Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
#Fromtheboardroom

Wat is een academische beurs?

Studiekosten in Amerika zijn doorgaans een stuk hoger dan in Nederland. Dat hoeft echter niet te betekenen dat een bachelor of masteropleiding in Amerika veel duurder is. In Amerika mogen scholen namelijk beurzen uitgeven. Zogeheten Scholarships.

Om de studiekosten te verlagen zijn er een aantal mogelijkheden. Allereerst is het goed om te weten dat, indien je in Amerika gaat studeren, je in aanmerking kunt komen voor een Nederlandse studiebeurs. Sinds 2023 is deze terug van weggeweest. Meer informatie over de mogelijkheden vind je hier.

 

Naast deze mogelijkheden mogen scholen dus zowel sportieve beurzen als academische beurzen uitgeven. Meer over sportieve beurzen lees je hier. In dit artikel zoomen we in op academische beurzen. Academische beurzen zijn beurzen die worden toegekend op basis van academische achtergronden. Elke school heeft zo zijn eigen regels omtrent het toekennen van academische beurzen. Bij het toekennen zijn schoolcijfers van groot belang. Schoolcijfers die worden omgerekend naar het Amerikaanse grading system. Let op – niet alleen cijfers tellen van het laatste jaar maar van alle jaren op de middelbare school of bacheloropleiding. Hoe hoger de schoolcijfers zijn, hoe eerder je in aanmerking komt voor academische beurs.

Naast schoolcijfers spelen toelatingstesten ook een belangrijke rol met betrekking tot het verstrekken van academische beurzen. Zo kunnen scholen deze onderdelen (oa SAT / ACT / GMAT / GRE) onderdeel zijn van een beoordeling.

 

Waarom is dit nu zo belangrijk? Ten eerste omdat de kosten significant worden verlaagd met het verkrijgen van een academische beurs. Daarnaast hoeft een sportcoach, die verantwoordelijk is voor het sportieve budget, zeer waarschijnlijk minder athletic scholarship uit te geven om een goede beurs aan te bieden. Een academische beurs, die door de school wordt verstrekt, kan dus het verschil maken tussen een goede aanbieding en geen goede aanbieding.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.