Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Van Hong Kong naar San Antonio met Rob Lemmens

Van Hong Kong naar San Antonio met Rob Lemmens

Eerder dit schooljaar zat hij voor school in Hong Kong. Na de zomer vertrekt Rob Lemmens naar San Antonio. De wereldreiziger tekent een contract bij University of Incarnate Word en kan zieh op gaan maken voor een fantastisch avontuur. Met onder andere uitwedstrijden naar California, Grand Canyon en Seattle. Rob, doelpuntenmaker op de KingsTalent Showcase van zowel 2016 en 2017, gaat ook voor doelpunten in de VS.

 

 

 

Stel je even voor! Wie ben je, waar kom je vandaan?
Ik ben Rob, 22 jaar. Ik ben geboren en getogen in Utrecht en ik ben momenteel bijna klaar met mijn bachelors in Econometrie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

 

Hoe ben je erbij gekomen om in Amerika te gaan sporten?
Het was vroeger al een droom van me. Voordat ik KingsTalent had gevonden was ik zelf ook al bezig met proberen naar de VS te komen door contact te zoeken met coaches en een eigen website te maken. Uiteindelijk is het wel een stuk makkelijker via KingsTalent.

 

Kan je ons meenemen in wat er op je af is gekomen de afgelopen maanden?
De afgelopen maanden begon het met het contact met de coaches. Ik was in Hong Kong voor mijn minor toen dat allemaal gebeurde. Hele aparte omgeving om al een besluit te maken voor volgend jaar, maar het was ook wel weer mooi om op soms bizarre plekken facetime gesprekken te voeren met de coaches. Ik heb in Hong Kong ook al de knoop doorgehakt. Daarna heb ik de coach nog ontmoet op de KingsTalent showcase in Gemert, wat wel chill was. Dan weet je toch wel waar je mee in zee gaat. Daarna was het dingetjes regelen, contractje tekenen, ticket boeken en nu visum aanvragen.

 

 

 

Wat kan je ons vertellen over je toekomstige team en Universiteit?
Mijn toekomstige team zit in Texas. Hier krijg ik vaak verschillende reacties op. Omdat het toch een beetje de naam heeft dat het conservatief is en dat ze allemaal republikeins zijn en met shotguns rondlopen. Maar ik vind het juist ook wel bijzonder om dit deel van de VS mee te maken. Het team speelt op het hoogste universitaire niveau (NCAA div 1) en dat was voor mij wel een behoorlijk belangrijke factor. Ze staan momenteel wel laag op de ranglijsten in deze divisie, maar dat betekent alleen dat er ruimte is voor verbetering!

 

Wat ga je studeren in Amerika?
Ik ga een MBA, Master in Business Administration, in Finance doen.

 

Hoe reageerde je omgeving toen duidelijk werd dat je volgend jaar in Amerika woont?
Iedereen was sowieso blij voor me, omdat de mensen die me gaan missen het me wel gunnen. Zoals mijn vriendin, vrienden en mijn familie. Ze vinden het gewoon heel leuk voor me.

 

 

 

Wat lijkt je zo leuk om te studeren en voetballen in Amerika?
De hele ervaring. Het echt even goed oppakken van de sport. Ik heb nooit bij een bvo gevoetbald en daardoor heb ik ook altijd voetbal als iets gezien wat ik naast mijn andere dingen doe, maar het lijkt me wel heel vet en leerzaam om te leven voor je sport. En verder de cultuur en nieuwe mensen leren kennen. En ook gewoon een nieuwe omgeving. Ik vind het heel leuk om nieuwe dingen mee te maken en te proberen.

 

Hoe ziet je (toekomstig) sportschema eruit?
In de pre-season 6 dagen in de week trainen met soms 2 trainingen op een dag. Als het seizoen begint hebben we twee wedstrijden per week, dus dan moeten we er klaar voor zijn.

 

Waar spelen jullie de uitwedstrijden en hoelang moet je hiervoor reizen?
De verste wedstrijd die we gaan spelen is in Seattle, dit is 4 uur vliegen. Verder heb je wedstrijden in Las Vegas en de Grand Canyon die ook heel vet worden. Dat soort dingen maken het wel echt extra mooi.

