Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Volleybalster Fabiënne Rutten stapt op het vliegtuig naar Connecticut!

Volleybalster Fabiënne Rutten stapt op het vliegtuig naar Connecticut!

In de zomer van 2022 vertrekt Fabiënne Rutten naar University of Hartford om haar American dream waar te maken. Na een lange volleybal carrière in Nederland is het tijd de volgende stap te maken.

Op 6-jarige leeftijd is Fabiënne begonnen met volleyballen bij Simokos in Bovenkarspel, Noord-Holland. Toen ze 12 jaar was werd ze geselecteerd om mee te trainen met de talentengroep van West-Friesland en werd ze geselecteerd voor het Regionaal Talenten Team van U14 tot en met U16. Daarnaast werd ze ook geselecteerd voor de Nederlands Elftal U14 try-outs. Op 15-jarige leeftijd maakte Fabiënne haar debuut in de senioren damescompetitie, waarin ze speelde in het tweede damesteam van Simokos. In het seizoen van 2017-2018 heeft ze in Portugal meegedaan aan het International Youth Summercup waar ze ongeslagen kampioen is geworden met haar team. Daarnaast was ze aanvoerder van het Final Four International Youth Tournament Team. Naast deze internationale toernooien heeft ze ook deelgenomen aan het Polen Internationaal Jeugdtoernooi. In het seizoen van 2018-2019 werd ze kampioen van de competitie met het tweede damesteam van Simokos. Na dit kampioenschap was het tijd om de overstap te maken naar de Dames 1 van Compaen dat op een hoger niveau te spelen.

Mensen omschrijven Fabiënne als een sociaal, betrokken en ambitieus persoon. Ze is toegewijd om zichzelf tijdens elke training te verbeteren, maar is ook zeer toegewijd om haar team te helpen verbeteren en ondersteunen waar ze kan. Mede daarom heeft ze haar rol als aanvoerder verdiend. Haar nieuwe coach kan 100% inzet van haar verwachten, op en naast het veld.

De nieuwe coach van Fabiënne in Amerika is head coach Vinh Nguyen. Hij begint komende zomer aan zijn vijfde seizoen als head coach van het volleybalteam van de Hartford Hawks. De afgelopen jaren heeft Vinh Nguyen ervoor gezorgd dat de Hawks een krachtige tegenstander zijn geworden in de America East Conference. Fabiënne zal de eerste Nederlandse volleybalster binnen het team van de Hawks zijn.

We wensen Fabiënne heel veel plezier bij haar Amerikaanse avontuur!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.