Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Vygo Verkooijen van FC Den Bosch naar de Bulldogs van Butler University.

Vygo Verkooijen van FC Den Bosch naar de Bulldogs van Butler University.

Met een rugzak vol (internationale) ervaring gaat verdediger Vygo Verkooijen aankomend seizoen zijn kwaliteiten laten zien bij Butler University. Een top school gelegen in de Indianapolis.

Na de start bij de plaatselijke voetbal club VV Dongen maakt Vygo de overstap naar profclub Willem II. Op zijn negende voegt hij zich toe aan de U11 van de club uit Tilburg, waar hij twee jaar voetbalt. Na zijn avontuur in Tilburg verkast de verdediger naar FC Den Bosch en speelt hij op het hoogste jeugd niveau tegen Nederlandse profclubs zoals Feyenoord, PSV, Ajax en Vitesse. Vanaf de U11 tot en met de U18 is de ervaren speler aanvoerder van zijn team en wordt hij meerdere keren bekroond tot meest professionele speler van de jeugdacademie van de Bosschenaren. Internationaal doet Vygo ook de nodige ervaring op door te spelen tegen topteams zoals: Manchester City, Juventus, Atletico Madrid, Everton, Bayer Leverkusen en Dortmund.

Afgelopen seizoen heeft Vygo gespeeld voor de U21 van Fc Den Bosch terwijl hij bezig was met het binnenhalen van zijn VWO diploma. Dit seizoen verruilt hij FC Den Bosch voor Butler Univeristy. Een topuniversiteit in de Big East Conference veelal te vinden in de top25 van het land. Een bewuste keuze van Vygo om zich aan de sluiten bij dit team, zeker nadat de Head Coach van het men’s soccer team van Butler University, Paul Snape, naar Nederland is gevlogen om hem aan het werk te zien tijdens een aantal trainingen en een wedstrijd! Aankomend seizoen zal Vygo veelal het vliegtuig nemen voor uitwedstrijden. Zo staan trips gepland naar New Jersey, Rhode Island, Connecticut en Nebraska.

De school weet wat succes is, want in 2019 de conference gewonnen en aansluitend de nationals gehaald. Wij wensen Vygo heel veel succes met dit avontuur en kijken uit om hem te zien schitteren in Amerika!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.