Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
#Fromtheboardroom

Wat is een sport beurs?

Studiekosten in Amerika zijn doorgaans een stuk hoger dan in Nederland. Dat hoeft echter niet te betekenen dat een bachelor of masteropleiding in Amerika veel duurder is. In Amerika mogen scholen namelijk beurzen uitgeven. Zogeheten Scholarships.

Om de studiekosten te verlagen zijn er een aantal mogelijkheden. Allereerst is het goed om te weten dat, indien je in Amerika gaat studeren, je in aanmerking kunt komen voor een Nederlandse studiebeurs. Sinds 2023 is deze terug van weggeweest. Meer informatie over de mogelijkheden vind je hier.

 

Scholen in Amerika mogen academische beurzen als ook sportieve beurzen aanbieden. Meer informatie over academische beurzen vind je hier. Sportieve beurzen worden door scholen uitgegeven op basis van sportprestaties. Indien een school zeer geïnteresseerd is in jouw sportieve prestaties kan het overgaan tot het uitgeven van een sportieve beurs. Zogeheten athletic scholarship.

 

Sport en studeren in Amerika is BIG in Amerika. Dit betekent dat er veel prestige op het spel staat in de onderlinge strijd in de sportwedstrijden tussen scholen. Hoe beter de school presteert op gebied van school, hoe beter! Daarom trekken scholen atleten aan die het niveau van de school kunnen verhogen. Om tegemoet te komen in de kosten kunnen deze scholen sportieve beurzen aanbieden aan student sporters die hiervoor in aanmerking komen. Coaches op deze scholen mogen hun eigen selecties samenstellen. Niet alleen student sporters uit Amerika worden aan teams toegevoegd. Scholen en coaches zijn op zoek naar talent over heel de wereld! Ben jij de sporter die de school graag wil toevoegen aan  het team, dan is de kans groot dat je in aanmerking komt voor een sportieve beurs.

 

KingsTalent zorgt voor het complete proces om in aanmerking te komen voor sportieve en academische beurzen. Daarnaast verzorgen we het complete proces als het gaat om de realisatie van de overstap naar Amerika. Er moet namelijk veel worden georganiseerd om de stap te kunnen maken. Wil je meer weten over jouw sportieve mogelijkheden? Vul je gegevens in via onderstaande link en we nemen zsm contact met je op.

Ik wil graag meer weten over mijn mogelijkheden.

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.