 

 

 

Wat hoop je te bereiken? Heb je jezelf enkele doelen opgelegd?
Ik wil echt topfit worden en grenzen verleggen. Ik heb niet perse doelen gesteld behalve dat ik mezelf wil ontwikkelen op de leukste manier die er is.

 

Wat zijn je sterke punten in het veld?
Ik ben snel en sterk. Ook kan ik goed een man voorbij en doelpunten maken

 

Waar zijn je minder sterke punten?
Soms handel ik te langzaam, hier ga ik de komende maanden nog aan werken.

 

Wat zijn je plannen tot je vertrek begin Augustus?
Ik moet nog twee tentamens maken en een scriptie schrijven (die toevallig over voetbal gaat). Dat wil ik eigenlijk in juni afkrijgen. Verder wil ik helemaal fit worden. Ik ben er nu al elke dag mee bezig qua voeding en trainingen en hersteltrainingen, zodat mijn lichaam gewend raakt aan flinke belastingen. Verder ben ik van plan om nog wel een paar feestjes en festivalletjes te pakken met vrienden. Deze ga ik natuurlijk ook heel erg missen. En ten slotte ga ik nog in juli naar Napos met mijn familie en vriendin en daarna nog even naar Rome met alleen mijn vriendin. Zij verdient natuurlijk nog wel wat extra aandacht.

 

Eerder heb jij al een semester gestudeerd in Hong Kong. Zou je eens wat willen vertellen over die periode? In hoeverre verwacht jij overeenkomsten tussen dat avontuur en je aankomend avontuur in Amerika?
Hong Kong was echt ongelofelijk vet. Zo’n massale stad die ongeveer alles heeft wat je kan bedenken. Het is moeilijk om het gevoel te beschrijven wat ik daar had. Het is zo’n bizarre stad en toch voelde ik me er op een gegeven moment wel heel erg thuis. Ik denk wel dat het heel anders zal zijn dan mijn avontuur in Amerika. Ik heb wel gevoetbald in Hong Kong, maar slechts 2 keer per week, als ik er was tenminste, omdat we heel veel tripjes maakten. Ik ben naar Maleisië (Max Verstappen zien winnen), Thailand, Vietnam, Fillipijnen, Macau en Mainland China geweest. Hong Kong was echt een pretsemester en ik heb er ook bijna niks anders gedaan dan feesten en reizen. Amerika wordt denk ik heel vet op een andere manier. Plezier halen uit sporten en het beste uit jezelf halen. Met natuurlijk als het seizoen voorbij is ook wat feestjes. En als deze feestjes er zijn is het waarschijnlijk ook extra lekker om los te gaan.

 

 

 

Mijn mooiste voetbalherinnering is:
Dat ik als A1 speler mocht meegaan bij het eerste (toen Topklasse) en ook nog mocht invallen in de 60eminuut. We stonden 2-0 achter in Rosmalen en ik scoorde na 8 minuten de aansluitingstreffer en het werd uiteindelijk 2-2. Dit zal ik nooit vergeten.

 

Zonder deze persoon zou ik het nooit zover geschopt hebben:
Mijn ouders en dan vooral mij vader. Ze kwamen in de jeugd altijd kijken en mijn vader is altijd kritisch geweest. Daardoor heb ik geleerd dat het altijd beter kan.

 

Mijn favoriete speler is..:
Vind ik heel lastig, maar ik ga denk ik toch voor Robben. Ik zie mezelf als een soort enkelvoud van Robben, niet alleen vanwege mijn naam, maar omdat ik dezelfde soort speelstijl heb. Natuurlijk wel een hele ‘licht version’ ervan. Ook heb ik soms de blessures van Robben.. dus ik werd weleens Rob Robben genoemd

 

 

 

Mijn favoriete voetbalclub is..:
Barcelona

 

Als ik één wedstrijd nog een keer zou mogen spelen, dan zou het deze zijn:
Promotiewedstrijd in de B1. Hier scoorde ik en gingen we promoveren. Dat is zo’n lekker gevoel.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.