Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
#Fromtheboardroom Highlights

De basisbeurs is terug!

Hij is terug van weggeweest! De basisbeurs voor (uitwonende) studenten. Dus ook voor studenten die in Amerika gaan studeren (en sporten).

Sinds 2015 verdween hij in de vorm van een lening voor studenten maar sinds aankomend schooljaar (2023/2024) is hij terg. De basisbeurs. Dit betekent dat studenten in hoger beroepsonderwijs vanaf vandaag (19 juni) de beurs kunnen aanvragen. Het betreft een prestatiebeurs die kan worden omgezet in een gift indien je binnen 10 jaar de opleiding afrond.

 

Voor uitwonende studenten wordt uitkering voor de basisbeurs vastgelegd op €275,- per maand. Voor aankomend schooljaar (2023/2024) wordt de beurs tijdelijk verhoogd met €164,-. Dat maakt dat de totale uitwonende beurs is vastgelegd op €439,-. Indien ouders minder dan €70.000.- per jaar verdienen komt de student in aanmerking voor een aanvullende beurs. Voor studenten die al een studie zijn gestart en benieuwd zijn of ze nog in aanmerking komen (en zo ja, hoeveel jaar) voor het nieuwe stelsel kunnen inloggen in “mijn DUO”. Hier wordt inzichtelijk gemaakt of en hoeveel jaren men nog in aanmerking komt.

 

*Feit blijft wel dat het DUO de school en opleiding in de VS dient goed te keuren ter verstrekking van de studielening zoals ook in het verleden het geval was. Meer informatie over de nieuwe studiefinancieringsregels vind je hier.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.