Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

”Uiteindelijk hoop ik terug te komen als een betere volleybalster.” – Interview Julia Rienks

”Uiteindelijk hoop ik terug te komen als een betere volleybalster.” – Interview Julia Rienks

Julia Rienks vloog afgelopen zomer naar Amerika om daar volleybal en studie te combineren aan Daytona State College. Hier speelde ze tot nu toe 20 wedstrijden, waar zij al meermaals haar waarde bewees. Wij vroegen haar het hemd van het lijf!

Allereerst, hoe is het met je? Wanneer ben je in Amerika geland en hoe bevalt het leven in Florida tot nu toe?

Het gaat hartstikke goed met mij. Op 31 juli is mijn avontuur begonnen. Het leven hier bevalt mij goed. Ik heb een superleuk team, het volleyballen zelf gaat goed, we doen leuke dingen naast het volleybal en op school gaat alles ook z’n gangetje. Ook al was het wel erg wennen in het begin. Vooral het eten was erg wennen, maar ik heb nu mijn weg gevonden.

Hoe ben je op het idee gekomen om te gaan sporten en studeren in Amerika? Wat heeft KingsTalent hier voor rol ingespeeld?

KingsTalent heeft een enorme grote rol gespeeld. Door hen zit ik nu in Amerika. Ik ben door hen benaderd via Instagram. Ik was wat verbaasd toen ik het bericht ontving. Maar na wat meer informatie te hebben gekregen en héél erg goed nadenken had ik besloten dat ik de stap wilde zetten om het avontuur aan te gaan.

Hoe heb je het gehele traject met KingsTalent ervaren?

Ik heb het hele traject ontzettend prettig ervaren. De begeleiding is erg professioneel. Door het online systeem weet je precies waar je aan toe bent. Je kan precies zien wat je nog moet regelen en wat de volgende stappen in jouw traject zijn. Dat werkt voor mij erg prettig. Als je vragen hebt, kun je ze altijd stellen aan jouw contactpersoon en je hebt altijd supersnel antwoord.

Hoe reageerde je omgeving toen je met het grote nieuws kwam?

Eigenlijk reageerde iedereen in mijn omgeving positief. Ze stelden gelijk allemaal vragen over hoe en wat. Ook al is het voor hun minder leuk dat ik voor een langere tijd ver van huis zal zijn. Familie en vrienden zagen ook gelijk voor hen een mooie kans om een bezoekje brengen. Alleen maar leuk!

Waarom heb je uiteindelijk voor Daytona State College gekozen en ben je tot nu toe blij met deze keuze?

Een hele belangrijke rol in mijn keuze was de klik met de coach en de ideeën die ze voor mij had als speelster. Dat gevoel was bij Daytona het beste. Ook heb ik contact gehad met destijds speelsters van Daytona, zij vertelden mij goede dingen over de school en het volleybal. Daarnaast zijn de faciliteiten goed geregeld, wat voor mij ook een hoge eis had. En ik heb een volledige beurs kunnen krijgen, iets wat ook niet geheel onbelangrijk is.

Is sporten en studeren goed te combineren? Houd je nog vrije tijd over?

School is nog maar net begonnen, maar zoals ik het nu ervaar is het goed te combineren. De school houdt er rekening mee dat je een student-atlhlete bent. Maar alsnog moet je wel goed plannen, huiswerk moet nog steeds gemaakt worden en daar heb je nou eenmaal minder tijd voor dan een gewone student. Als je goed plant, heb je zeker nog vrije tijd over om leuke dingen te doen.

Wat is voor jou het grote verschil tussen sporten en studeren in Nederland en Amerika?

Het allergrootste verschil is dat je hier in Amerika uitkomt voor de school. In Nederland moest ik eerst altijd een lange dag naar school en snel naar de training, om vervolgens thuis te komen en dan was de dag voorbij. Hier ga ik 4 dagen in de ochtend naar school, om in de middag te kunnen trainen of om een wedstrijd te spelen.

Wat mis je het meest aan Nederland? Wat juist niet?

Wat ik echt het allermeeste mis is het Nederlandse eten. In de avond aardappelen, vlees en groente zit er hier niet in en dat ik mis toch wel meer dan dat ik had verwacht. Amerikanen kunnen gemakkelijk 3x op een dag warm eten, dat ben ik niet gewend. Het is hier allemaal net wat ongezonder. Wat ik niet mis uit Nederland is denk ik het wisselvallige weer. In Daytona is 9 van de 10 keer heerlijk zomers weer. In Nederland weet je nooit zeker wat het weer gaat zijn.

Wat hoop je uit dit grote avontuur te halen/leren?

Uiteindelijk hoop ik natuurlijk terug te komen als een betere volleybalster. Dat is ook de voornaamste reden dat ik dit avontuur ben aangegaan. Daarnaast leer ik nu al super veel over mezelf. Daarnaast hoop ik natuurlijk allemaal vrienden voor het leven eraan over te houden, wat zeker weten gaat lukken.

Dit is alweer de laatste vraag. Wat wil jij meegeven aan studenten die twijfelen om het avontuur in Amerika aan te gaan? Zou je de combinatie van sporten en studeren in Amerika aanraden aan anderen?

GA! Je leert zoveel, en je weet maar nooit wanneer je weer zo’n kans krijgt. Je kan hetgeen wat je liefst doet doen onder goede en professionele omstandigheden.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.