Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

The diary of – Vygo Verkooijen

The diary of – Vygo Verkooijen

Vygo Verkooijen verruilde in de zomer van 2022 FC Den Bosch voor een avontuur bij Butler University. Deze week heeft Vygo ons meegenomen in zijn leven. In deze week vloog hij van Indianapolis naar Philadelphia om een wedstrijd te spelen en verteld hij hoe zijn leven in Amerika eruitziet. Je leest het allemaal hieronder!

Monday

Goedemorgen vanuit Butler University, Indianapolis. Het is 7:00uur in de ochtend en ik ben onderweg naar de ontbijtzaal, waar ik ga ontbijten voordat ik krachttraining heb met het team. Vandaag staat er met name bovenlichaam op het programma voor de basisspelers, omdat we twee dagen geleden een zware wedstrijd hebben gehad tegen Ohio State. Na een uur met gewichten en medicijnballen te hebben gegooid krijgen we onze eiwit-shake en start mijn schooldag. Ik heb drie lessen vanaf 9:30 tot 13:00, doordat ik in mijn tweede jaar zit nu, ben ik al helemaal gewend aan de Engelse taal en gaat school me goed af. Ik heb de klassen Statistics, Legal envinronment en Principles of Micro-economics. 3 vakken die bij mijn major “International Business” passen. Toen ik klaar was met school, ben ik met wat teamgenoten gaan lunchen om weer energie te krijgen voor de training om 15:30. Dit was voor de basisspelers een vrij rustige training, wat rondo’s, passoefeningen en “finishing”. De spelers die wat minder gespeeld hadden deden kleine partijen. Na afloop van de training ben ik met wat teamgenoten in de sauna gegaan en daarna nog in het ijsbad. In de avond was het huiswerk maken en op tijd slapen want ik was behoorlijk moe.

Tuesday

De wekker gaat om 8:45 in de ochtend, uitgeslapen dus. Ik ontbijt en ga naar school. Ik heb twee lessen vandaag en was om 12:00 al klaar. Even bellen met vrienden en familie uit Nederland en dan weer onderweg naar het Hinkle Fieldhouse om mijn videobeelden van afgelopen wedstrijd te analyseren met onze verdediging-trainer. Ik speelde een goede wedstrijd dus hij was tevreden. Hierna trainde we tactisch, omdat we vrijdag tegen Villanova spelen en we verwachten dat zij zullen spelen in een 5-3-2 opstelling. Trainde we hoe we ons hiertegen kunnen wapenen. Na de training wederom een ijsbad en in de avond keek ik een film met mijn kamergenoten.

Wednesday

De wekker ging wederom om 7:00uur want er stond weer een krachttraining op het programma om 8:00uur in de ochtend. De krachttraining was vooral een activatie en wat bovenlichaam, om onze benen scherp te houden voor de wedstrijd tegen Villanova. Hierna door naar het klaslokaal en tot 13:00uur. Lunchen, videobeelden met het team kijken en daarna trainen. Waarin we veel partij-vormen hadden en standaardsituaties trainde. Hierna met bijna heel het team een ijsbad genomen en samen gaan dineren in een van onze cafetaria’s. In de avond nog wat huiswerk maken en mijn spullen inpakken voor reis richting Philadelphia van morgen.

Thursday

Het is 9:00uur in de ochtend en we zitten in de bus richting het vliegveld van Indianapolis. Na een vlucht van anderhalf uur komen we aan in Philadelphia. Hier wacht de bus op ons en neemt ons naar het Hilton Hotel. Om 17:00u hebben we een trainingssessie op het veld van Villanova, hier moeten morgen de drie punten behaald worden. Na de training douchen en heerlijk eten in ons hotel. Hierna nog met wat jongens de American Football wedstrijd gekeken van The Eagles vs The Vikings, en op tijd gaan slapen.

Friday

It’s MATCHDAY!! 8:00uur gaat de wekker voor een heerlijk ontbijt. Hierna hebben we een wandeling gemaakt met een stretch. Bij terugkomst in het hotel heb ik wat huiswerk gemaakt voordat we onze pre-game meal gingen eten. Het is 13:00uur en we hebben onze laatste bespreking voor de wedstrijd, we nemen vooral de standaard-situaties door en wat de keys zijn die ons naar de overwinning zou moeten leiden. 15:00uur Villanova neemt de aftrap, we starten de eerste helft goed en scoren vroeg de 0-1. Hierna staan we een groot gedeelte van de wedstrijd onder druk en spelen we zeer matig. Gelukkig scoren we de 0-2 rond 65e minuut. Later scoort Villanova de 1-2 en was het vooral verdedigen. Gelukkig hielden we stand, en wonnen we de eerste Big East wedstrijd van het seizoen! Een goede start in onze conference en een overwinning die we hard nodig hadden voor het team. Douchen en op naar het vliegveld om terug te vliegen richting Indianapolis. Hier zijn we om 01:00 in de nacht geland en waren we terug op de campus rond 02:00.

Saturday

Vandaag hebben we een off-day. Om 11:00uur in de ochtend ben ik samen met mijn krachttrainer een herstel-lift gaan doen en daarna mezelf laten behandelen door de fysio, omdat ik wat last had van mijn kuit. Hierna vooral rust genomen en met wat vrienden gaan uiteten.

Sunday

Ik start de dag met studeren voor de examens die ik heb de komende week. Hierna ga ik naar de fysioruimte om mezelf te laten behandelen en klaar te maken voor training. De training is rustig voor de basis 11. Wat passing en standaard situaties, na de training laat ik mezelf nog behandelen en eindig ik de dag met het studeren van me examens.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.