Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Dani van Steijn verruilt Colorado voor Cali

Dani van Steijn verruilt Colorado voor Cali

Dani van Steijn verbleef de afgelopen twee jaar al in Amerika. Deze zomer maakt hij een binnenlandse transfer. Hij verlaat Colorado en gaat onder de rook van Los Angeles in California wonen! Wat een stap! Een mooi nieuw avontuur. Op zijn nieuwe school kan hij zijn opleiding vervolgen en in het derde jaar instromen. Nieuw team, nieuwe teamgenoten, nieuwe coach. Een heel nieuw avontuur! Wij kijken samen vooruit op zijn avontuur in het zonnige California. 

 

 

 

 

Hee Dani, vertel ons eens wie is Dani van Steijn?

Ik ben Dani van Steijn, 19 jaar en kom uit Noordwijkerhout. Ik heb op mijn 17dede havo afgerond en toen besloten om naar Amerika te gaan en om daar sport en studie te combineren bij Northeastern JC Colorado.

 

 

 

 

Je hebt de afgelopen jaren al in de VS gespeeld. Hoe is het je bevallen?


De afgelopen 2 jaar in Colorado zijn mij erg goed bevallen, het leven in Colorado was erg mooi en je maakte altijd wel wat mee. Van de vele wedstrijden per week, tot aan de huisfeestjes aan toe.

 

 

 

 

Met welke voetballer mogen we je vergelijken?


Ik zou mijzelf vergelijken met een type Gerrard, ik ben een box to box middenvelder die graag zijn goals en assist meepikt.

 

 

Je speelde voor Northeastern JC. Het afgelopen jaar speelde je de pannen van het dak. Met je prestaties speelde jezelf bij de beste spelers van Amerika (All American!). Mega knap. Hoe vergelijk je het Amerikaanse niveau met het Nederlandse?


In mijn 1stejaar had ik het Amerikaanse voetbalniveau een beetje onderschat. Ik had het lager verwacht en daarom was ook mijn 1stejaar niet zo succesvol als mijn 2dejaar. Het Amerikaanse voetbal is misschien iets minder technisch, maar wel een stuk fysieker dan het Nederlandse voetbal. In Amerika speel je gemiddeld 3 wedstrijden per week, waarbij elke wedstrijd 100% wordt gegeven en niks als een vriendschappelijk potje wordt gezien.

 

 

Waar speelde je voordat je naar Amerika vertrok?


Ik begon met voetballen bij VVSB, daarna ben ik op mijn 10degescout voor Ajax. Op mijn 14demoest ik vertrekken bij Ajax en heb ik 3 jaar voor Alphense Boys gespeeld, waarna ik besloten heb om naar Amerika te gaan.

 

 

Deze zomer verruil je Colorado voor California! Een mooie stap dachten we zo! Waar kijk je het meeste naar uit? En welke verschillen voorzie je?


Ik kijk het meest uit om weer een nieuwe uitdaging aan te gaan en weer te gaan strijden voor een basisplaats. Ik zie veel verschillen met Sterling en Los Angeles, weer een hele nieuwe environment waar ik erg naar uitkijk.

 

 

 

 

 

Kun je je toekomstige team / universiteit omschrijven?


Mijn toekomstige team/universiteit is gelegen in Los Angeles, vlakbij het strand. De faciliteiten zijn erg goed waarbij wij als voetbal team op het zelfde complex trainen als de LA Galaxy.

 

 

 

Wat zijn je ambities voor het aankomende jaar?


Mijn ambities voor volgend jaar zijn om gelijk fit daaraan te komen en zo snel mogelijk een basisplaats verdienen. Daarna kijk ik er erg naar uit om in een nieuwe omgeving weer een nieuw leventje op te bouwen en veel vriendschappen te creëren.

 

 

 

Welke studie ga je bij studeren bij Call State Dominguez Hills.

Ik ga business-marketing studeren.

 

 

Links of rechtsbenig
Nike of Adidas
Scoren of assist
Vakantie of pre-season
Nederland of Amerika

Veel plezier Dani we blijven je natuurlijk volgen wanneer je aan je tweede American dream begint! Heel veel succes topper!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.