin de Lange in de basis, wist Shawnee State in Overtime de overwinning binnen te hengelen. Thomas was goed voor 2 assists en Kevin was belangrijk met 1 goal voor de Shawnee State Bears! Klasse gedaan, mannen!

Huib Achterkamp keert weer terug in de weekly update, want Huib wist weer eens het net te treffen! Vlak voor tijd kreeg Marist een penalty toegekend en jullie weten intussen dat Huib dé penaltynemer is voor zijn team. Deze keer stelde hij wederom niet teleur en schoot onberispelijk raak vanaf 11 meter! Zo stond het na 90 minuten 2-1 voor Marist.

Twan Nieboer, die zijn wedstrijden in Florida speelt bij Palm Beach University, heeft afgelopen zaterdag ook weten te winnen. Met 4-2 waren zij te sterk voor Eckerd. Dit is de derde achtereenvolgende overwinning en hebben ook de derde positie bereikt in de Conference!

Salvador Rang heeft zijn eerste College goal achter zijn naam staan! In een zeer grote uitslag wist hij 1x te scoren. Uiteindelijk wist Mercyhurst University te winnen met 11-1 tegen University of Pittsburgh at Johnstone.

Billy Nzojyibwami blijft ook maar scoren. Wederom was dit een spannende wedstrijd… Het team waar William Woods tegen speelde was Harris-Stowe State University en beide teams maakten er een top wedstrijd van! Met een Billy, die in vorm is, wist William Woods te winnen met 4-3. Billy was twee keer trefzeker en gaf één assist. Duidelijk de man of the match! Top, Billy!

Bram Kaarsgaren wist zijn maar weer eens zijn doel schoon te houden. Daar moest hij wel goed zijn best voor doen, gezien het aantal reddingen dat hij moest verrichten. Maar liefst 9 reddingen voor de Brabander, wat hem ook overtuigend de man of the match maakt! Ga zo door, Bram!

Diego Konincks scoorde namens Midland University de gelijkmaker (1-1) tegen Northwestern College, waar Gijs Dingemans speelt. Dit was tevens de ruststand. Vrijwel direct na rust kwam Midland op voorsprong en gaven de voorsprong ook niet meer uit handen. Eindstand: 2-1.

Britt Kabo is ook weer van de partij in de weekly update. In de ontmoeting tegen Bellarmine University, waar Amber Hofenk Jerembo speelt en helaas geblesseerd is geraakt, gaf Britt de assist op de gamewinning goal! Top, Britt!

Al met al, weer een uitstekend weekend met veel goals en hele spannende wedstrijden!
Over een paar dagen zijn we weer terug met een nieuwe editie van de weekly update, stay tuned!